Gott nytt år

Hoppas att någon får roligare än mig. Jag har kännt mig varm sen i måndags men inte tänkt på det. I should have. Natten igår tillbringades med att spy 5 gånger och vakna jag vet inte hur många gånger i tron att jag skulle spy eller bara allmänt pipa för att min kropp gjorde ont.
När frukosten idag gjorde mig illamående var det bara att inse, jag festar inte loss ikväll. Hur kul och mysigt det än skulle varit känns det inte värt att gå på fest när jag är 2 grader varmare än jag ska vara, blir utmattad av att ha suttit upp i 5 minuter och fortfarande är paranoid angående min mage.
Hoppas att resten av världen får en roligare kväll än vad jag får.

Jag säger ju att han har dålig smak

Min pojkvän blev inte kär i Chi, ens efter 2 avsnitt.


Yeeeey...

Jag har suttit hos Kalle sen halv 9. Tanken var att vi skulle spela Eon. We're not. Jag ska tydligen hjälpa till att bygga upp rollkaraktärer men fattar fortfarande inte tillräckligt för att faktiskt lyckas. Hade jag vetat att det skulle ta sån tid så hade jag fan bett Kalle ringa mig när alla segpruppar här var klara så hade jag kunnat ligga kvar i Thorssas varma säng istället. Den här dagen känns lovande...
Assar mår bättre btw.

Min Gullplutt

Assar har sträckt höger bakben, för några dagar sen. Han struntar i det när man går ut där han fortfarande studsar som en idiot i snön. Men han vill inte gå upp för trappan och han ser så trött ut. Han går på medecin sen typ andra dagen men hittills har den inte verkat ha någon effekt och nyss skrek han till så att mitt hjärta stannade och sprang, på tre ben, bort till pappa. Han måste bli frisk. Han bara måste.

Min pojkvän är bäst i världen

Jag medger, jag är jättedålig på att önska mig något konkret från kompisar. Det blir typ alltid samma önskan: Något fulknäppt eller matrelaterat. Den här julen tror jag att det slogs rekord i lyckad tolkning av den önskan. Titta vad jag fick av Thorssa:

Godis, tåstrumpor, en bok med konstiga frågor (och svaren), en fluffig halsduk, grodöronmuffar (fast han avskyr öronmuffar) och en tröja jag av nån anledning inte köpte när jag hälsade på honom i oktober. Hur fin är han inte?

Oh, visst ja. Han gav mig den här boken också, men den överlämnades inte inför föräldrarna...


Förstår ni hur bäst min pojkvän är? Förstår ni hur elakt snål jag kände mig när jag bara gav honom en bok?


Bara några timmar kvar

Nu har han äntligen landat på svensk mark. En timme till Stockholm och sen får vi se hur (och när) han tar sig hem därifrån. Men han borde vara hemma före 4 inatt iallafall. Efter smsen jag fick inatt är det tillräckligt snart, då var det osäkert om ahn skulle vara hemma före jul.
Nej, jag har inte lyckats plugga nåt idag, har däremot fixat de sista julklapparna. Dock inga rim till sagda klappar.

Fanjävlahelvetespissdansbandskit!
Thorssas plan skulle gått vid 8 (9 här) från London. De har fortfarande inte lyft. Nu säger de att de inte kommer göra alls det idag. Hur länge var det tänkt att jag skulle behöva vara utan honom egentligen? Och försök inte få mig att "se det från den ljusa sidan, nu hinner jag ju plugga" för det vet vi redan hur bra det går.
Jag saknar honom ju! Får de göra så här? Bara skylla på lite snö och ställa in redan bordade flyg? Frick on a stick!

Inse faktum

När det är mer givande att noppa ögonbrynen mitt i natten än att läsa böcker man har en deadline att skriva analys på om 25 timmar har man valt fel linje.

Vi måste hitta på nåt snart


Insåg just att jag saknar att skrämma eller flumma med Beelz. It's been too long.

Kommer du ihåg första gången vi möttes? Eller när det besämdes att jag skulla sova hos dig?
När jag besökte dig i somras strax efter din student?
Och att få se Stephen ihop två månader senare var fan episkt!
Men vår luciavaka satte verkligen fart på minnena.

Haha oj vilket länkmaraton det blev nu. Men som sagt. Vi måste hitta på nåt snart, för du och jag ihop är bound to be legen- ... dary!

Simple as that...Jag tycker bättre och bättre om den här flickan för varje samtal. Sån visdom!

Det var på tiden

Tittar man ut genom fönstret på mitt rum ser man vitt. Bara vitt. Jag vet att det finns grannhus bakom det där vita men snön har äntligen valt att stanna på marken och i luften så yr ännu mer. Det är helt underbart!
Det började vid 10tiden igår och sen har det inte slutat. Helt plötsligt har en julkänsla infunnit sig på riktigt. Tillsammans med stressen över att jag fortfarande inte har alla klappar.
Jag och Mao var på Bittens en stund igår också, det var msyigt att bara vara hon och jag igen, det var milt uttryckt en evighet sen vi var ensamma, eller överhuvud taget en evighet sen vi träffades och var helt nyktra (ja, trots 5 cider respektive 6 öl - äter man mycket blir det så). Kände verkligen att jag saknat henne när vi satt där och babblade om sex, gråtfilmer, sex, rollspel, sex, mat, snö, sex, jul, sex, emoness, sex, pojkar, sex och allt annat roligt man kan prata om. Mao - encouraging perverts since 1991!
Ska plugga in iallafall ytligt det som skulle varit inpluggat tills i söndags idag. Sen ska jag se om det finns tid över för att gå och scouta efter fler julklappar, igen. Kanske söka lite fler jobb. Måste komma igång igen på riktigt nu!
I övermorgon kommer Thorssa hem och jag längtar mer efter honom än jag längtade efter tomten som liten, och jag minns ändå hur jag sprang mellan husets alla fönster och tryckte näsan mot dem i hopp om att få en glimt av honom från det att jag vaknade på morgonen. Förstår du hur mycket det är? Förstår du hur mycket jag tycker om dig?
Kan vara julnostalgin men jag känner ett behov av att ta upp väldigt många bekantskaper som håller på att glida ifrån mig. Tyvärr känns alla så långt borta, geografiskt också...

FacebookgrupperHe has a point...

I'm so screwed

Julafton om 11 dagar. Knappt påbörjat klapparna.
Nyårsafton om 18 dagar. Ingen aning om något förutom att jag ska vara nyktrare än ifjol.
Deadline om 5 timmar och 57 minuter. Tycker allt jag läser babblar på utan att säga det de sagt att vi ska läsa om.
Jag borde vara sönderstressad med panikångest över det mesta. Istället sitter jag helt apatisk och inser att jag faktiskt inte får ut något av att läsa idag. Julstressen rör mig inte i ryggen. Vadå jul? Det är ju knappt minusgrader ute. Nyår? Evigheter tills dess! Inlämnat ikväll? So what? Så inte bra på så många sätt. Jag måste bort från den här hålan och bort från den här skitlinjen. Beelz, hostar du om jag drar ner till 08land och knackar dörr efter jobb nån dag? Kan försöka snylta mig upp till Ume och knacka dörr där också när allt kommer omkring, där finns det 3 mer eller mindre kompisar som pluggar, nån dag borde de väl kunna undvara en kvadratmeter för mig att rulla ihop mig på?
Mitt största problem är ändå inte vad jag ska göra, jag vet både vad jag ska, måste och borde göra. Mitt största problem just nu är att göra nåt alls.

Let's do it again sometime..

Det var spännande. Kändes lagom knäppt att rannsaka kylskåpet efter citron mitt i natten för att sen rapportera i en msnruta att ytterligare en shot åkt ner. Kändes lagom patetiskt att inse att vinflaskan hade kork-kork och att jag inte har en aning om hur man öppnar dem, så att min snällt överseende pojkvän fick instruera i ett annat chatfönster medans jag kämpade frentetiskt för att faktiskt skruva ner skruven och nte bara gröpa ett hål i korken.
Jag hann få i mig en skitäcklig cider, 3 tquilashots och lite drygt en halv flaska vitvin. Nånstans under vinet insåg jag att 3 mackor under hela dagen inte är världens mest effektiva bukfylla för alkohol när det ändå var timmar sen de inmundigades och jakten på ätbart började. 2 nävar broccoli med sötsursås och 2 riskakor. Yes, mitt fyllekäk är och förblir normalt.
Hur länge vi satt och skrev vet jag inte, från tiotiden kanske tills mitt internet dog för gott vid ... halv4igt? Vet att Beelz satt uppe längre än mig eftersom jag fått följande sms när jag vaknade:
Fortf vaken! Sug på den du! - 07.18   och Holy shit. Pokemon på fyran!! - 08.09
Grattis Beelz, du vann igår. Men jag ska ha revansh nästa gång vi ses! Hur mycket hann du dricka egentligen?

On a sidenote: Fan vad skönt att få tillbaka min stavningsförmåga.

Elisabeths version av Luciavaka

Var och tittade på Luciakröningen tidigare ikväll. Sjukt nostalgimysigt. Fick efter en hel del väntan dit Kalle som sällskap i kyrkbänken. Iochförsig tror jag helt ärligt inte att han hade gjort någon skillnad under själva cermonin men ville ju ha nån att prata med före och efter, även om han dök upp 3 minuter före det började.
Nu har jag lussevaka med Satan över msn istället. Vi super till ch jag börjar känna att jag måste kontrollera stavningen mer än vanligt medans vi pratar om ondska, aids och annat trevligt. Han lovar att försöka hälsa på så snart som möjligt. I hope he will.

Over and out före jag öppnar tredje (inte så illa som det låter) flaskan för kvällen och fortsätter den här utmaningen.

Bullshit

Eller, inte kodynga. Kodiarre. Så dåligt, och så genomskinligt dåligt blev det. Svarade på 1 och 3 och det var så blärkäckligt dåligt att man borde gråta. Jag undrar om de kommer att ta livet av sig efter att ha läst mitt prov, eller om de bara hänger upp det i personalrummet för att få sig ett gott skratt. En sak är säker. Det jag skrev var långt ifrån ett E. Nu ska jag, Susanne och Karin gå och tröstäta mig fet på lämpligt café.

Ja jag veeeet att jag har en tenta att skriva

Men jag kommer verkligen ingenvart. Det här är mina frågor:

Uppgift 1                                                                        20 poäng  

a/ Läs KRUT-artikeln ”Norrköping vs. Linköping: Snobbungar och arbetarbarn”. Hur ska man förstå det faktum att betygspoängen från gymnasieskolan i genomsnitt var högre i Norrköping under åren 1997-1999 men att övergången till högre studier inom samma tidsintervall var högre i Linköping?  Utgå från Bourdieus synsätt och tillämpa relevanta begrepp som kan förklara detta.   (10 p)

b/ Ta fram, med stöd av kurslitteraturen (SOU2003: 96), så många argument för respektive mot att utbildningssubventioner bidrar till att uppnå utbildningsmålen: att erbjuda ”lika möjligheter för goda livsinkomster och till en jämn fördelning av sysselsättning och löner”.   (10 p)

Uppgift 2                                                                        20 poäng  

a/ Vad visar Bolette Moldenhawers studie (2000, s. 394-403) om den multikulturella skolan och undervisning i tvåkulturella klasser och hur tolkar hon resultaten? Redogör för detta. I din redogörelse ska bland annat begreppen minoritetselever, majoritetskultur, kulturrelativism, etnocentrism användas på ett relevant sätt.     (10p)

b/ På vilket sätt kan man säga att analysen sker utifrån ett intersektionellt synsätt? Är det någon aspekt som du menar borde läggas till för att den intersektionalistiska analysen ska bli mer fullständig? (10 p)

Uppgift 3                                                                        20 poäng  

a/ Eva Schömer (2003) behandlar i sitt kapitel ” Jämställdhetens dilemma” bland annat förhållandet mellan jämlikhet och jämställdhet. Begreppen är centrala i den demokratiska värdegrund som Sveriges författning och lagar utgår ifrån. Feministiska teorier/synsätt tolkar innebörden och utgångspunkten för västerländsk demokrati olika . Redogör för hur olika feministiska teorier/synsätt resonerar och förstår innebörden i västerländsk demokrati och hur de olika teorierna/synsätten menar att jämlikhet och jämställdhet ska uppnås.  (15p)

b/ Vilket feministiskt synsätt ställer sig Eva Schömer bakom enligt dig. Motivera ditt svar.   (5 p)


Yeah. Vet ni vad jag har för utgånsläge på de här frågorna? Ett dåligt! Det enda jag lyckats få in i huvudet är Bourdieu, KRUT och Foucault, och då ändå bara knappt nog för att hanka mig fram lite tvivelaktigt. FUCK!
Moldenhawer har jag inte hört förrän jag öppnade uppgiften och Schömer var hon som skrev i den där boken jag inte kunde få tag på och hon finns fan inte ens på wikipedia! Jag hittade EN referens som var användbar på google och då vet jag ändå inte hur användbar den var. Jag hade verkligen hoppats på ett D det här omprovet också, iallafall ett E men som det nu ser ut verkar det ju verkligen vara F som gäller. Fan jävla helvetes skit. So far har jag sammanlagt bullshittat ihop 163 ord på 3a, 94 på 1a och 99 på 1b. Lyckat det här... 1½ timme på mig att försöka få nåt annat än tomt babbel på de här sidorna och jag har ingen aning om något alls. Får jag studiebidrag resten av kursen om jag misslyckas med det här? CSNs hemsida görklarar ingenting för min förvirrade lilla hjärna. Hörde nåt om att det räcker med 75% godkänt på kursen för att klara sig från CSNs vrede men det innebär att jag, om jag misslyckas nu, måste klara både organisation och ledarskap och vuxenpedagogiken.
Fuck fuck fuck fuck fuck.
Har jag sagt att jag vill hoppa av och skaffa jobb istället? De lade ut en skiss på nästa termin på studentportalen idag - inte ett enda spännande delmoment, ens när det kommer till rubriken!


Omtentan. En bild säger mer än tusen ord.


Fuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuck

Så många Fuck får det plats i en rubrik. Om någon undrade.

Jag har varit vaken sen 7. Skrivit ner lite kladdiga anteckningar i ett worddokument som tankestöd inför tentan. Ätit 2 mackor och druckit lika många glas oboy. Grattat Teddy som fyller år. Fått sötsms från Finast. Försökt lugna ner mig med ett avsnitt Ally McBeal, bölat till sagda avsnitt. Nu sitter jag här. Om 15 minuter läggs tentan upp och sen sätter panikångesten igång. Just nu har jag bara ont i magen. Önska mig lycka till?

Tillbaka

Fan vad kul det var med spinning! Jag trodde fan inte jag skulle tycka det var så kul men instruktören var jättegullig mot oss och själva cyklandet var också rätt kul när man hade Funky Town eller I can't stop this feeling dånande över huvudet.
Varför instruktören var så gullig? Han såg genast att jag och Susanne var nya så han ställde in våra cyklar åt oss utan att vi ens behövde be om hjälp, han delade ut handdukar till alla som inte hade med sig egna och efter halva passet gick han runt och frågade om folk ville att han skulle fylla på vattenflaskorna. Dessutom kom han rätt ofta bak till oss för att säga att vi var duktiga som hängde med i tempot och fråga om det gick bra. Hur söt som helst!
Kvällens underhållning var dock en av de andra deltagarna. I mitten av rummet fanns det en liten man i röda cykelbyxor. Och när han cyklade så rörde hans ben sig lika snabbt som ... Snobbens ben när han dansar i den tecknade serien. Och det är snabbt vill jag lova! Jag och Susanne försökte hela tiden att titta bort från honom för att inte skratta men det var lättare sagt än gjort när alla cyklar i rummet vette åt hans håll.

Nu är jag hemma igen och efter ett telefonsamtal med Finaste så har jag återigen satt mig med skitboken. Och nickat till 4 gånger hittills. Heja mig, det här kommer att gå skitbra.

Tack för dina söta stödkommentarer Emelie

Men det är fortfarande svårt att fokusera på en dötrist snubbe som pratar om olika former av kapital istället för att drömma sig bort och bara längta sig död efter en viss pojkvän, som väldigt gärna skulle få kunna byta plats med den här boken bredvid mig i sängen....
Blogg #3 för idag. Vad var det jag sa?

En halv sida senare

Nej, jag har inte kommit längre än så. Men jag har letat reda på mina gamla gympaklädare långt nere i tvättstugan och jag har hunnit sätta igång en tvättmaskin som är klar om en timme. Till mitt försvar har jag iallafall lyckats motstå frestelsen att sätta igång en film. Jag bara springer ut och in i köket efter mer mat hela tiden istället. Jag säger ju det, jag kan inte plugga utan att konstant ha något att äta på. Tjock som fan är jag. Höhö. Kanske man skulle köpa en pizza för att fira om jag blir klar med Bourdieu så pass tidigt att jag hinner med Foucault...

Pluggdag

Det är fan inte konstigt att jag failade så stort som jag gjorde på förra delmomentet. Tyvärr fasar jag för ett lika stort magplask på morgondagens omtenta. Jag har läst 3 sidor på lika många timmar och varit nära att somna hur många gånger som helst. Inte får jag in något heller men dagens mål är att iallafall först och främst ta mig igenom texterna. Fuck. Vill ta pauser hela tiden men med den här hastigheten på internet är det lättare sagt än gjort. Försöker "morota" mig med att det är spinning ikväll så att jag faktiskt visst får göra något nytt. Men med så här många timmar kvar känns det ändå alldeles för avlägset.
Sova i tid ska jag också försöka lyckas med, good luck liksom. Mitt dygn är inte vänt, men rätt kraftigt förskjutet. Att då somna före jag är trött känns som ett stort uppdrag, särskilt utan någon varm och gosig med näsanpassad halsgrop... Å andra sidan antar jag att jag kan plocka upp boken igen och försöka ge mig i kast med de här metaforkåta herrarna, det är ju ett garanterat sömnpiller. Dock inte så bra för samvetet.

Om jag gissar rätt är det här första av kanske 8 inlägg under dagen. Jag har nämligen satt mig själv på facebook- och msnförbud för att kunna koncentrera mig på läsningen. Vi vet ju hur bra det brukar gå.... (Ja det finns säkert mer talande månader men just testbesattheten under den perioden känns så typisk..)

1000 fantasies...Någon som har koll på när de sänder årets julshow på TV?

Munexplosioner

Jag saknar.
Idag är en saknadens dag.
Mest saknar jag värme, mitt rum är av någon outgrundlig anledning skitkallt. Sen saknar jag Thorssa, men det är väl inte direkt en nyhet. Men det jag saknar mest näst efter min heta pojkvän är en särskild klubba som jag var beroende av under 2an på gymnasiet.
Det var en tuttifruttiklubba med surt pulver i mitten. Den här klubben var en väldigt krävande godis eftersom man var tvungen att suga på den på precis rätt sätt om man ville behålla den, bokstavligt talat: Den hade en tendens att explodera.
Jag kommer ihåg hur det först bara var det yttre skalet av söt klubba, som långsamt långsamt började läcka ut det sura pulvret som fick det att vattnas lite extra i munnen. När det hade bildats två ordentliga hål på varsin sida om klubban som läckte så ymnigt att man inte kunde förstå hur det fortfarande fick plats med mer pulver så.. Popp! En lätt stöt mot gommen eller tungan när den övre delen på klubban skjöt ut och det läckte ner en härlig pöl av surhetspulver på tungan.
Problemet var ju bara de gångerna det inte blev så. Gångerna som man tagit ut klubban ur munnen för att säga något och den bestämmer sig för att just då explodera, jag har ögonvittnen på att klubbtoppen kom så högt som 20 cm upp i luften före den vände tillbaka ner och hamnade på den grusiga marken. Tillsammans med en hög av det sura pulvret.
Jag kommer ihåg att den kostade 2 kronor, fanns i 3 smaker och att försäljningsställena sakta men säkert minskade. Är det någon som vet om de här klubborna fortfarande görs? Jag vill ha en.

RSS 2.0