Spontana brandlarm och dess konsekvenser

Brandlarmet i de här byggnaderna är alldeles för lättpåverkat och går utan synbar anledning av åtminstone någon gång i veckan. Idag var en sån gång och bara för att komma bort från oväsendet bestämde vi oss för att inte äta lunchen på rummet. Såklart tystnar larmet ungefär 40 meter från porten.
Iväg till Subway vandrar vi iallafall med motiveringen att vi ju faktiskt redan är ute. Hur länge vi sitter där och snackar efter att mackorna är borta vet jag inte säkert men efter ett tag konstaterar vi att det nog är dags att röra sig vidare men att vädret är fint, så i ännu ett infall vandrade vi bort mot parken.
Vi hade väl inte direkt några höga förväntningar på en park som är stängd nattetid och det enda man ser när man tittar över de stängda grindarna då är en stor gräsplätt med ett träd i varje hörn och 2-3 extra träd mitt i. Dagtid visade sig parken dock vara något helt annat! Till att börja med var den skitstor och backig, och det fanns många fler träd än man först gissat sig till.
De hade tillochmed varit ambitiösa nog att dela in parken i vissa små-parker också, till exempel fanns det en inringad ros-trädgård med söta bänkar, och två inringade "flower gardens" som vi blev väldigt förtjusta i. Kryllade av ekorrar gjorde det också, de fanns överallt. Ibland såg man bara en åt gången men som mest tror jag att vi såg 7 stycken samtidigt. När vi strosade genom en trädigare del av parken så var det tillochmed en liten grå fluff som sakta vågade sig fram till mig och luktade på min hand. Very Disney.
Mitt i parken fanns det dessutom ett museum - The Royal Observatory. Det var riktigt häftigt och indelat i två delar, en om tid (Greenwich MeanTime någon?) och en om astronomi. Kanske inte dagens höjdpunkt just de två ämnena men det var gratis och fortfrande rätt kul att kolla på alla makapärer som de sparat sen en halv evighet tillbaka.
Efter tre timmars vandrande så bestämde vi dock att våra fötter var trötta och att det var dags att bege sig hemåt igen. Men när vi kom ner till centrum igen så mindes vi att det fanns ett café längre bort vi borde kolla upp, och på vägen ligger ju biografen så varför inte kolla när Robin Hood går? Om tio minuter tydligen, så in hoppar vi, köper biljetter och glömmer helt bort caféet som först fick oss att svänga av från hemvägen.
Filmen var bra. Jag vet inte om den var helt som jag täntk mig den, men samtidigt så finns det ju ingen Robin Hoodhistoria som är den andra lik. Sevärd var den iallafall, även om jag störde mig på hur den var filmad då och då...

So yes. Vi skulle bort från ett brandlarm och kanske äta lunch så vi hamnade i en park och ett museum i tre timmar före vi gick på bio och kom hem igen. Hur har er dag varit?

Kommentarer
Postat av: Emelie

Låter ju som en supermysig dag ^^

Min dag bestod först av pluggande, sen en massa ensamhet, så gick ut på långpromenad och försökte hitta nån att leka med... Hitta till slut en söt Sofia att tillbringa fredagskvällen med, och vi hade väldigt mysigt =)

2010-05-29 @ 19:21:50
URL: http://emeylie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0