Fat girls on bicycles

BLÄÄÄÄ!!!!! Cyklade just ner till stan för att lämna tillbaka några hyrfilmer. Första cykelturen i år. Jag pumpade däcken och började cykla. Plötsligt hör jag något nytt och konstigt ljud. Ni vet i Pippi på rymmen när hon letar efter Tommy och Annika och för att snabbare ta sig runt plockar upp några cykeldelar och "sätter ihop" en egen. När hon väl hittar Tommy och Annika så påpekar de att "men det där går ju itne att cykla på", hon håller emd och plötsligt faller allt med en skräll ihop... Ungefär det där "falla ihop ljudet" tillsammans med lite gnissel var det ljud som nu kom någonstans från den främre halvan av cykeln. Lagom roligt liksom. Nåja jag cyklar vidare och förvånas över hur många människor som är på stan så här "tidigt" men allt frå sitt svar när jag kommit fram. På torget är det den årliga "Cykelbytardagen" där man kan sälja bort sina gamla dåliga cyklar och köpa andras gamla bättre cyklar. Här kommer jag alltså cyklande ner till stan på en gnissalnde och skramlande ... sak ... och 20 meter bort så står folk och köper nya cyklar. Plötsligt blev det en helt ny dimension av pinsamhet.

Random funfact: Min nuvarande cykel köptes på cykelbytardagen för 6 år sedan och duger fortfrande att cykla på, även om den nu låter konstigt.

Ja må de leva

Emelie fyller år snart, presenten är köpt... Hon ska gå på korgen OCH ha fest.
Camilla fyller år snart... Hon ska gå på krogen.
Susanne fyller år snart, presenten är inte köpt... Hon ska ha filmkväll imorgon.
Grattis åt er alla tre, mina små älsklingar!  <3  (men varför ska ni vara så nära varandra?!?! ><' )

Det är bekräftat att jag går upp på tok för tidigt under veckorna... Idag är det lördag och jag vaknade tio i sju i morse. Av mig själv, och jag var tillochmed pigg!

Häntextra
Kanske lite mysko att ha "häntextran" före valborg men orka hänga upp sig på detaljer...
JAG KOMMER FÅ MEDALJ! Jag har mördat flest deltagare i hela västernorrland! Den första maj kommer alltså SpelLedarna att tilldela mig medaljen "Västernorrlands Varg"! Jag är patetiskt jättestolt över detta faktum. xD
Valborg ska för övrigt spenderas ute i Emelie´s stuga med Emelie herself, Anna, Jenny och jag. Vi ska ha jättekul och dricka massa drinkar, äta god mat, spela biljard och kanske basta också.
Andreas (den Andreasen som kommer från Gotland) var inne på min haketanvändare och läste ... nåt ... O.o Mådde så jävla dåligt bara jag såg hans namn och ändå skänkte det någon sjuk tillfredsställelse, som om han krälat tillbaka och jag nu stod över honom. Jag vet inte riktigt hur det funkar men jag kände mig mäktig över att han varit inne och läst, även om hans namn fortfrande väcker avsmak i hela min kropp och just den delen kommer säkert aldrig ändras. Ni som vet vad han är för nån behöver ingen förklaring och övriga läsare orkar jag itne förklara hela scenariot för...

Skolakuten
Vi ska ha ett projekt klart i samhällskunskapen, om konflikter.... Vi håller på med ett samarbetsprojekt mellan samhälle och historia om kalla kriget, och där har våra lärare ironiskt nog bett oss att blogga om vad vi gör under lektionerna.... http://spin2a.blogspot.com om någon är intresserad....
Matte-nationella om två veckor och jag fattar knappt hälften av det vi gjort under året, men det blir säkert jättebra ändå.... eller nåt >_>;

Dagens Visa
Jag har fått Bowling for Soups sång My Hometown att fastna i huvudet, varför vet jag itne riktigt men där sitter den nu. Jag har också utvecklat en stor "soft spot" för Beelz med Stephen Lynch, där han sjunger om sin version av Satan... och även It was the world från Songs to wear pant to. Låten går ut på att man får en snabbgenomgång av hela världshitorien inom loppet av en minut.

It was the World
"I said summarize the whole of world history!"

Well okay!
First there was nothing,
then there was something - it was the world!
Oh, there were cavemen and dinosaurs,
and it was the world!
The stone age was rockin'
but there really ain't been no stopping since the rennaissance.
Oh yeah!
Somewhere between those it was medieval, it was the world!
There was an industrial revolution
and it was the world!
And in 1984 there was a beautiful baby born,
it was me.
So please don't throw me into the tank of sharks!

Fuck off och ha ett härligt såpbubblefyllt liv

What a wonderful world

Filmkväll hos HS igår... Det var kul, kom långt ifrån lika många som Malin hade utlovat och det kändes på något sätt skönt. Vi tittade på Jorden runt på 80 dagar, The Faculty och Shrek. När de andra började leta reda på sovplatser och inte längre var ett dugg inställda på mer film så kändes det som att jag kunde passa på att dra mig hemåt, trots att jag var hur pigg som helst och säkert hade klarat av tre filmer till bara någon hade varit vaken för att se dem med mig. Nåja, det är inte därför jag "akutbloggar". Anledningen till att jag skriver är att när jag lämnade huset med de andra strax efter 2 så orkade jag helt enkelt inte gå hem och läsa mig till sömns riktigt än så jag bestämde mig för att ta en promenad.
Det var varmare än jag hade räknat med och i början kändes jackan överflödig, även om den åkte på igen efter ett tag. Jag gick bort mot Sälsten för att se om man, eller, jag vet inte riktigt varför jag gick dit. Jag fick helt enkelt för mig att jag skulle dit, och det är jag glad för. När jag kom fram så tyckte jag mig skymta något konstigt på himlen men gatlyktorna skymde sikten med sitt ljus så jag gick ner på ängen som leder ner till vattnet. Det konstiga på himlen visade sig vara norrsken och eftersom jag älskar att betrakta norrsken så satte jag mig ner i det mjuka fjolårsgräset och blickade upp mot skyn med sina många stjärnor och gröna dansande flammor. Det var verkligen en sån upplevelse som visade hur vacker världen är ... gräset luktade hö, vågorna rullade in mot stranden även om jag på grund av mörkret inte kunde se dem. För en gångs skull så blåste det knappt och den svaga brisen som man fick anstränga sig för att känna var behagligt ljummen. Bakom träden så såg jag hur en fyr stod och blinkade på ön.
Hade jag haft någon med mig som jag tyckt om hade jag säkert skrivit ner det i minnet som "mitt livs mest romantiska natt" eller något liknande. Och nej, det hade inte varit helt fel att ha någon som satt bredvid vars axel man kunde luta sig mot, eller som lutade sig mot min axel. Men en liten självisk del av mig var tacksam att ingen annan än jag fanns där just den här gången.

What a Wonderful World - Louis Armstrong

 I see trees of green, red roses too
I see them bloom for me and you
And I think to myself, what a wonderful world

I see skies of blue and clouds of white
The bright blessed day, the dark sacred night
And I think to myself, what a wonderful world


The colours of the rainbow, so pretty in the sky
Are also on the faces of people going by
I see friends shakin' hands, sayin' "How do you do?"
They're really saying "I love you"

I hear babies cryin', I watch them grow
They'll learn much more than I'll ever know
And I think to myself, what a wonderful world
Yes, I think to myself, what a wonderful world

Gullefjun får vara pigg för oss båda

 image11


Det är påsk. I år igen. Konstigt nog. Jag är hur jävla trött som helst i huvudet. Jag vet inte riktigt när det vände men jag klarar mig uppenbarligen inte längre på samma mängd sömn som tidigare. Jag kommer gå under om det fortsätter så här...

Häntextra
Jag har påsklov, underbart. I torsdags så var det tydligen farligt att vara ute enligt vad SMHI sa på radion... Jag hörde det aldrig så då räknas det ändå inte. Fast Jonas den fegisen ville därför itne gå ut när vi väl hade traskat bort till Choclate House där vi sedan satt i två timmar. Jag trodde nästan att det skulle börja växa mossa på oss... Det kändes som ett patetiskt försök att visa att vi fortfrande är lika bra vänner som i höstas. Det är vi inte. De pinsamma tystnaderna byggdes på för vartenda ljudlöst andetag och när jag var klar med min sista bit chokladboll så ville jag nästan gråta över bristen på tyst-orsak. Det kändes så hemskt att behöva sitta där och känna att alla andra såg hur dåligt det hela flöt på. Nu i efterhand antar jag att de tog oss för ett par på en väldigt dålig dejt men just då kändes det tydligt att vi var patetiska före detta vänner. Det blev inte bättre av att en av mina ögongodisar satt vid bordet bredvid och såg ut att vara på dejt, eftersom det knappt sas något alls vid vårt bord var det en överdrivet stor kraftansträngning att inte lyssna på dem. Detta till trots att deras dejt inte heller verkade gå så jättebra.
På kvällen så drog Emelie, Kix, Märtha, Victor och jag iväg på gymnasiefesten där Emelie hittade ett ragg efter 10 minuter på dansgolvet som hon sedan dansade runt med i 20 ytterligare minuter. Sen återvände hon till mig och Kix där vi tre sedan stod och lekte lesbiska under resten av kvällen. Jag såg flera gånger hur killarna stirrade på de båda andra med åtrå men de rörde sig ändå inte ur fläcken och vi hörde kommentarer som "det är inte värt att försöka något, de där brudarna går bara på brudar" som viskades emellan dem. För att testa om folk alltså trodde att vi var en "vandrande lesbisk trekant" så höll vi konstant varandras händer eller hade armarna om midjorna på de andra när vi skulle någonstans. Hela festen trodde att vi var lesbiska och vi skrattade åt detta hela natten. För typiskt nog glömde ju alla att Emelie börjat kvällen med att bli uppraggad av en kille och att jag helt utanförvarning hade pussat en söt emo-pojke på kinden. Men vem bryr sig om heterosexuella tecken som pussar när det finns homosexuella tecken som handhållning här i världen? Ur led är tiden är allt jag har att säga.

Dagens Visa
Jag har tack och lov ingen låt på hjärnan men en sång som passar för dagen skulle väl kunna vara något påskigt... Gullefjun?

GULLEFJUN

Det var en kyckling som hette Gullefjun
hon skulle ge sig ut på promenad
Och solen lyste och gräset lockade
och hela världen var så hjärtans glad.
Det fanns ett hål uti hönsgår´ns nät
där genom trippade med lätta fjät
den lilla Gullefjun med mjuka silkesdun
och alla hönsen sa ka-ka-ka ka.

När Gullfjun kommit en bit på vägen
då mötte hon en svart och gammal katt
Men Gullfjun trodde inte han var farlig
så han blev inte rädd ett enda skvatt
Men katten slickade bums sin nos
han tänkte nog av Gullfjun göra mos
Den lilla Gullefjun med mjuka silkesdun
och alla hönsen sa ka-ka-ka ka.

Då hörde Gullefjun att någon skällde
och det kom rusande en väldig hund
Då tyckte katten det var bäst att springa
och så försvann han på en halv sekund
- Tack kära hund, sa lilla kycklingen
- Du räddat mig, du kan få bli min vän
Sa lilla Gullefjun med mjuka silkesdun
och alla hönsen sa ka-ka-ka ka.


Dagens nostalgitripp ^__^


image9
Mitt påskägg <3


image10
Mamma och jag färgade ägg >w<

April April

image8
Märkpenna är det enda rätta när man fyller 18 ^^

Häntextra
Jag har blivit 18. Grattis mig. Anna har blivit 18. Grattis Anna.
Det är April och det gör mig glad. April betyder varmt ute, varmt ute betyder mindre kläder ... jag tror att jag kommer sluta som blottare när jag blir stor...
April betyder ny omgång av DeathGame, det gör mig lycklig. Jag har piercat ögonbrynet. Mina föräldrar och Anna fick spel och sa en hel massa grejer om det... Men jag trivs och det är huvudsaken, de flesta står på min sida i vilket fall som helst så orka bry sig.
Jag känner mig gammal. I fredags fick jag ett brev, det var från skatteverket. Jag skulle deklarera. Till och med min pappa benämnde det som "vuxenpoäng". Ångestklumpen växte sig lite större men samtidigt var jag barnsligt stolt över att jag "blivit större". Ungefär som första gången man fick gå och handla själv. Eller när man fick sin egen hemnyckel. Då var man också "en stor flicka".
Jag har varit hyper i en hel vecka, och nu menar jag verkligen överhyper. Jag kunde inte ens gå normalt, jag var tvungen att studsa om jag skulle ta mig fram. Det tog slut i fredags, nu är jag bara lite lagom studsig, ungefär som jag brukar vara. Fast Anna håller inte med, hon påstår att jag har blivit surare och surare under de senaste 3 veckorna och när jag vägrade gå på Nybron i går så kallade hon mig för "bossig". Nybron är typ Härnösands största fjortiskrog och igår var det inte ens åldersgräns för det var några fjantar som fixat högstadiefest på den krogen. Dit ville hon alltså gå för att fira att hon blivit 18. Det är "något fel" i det argumentet. Till exempel allt: Seriöst folket, orka fira 18årsdagen på en (för kvällen) alkoholfri krog sprängfylld med 14åringar. Jag tycker inte att jag är bossig för att jag inte vill det, även om jag knappt visar mig i stan vill man ju fortfrande behålla lite självkänsla och nån slags illusion av värdighet.

Dagens Visa
Jag har äntligen blivit av med "Goodbye Earl" med Dixie Chicks från hjärnan där den gått oavbrutet under en halv vecka. Den förstörde nästan mitt historiaprov, det fanns en fråga jag inte kunde svaret på och helt plötsligt ser jag att jag börjat skriva ner sångtexten. Det var bara att sudda och börja om.
Nu har jag istället refrängen på "For the Ladies" med Stephen Lynch i huvudet.
En sång som beskriver vad som hänt under den senaste tiden skulle ju kunna vara "I'm Eighteen" med min gullgubbe Alice Cooper. Eller kanske "Ex- Girlfriend" med No Doubt. Hörde den idag och kändes lite jagig med textrader som

I kinda always knew I'd end up your ex-girlfriend
I hope I hold a special place with the rest of them
And you know it makes me sick to be on that list
But I should have thought of that before we kissed

och

And I know that when I see you I'm going to die
I know I'm going to want you and you know why

Jag trodde verkligen att jag kommit över honom. Jag menar, jag tänker inte på honom längre, jag minns inte allt som hände så fort jag stänger ögonen och jag kan till och med se honom på bussen utan att vilja krypa upp i hans varma famn och känna mig trygg... Men så var jag och Emelie på stan i fredags och vi gick in på H&M, inget konstigt med det liksom. Sen ser jag hattar. Första gången jag såg honom och inte kunde sluta titta på honom hade han hatt. Hattarna på hyllan liknade inte ens hans hatt men jag kunde ändå inte sluta stirra och det var som ett hårt jävla slag i magen så att jag inte kunde andas.
Jag måste jobba mer på hela den här komma-över-grejen...

Skolakuten
Jag har fått IG på ett matteprov. Gjorde om det på "andra chansen" i fredags och min mattelärare såg bekymrad ut redan när jag lämnade in provet. Den här gången svarade jag ju ändå på alla frågor utom en. Klar jävla förbättring. När jag påpekade att han såg bekymrad ut så tittade han upp och sa att "det finns ju alltid omprovet på tisdag." När jag kommer ut från klassrummet och ser att jag fått sms från Jonas där han säger att han inte kan träffa mig före torsdag. Jag ville bara skrika högt. Han är den enda som förklarar matte på ett sätt som jag kan förstå och jag kan inte träffa honom förrän efter omprovet. Though luck liksom.
Jag har ingen aning om hur det gick på historiaprovet, jag tror jag klarade mig men Julia kommer säkert ändå vara besviken på min pretation. Hon har redan påpekat att jag är lat och måste jobba hårdare om jag vill få det MVG som hon inbillar sig att jag faktiskt är värd. Blärk.
image5
Min fördelsedagspresent från sundsvallsflickorna - Fia med hutt (''v'')

RSS 2.0