Rant...

Jag blir så less på alla dumma fördomar kring poledance!
Nej, vi tränar inte inför att jobba på strippklubbar. Nej, det är inte kvinnoförnedrande. Jo, det är visst en riktig träningsform.
Ok, jag fattar varför folk (killar mest) skämtar om det, det är sexigt vilket betyder gratis skämtmeterial. Det tar jag inte illa upp av, men när folk ska försöka argumentera för hur fel det är? Gaaah!

Vad är det de inte fattar med att det skulle vara en riktig träningsform? När vi lyfter oss själva utan problem, böjer oss i konstiga vinklar och håller fast oss i bara en hand så måste de väl inse att det finns x antal muskler som arbetar för att det ska fungera?



Ok för att det här är långt, långt ifrån vad vi gör än på ett bra tag. Men de måste ju inse att man visst måste vara vältränad!


Det som tydligen gör dansandet så kvinnoförnedrande är att vi gör det "för att vara sexiga" och "dansar i underkläderna". För ni känner er så objektifierade och nedstampade när ni flörtar på krogen eller har på er en kort kjol mitt i sommaren? Det är jävligt skönt att få känna sig sexig bara för att känna sig sexig ibland. Precis som när man har på sig nya, snygga underkläder bara för sig själv. Inte för att någon ska se dem, utan för att man går med huvudet lite högre den dagen.
Och anledningen till att vi inte dansar i mjukisbyxor eller vad som nu hade varit "anständigare" är att man helt enkelt inte får grepp om sången då. Det är klart att du kan snurra dig nedåt med mjukisbyxor som tar bort all friktion, men inte en chans att du kan klättra uppåt eller sitta still på stången. Det måste ju vara mer förnedrande för volleybolltjejer som utan någon annan anledning än estetik tivngas spela i trosor. Även om folk var ilskna över den regeländringen har jag inte hört något om att sporten i sig skulle vara till för att förvandla kvinnor till runkmaterial.

Och den här dumma idén att poledance utvecklats från strippklubbar? Det började som en träningsform för män, sen kom någon på att det var snyggt när kvinnor också gjorde det. Ska ni dra fram historiska argument får ni faktiskt se till att ha hela historien.

Så. Nu ska jag fortsätta plugga.

Kommentarer
Postat av: Beelz

Satan supports this rant

2012-02-19 @ 18:34:28
URL: http://satan.blogg.se/
Postat av: Emelie

Pff, det är väl inge fel med poledance, det är ju icke samma som att strippa inte! Suck, vissa människor är helt enkelt för gammalmodiga och tröga i sitt tankesätt...

Wow, fränt pole dance move! Nog tusan måste man vara vältränad för att klara av det, det måste ju varenda kotte fatta!

I gotta say that I very much support this rant as well.

2012-02-19 @ 19:45:48
URL: http://emeylie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0