Engla

För några minuter sedan började tydligen Englas begravning. Detta vet jag inte genom att läsa tidnigars TVsidor eller liknande utan helt enkelt för att jag nu hittat 3 bloggar som diskuterat etiken bakom SVTs beslut att sända begravningen. Ja, jag lovar att jag är normal.
Jag kommer inte titta på den. Av två huvudsakliga anledningar som jag nu tänker lista här:
1. Jag är ingen TV-tittare
2. En begravning ska vara ett farväl som de närmaste får ta i tysthet. Inte TVunderhållning.

Att man sänder kända personers begravningar, eller åtminstone begravningståg, kan jag förstå. Astrid Lindgren och Prinsessan Diana var liksom älskade av alla som någonsin hört något om dem, de hade inflytande över folks liv. De påverkade. De var genuint älskade av folket som därför ville ha en chans att från TVsoffan hedra deras minnen. Men att sända en vanlig 10årings begravning? Det är fel! Det här är en stund där hennes familj och vänner ska få säga hejdå, inte en popularitetstävling om vem som kan få flest gäster på sin begravning. Let's face it, om du hade sett Engla på gatan när hon cyklade förbi på den nu ökända röda cykeln, hade du reagerat? Hade du kastat dig för hennes fötter och sagt att hon var en underbar människa som påverkat hela din världsbild? Nej det hade du inte. Så varför ska du då bänka dig framför TVn för att titta på när hon begravs samtidigt som du gråter ögonen ur dig och känner dig som en duktig och omtänksam människa?

Kommentarer
Postat av: Josefina

Tänka sig så olika man kan tycka. Hade du kollat på begravningen så hade fått se en fin och smakfull sändning, inte snaskiga närbilder på gråtande människor eller liknande.

Varför måste man sörja i tysthet, bara familjen?

2008-05-10 @ 12:10:05
URL: http://josfinas.blogg.se
Postat av: Emelie

Du, jag måste faktiskt säga att jag håller med dig.
Så sant, så sant.
Enough said.

2008-05-11 @ 00:18:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0