It gets better



Det här är en så himla viktig grej! Mobbing är under inga omständigheter något som är ok eller försvarbart.
Att bli utstött, slagen och traksserad för att man älskar någon är så snedvridet som det kan bli.
När jag gick grundskolan var det väl ingen direkt hemlighet att jag var utanför, och jag vet att många säkert haft värre mobbare än vad jag hade som liten. Ändå räckte det de sa och gjorde för att jag under större delen av min uppväxt (tekniskt sett fram tills gymnasiet när jag kom ifrån dem iochmed en ny studieort) skulle må dåligt, hta mig själv och tycka att jag var ovärdig det mesta. När jag var 14 år hade jag redan gått igenom olika former av ätstörningar, självmordsförsök och skar mig på regelbunden basis.
Och det finns de som har det värre! Det är ett under att så många barn faktiskt tar sig levande igenom skolsystemet som de gör. Det finns så mycket jag vill säga när jag ser de här videorna, säsrkilt Joel Burns tal. Jag vill krama om alla som inte orkade längre och säga ... vad som helst som hade kunnat göra det bättre, jag vill banka in skallbenet på de idioter som går runt och tror att de på något sätt fått rätten att trycka ner andra och jag vill visa för alla som går igenom det här dagligen att det på något sätt blir bättre.
TV3 har nu en serie som heter just "Det blir bättre" som man kan se via deras hemsida, jag har inte tittat på den än men det låter lovande. Där finns det också telefonnummer ifall någon är givmild nog att donera en 20 till Rädda Barnens version av projektet. Om ni missat det så finns det en jättefin förening i USA somhjälpar HBTungdomar som har det jobbigt, The Trevor Project, och hemma i Sverige känner ni såklart till RSFL, men jag länkar ändå.




Kommentarer
Postat av: Emelie

Fy fan va viktigt sånt här är! Mobbing är aldrig, aldrig okej! Jag blev alldeles superkänslosam då jag såg Joel Burns-filmen! Detta ska spridas vidare!

2011-05-05 @ 15:40:33
URL: http://emeylie.blogg.se/
Postat av: Prof Brainyy ^^

http://www.youtube.com/watch?v=JxhZJJAGjW0

2011-05-06 @ 08:22:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0