Raging Dykes In Space will Repo your ass out

Idag har varit en interessant dag.
Rörde ihop en kladdkaka och vandrade iväg till Kalle för att tvinga honom att titta på Repo! med mig (nu är det bara Thorssa kvar av de som måste se den, men det fixas snabbt). Vi bråkade lite med teknologi och sen fick vi igång filmen. Kalle har numera fått ett nytt uttryck att hota folk med, Repo someone. Han gick iallafall med på att filmen och kakan var tillräckligt för att jag ska få ett nytt "gratis" besök (yes, han stör sig så mycket på mig och mitt (sex-)babbel så jag måste "uppföra mig" eller muta mig in för besök som inte fyller något syfte.)
En snabbvända till Ica för att låta mig studsa av mig lite kladdkakeenergi och sen tillbaka till honom där vi beställde kebab och nostalgirunkade till introt av Star Trek Voyager. Ni anar inte vilken effekt det hade på oss att få höra och se det där introt igen. Rakt tillbaka till när man var en liten lågstadiefjant som fick stanna uppe nån timme extra en kväll i veckan för att se på rymdäventyr!
Och Kapten Janeway är fan hardcore! Sjukt mycket mer pondus än någon annan kapten i serierna. Det tänkte man inte på när man var liten, men hon kan verkligen gå från att prata hundvalpar med sin man hemma på jorden till att helt plötsligt snacka omkull ilskna .. nu tappade jag vilken art de var, men jävligt ilskna typer. Häftig kvinna det där. B'Ellana är inte illa hon heller men som halvKlingon kan man väl inte vänta sig annat. När de hade sina maktkamper satt Kalle iallafall och småfnissade åt sina egna kommentarer som raging dykes in space, det är alltid lite småläskigt att se honom fnissa nu när jag tänker på det...

Imorgon börjar praktiken och jag ska upp vid 6tiden så jag borde lägga mig iallafall före 11 ikväll, får se hur lätt det blir. Jag vet att jag brukar komma upp rätt snabbt på morgonen men det finns ju ingen anledning at utmana ödet redan första dagen på jobbet. Önska mig lycka till?

Min Märtha <3

Hon känner mig så väl. Hon hade med sig en present från Senegal. En helt underbar present!
Nyfikna?Hon hade med sig 750 gram nutella!
Och den smakar som fransk nutella! Samma extra nötiga smak med en liten underton av mörk choklad. Jag stönade som en idiot när jag fick slicka upp den första biten. Hon skrattade som en idiot. Fair trade.

Babbel

Märtha kommer hit om typ en timme, ska bli askul att få träffa henne igen. Vi har ju inte setts sen hon åkte ner till Senegal på dansresa under mellandagarna. Vad vi ska göra förutom att prata är en annan femma. Antagligen chokladbollssmet, det brukar sluta med det svarta guldet varje gång vi har en kväll tillsammans. Undrar om vi har allt hemma? Socker och kakao vet jag iallafall finns.

Jag vill vara rik! Jag har fått små impulser att vilja gå och shoppa, det är svårt att göra med minus på kontot och inge pengar från bidraget före jag landat i London. I vilket fall känns det inte så jävla smart att klicka hem en massa skor och korta kjolar på ren impuls om jag ändå ska ut och resa, även om jag haft nog med pengar. Jag vill inte ha tillräckligt med pengar, jag vill verkligen inte ha inga pengar som jag brukar men ibland är det skönt att drömma sig bort och fundera på allt man skulle göra om man hade jättemycket pengar. Det har jag aldrig haft. Eller ok, jag hade det i somras. Sen åkte jag till Beelz och drack, sen flyttade jag hemifrån, sen åkte jag till gotland och brände en hel del för att sen åka ner ett andra varv till Beelz för konsert. Jag kanske inte förtjänar att ha mycket pengar av just den anledningen? Jag spenderar dem på impulsresor till kompisar, eller med kompisar, eller nån söt kjol, eller nåt annat som känns omåttligt viktigt. Jag ångrar i 99.99999% av fallen aldrig mina inköp, men det betyder inte att jag njuter av minneslappar från bankomaten där det står att jag övertrasserat kontot (nu igen) med 70-90 kronor...

Susanne har köpt en helt underbar bok som jag fått låna. The Demons Lexicon av Sarah Rees Brennan, ni borde kolla upp den. Grymt bra hittills!

På söndag har jag fått tillstånd att våldgästa Kalle för att se till att han kollar på Repo. Jag måste dock betala med en kaka, inte mig emot. Om han bara kunde sluta säga "en chokladig kaka. Eller nej, ingen kaka, jag är fet. Men choklad är gott", han låter ju värre än vilken tjej som helst!

Har fått tillbaka min besatthet av nyponsoppa, har druckit upp nästan ett halvt paket på en knapp vecka. Samtidigt känner jag ett omåttligt sug efter kebab. Men det är dyrt. Och jag är pank.

Om Märtha ska vara här om 40 minuter så borde jag nog klä på mig. Hittills har jag bara gått runt i sovtshirten, och jeansen som jag på nåt sätt lyckades dra på mig utan att tänka imorse. Fråga mig inte hur.

Jag måste checka in över internet före jag flyger över till Finaste också, skriva ut biljetten och whatnot. Enda problemet är att vår skrivare hatar mig. Den skriver inte ut var tredje rad och de övriga raderna blir randiga. Kommer ju se jävliggt bra ut. Får försöka sneaka till mig en fungerande skrivare på nåt sätt. Men det stör mig att vår ska hata mig så otroligt. För det är inte patronerna som är slut eller något liknande, det är den som ogillar mig. Resten av familjen är den av någon outgrundlig anledning snäll mot. Dock inte när de skriver ut å mina vägnar...

Coolt, hennes buss är sen. Den skulle kommit 27, nu är klockan 47 och nästa ska gå 57. Hon kanske kommer med den ändå? Man måste ju uppskatta hur stockholmska sundsvallarna är när det kommer till att hantera snöfall. Jag säger inte att de inte kan hantera snö, bara inte när den faller. Och de vill kalla sig för Norrlands huvudstad? My ass. Västernorrland är knappt Norrland, kan inte folk bara inse det och komma över det?

Jag har hittat en ny spännande tävling

Foki har hittat på en ny tävling i samarbete med Betties Galleria och jag nappade realtivt direkt!

De lottar ut ett namnsmycke med namnen på dig och någon du älskar. Så Thorssa, om du läser det här inlägget, du har inte läst det här inlägget om jag vinner. Förstått? Tävlingen pågår tills på fredag och det vore inte helt fel att faktiskt få vinna något fint för en gångs skull.
Önska mig lycka till? Det kommer antagligen att behövas...

ValårDet är dags att rösta för något som verkligen betyder!
HÄR kan du rösta för bästa webcomic! Rösta på den ni tycker är bäst, och finns den inte där så kan ni väl rösta på den jag tycker är bäst, nämligen Least I Could Do?On another note: Telefonjobbet som sket sig blir av. Jag börjar praktiken på måndag.

Facebook är lite efter

Är det bara jag som konstant råkar ut för att "friend suggestions" inte riktigt hänger med i vad man har klickat på och lägger upp samma person två gånger? Två gånger kan jag väl leva emd men när det ser ut så här är det mer löjligt än något annat.


Repo! The genetic opera

Jag och Susanne har nördat Sailor Moon, med vissa avbrott. Ett av de avbrotten innehöll en helt underbart bloddrypande rockopera som ni bara måste se! Iallafall om ni gillr blod, mörker och sjukt bra låtar. Plus, there seems to be this rule against women wearing pants... Just saying.Han som spelar Graverobber verkar vara ett jävla geni! Jag och Susanne blev helt till oss när vi såg hans resume, tills vi såg ett foto av honom i normala kläder. Där försvann magin. Men karln är ju helt fantastioskt begåvad! Han författade operan, skrev musiken, jobbar i vanliga fall som storyboard artist plus att han har en underbar röst och agerar bra.

Snurrar världen åt rätt håll igen?

Kårfest ikväll, påminn mig om att gå och köpa tequila och citroner efter middagen? Börjar misstänka att skånes nation inte har riktigt sån tequila jag borde dricka. Men jag kanske bara är elak, deras tequila är säkert jättebra. Men jag vill ha min egen...

Fick ett telefonsamtal nyss. Han med telefonjobbet igen, tydligen har han förhandlat mer med arbetsförmedlingen och nästa vecka ska han höra av sig om hur det blir på riktigt riktigt. Förhoppningsvis löser det sig så att jag får ett jobb...

Nu kommer de!

Kommer ni ihåg Kix prinsessparty i november? Nu har jag äntligen fått bilderna så nu ska jag dela med mig av ett urval med er.

Vi fick ta porträttfoton.
 Så här har vi prinsessorna Kix, Susanne, jag, Emmy, Nike, Amanda (Tott), hennes kusin Karin, Karins kompis Elina, hennes storasyster Chattis, Märtha, Erika, hennes kusin Olov, alltid vackra Anette, hennes lillasyster Mia och till slut Sandra.

Nu när ni fick nån slags presentation på allas tolkning av "prinsessigt" så ska jag försöka presentera adlingarna lite närmare. Det jag kommer ihåg alltså.
Jag var prinsessan från Tjockien, ett anrikt land med många övergivna rutschkanor eftersom folket växt ur dem på bredden. Märtha var den fåfänga (troll-)prinsessan från Ryssland, ett land med använda rutschkanor och i en mild dispyt med både Tjockien (som har nationalsporten Kast med litet troll) och Prinsessan Anettes rike Fourchania efter att Ryssland i somras invarderade Fourchanias största soptipp. Nike var från ett litet litet koloniserat rike som konstant fick byta namn under kvällen alllt eftersom de olika länderna tog över henne, först Susannes Taekwandoville(?), sedan delade även jag på henne tillsammans med förstnämnda, för att hon sen skulle säljas som prinsesslav till Kix i Sörantjärnia födelsedagen till ära. Amanda var den högt ärade prinsessan av det älskade och alltid neutrala (till skillnad från krigsmakterna Tjockien och Ryssland) Tottenstein, ett ljuvligt semestermål där exceptionellt fluffiga får växer på träd tills de mognat för att falla ner på ängen där de sedan betar resten av sitt liv.

Nu kommer det fler bilder. Why? För att det togs många.

 Som representant för fåfängans land Ryssland finns det såklart extra många vackra bilder på Märtha, men som ni ser på den här släpper hon ibland sin grace och ser ut som e vanlig dödlig. Min vackra Märtha <3
 Den här bilden delar jag med mig av enbart för att det är första gången någonsin som jag sett bättre ut än Susanne på ett kort! Jag var i chocktillstånd och vill se om det här fotot har samma effekt på er.
 Kix fick som sagt vår gamla koloniprinsessa Nike i present och döpte på samma gång om hennes rike till Kvastien.
 We had tacos!
 Then we had CAKE!
 And then.. And then we had cupcakes and watched Disney!

Ja, det var ett bra kalas. Tyvärr blev det inte så många foton under varken "Pussa prinsen" (Sätta svansen på åsnan fast med läppstift) eller under fiskedammen. För det näringsintaget fanns också. Och jag fick 3 påsar utöver min egen! Jag älskade verkligen att vara från Tjockien under den där kvällen...

Heeeeej!!!!!!!!

Jag och Susanne har varit jätteduktiga och gått på spinning idag! Efter att vi (jag) hade dött en liten bit på de stillastående cyklarna rörde vi oss hem mot mig för att byta hennes prinsesspartybilder mot en film från min hårddisk. Nu sitter vi här, lite nudelpakets(-och-en-burk-barnmat-)mättare, lite egoboostade av att prova hennes nya supervackra korsett och väntar på att tiden ska gå. Hon bakar bullar och jag bloggar. Vi tänkte kolla på en dokusåpa som börjar 10 och efrter att den är slut sätta igång filmen. Tur för mig att jag är arbetslös och tur för henne att hon är ledig imorgon.
And yes, vi tog bilder på oss i korsetten. De kanske kommer upp här.
*EDIT*
Typ nu.


Bilder kommer!

Fy fan vad kul det var igår! Det var samma folk som på inflyttningsfesten i somras, fast några fler av Petras kompisar också. Vi spelade snusdosan, som alla var sämst på, och Hora som dog nånstans mitt i bara för att vi ine lyckades ta oss tillbaka till spelet efter kisspausen. Så här dagen efter konstaterades det att man inte ska utlysa kisspaus för alla om man vill att dryckesspel ska överleva...
Men det var jävligt kul ändå, vi skrattade, drack och umgicks. Jag och Petra hittade varandras flumknappar rätt direkt och plötsligt framstod vi som dubbelt så fulla som vi nog egenetligen var. Vid midnatt bytte vi från inflyttningsfest till födelsedagsfest i ungefär en halvtimme i Pauls ära och festade loss på prinsesstårtor och skålade lite extra mycket under sången.
Jag, Pyro och Robin smet undan och nostalgitrippade lite på egen hand också. Med en Petra som med jämna mellanrum kastade upp dörren med ett triumferande "AHA!" för att konstatera att vi fortfarande var helt påklädda. Men det var skönt att bara sitta och snacka lite med pojkarna som tog mig igenom sluttampen i gymnasiet.
Vi var ungefär 7 stycken som sov över, 4 i soffan och sen jag, Pyro och Emanuel på en madrass nedanför. Alla hatade Pyro. Vid 3tiden började folk fundera på sömn, en halvtimme senare hade alla kommit till rätta med var de skulle sova. Med undantag för Pyro som vägrade hålla käft och bara låg och pratade en jävla massa strunt, högt också. Till slut blev han less på att trängas med mig och grannpojken så han flyttade in till badkaret, rummet drog en kollektiv suck av lättnad och trodde att vi äntligen skulle få sova. "AH! Vad kallt det är! Det här badkaret är hårt! Jag vill inte sova här!" Vid kanske halv 5 blev han tyst och lät oss andra sakta somna in.
För att vakna vid 10tiden när helgjobbarna skulle dra och vi andra inmundigade en frukost baserad på överblivna chips och en skål med dip.

Det var en bra kväll men jag är lite trött i huvudet och snart är Emelie här så ni får nöja er med det där.

Nu igen

Robin har flyttat, igen. Ikväll är inflyttnignsfesten och eftersom jag verkligen inte har något bättre för mig ska jag också dyka upp där. Hade tyvärr bara råd med en aurora, inte för att jag tänkte bli superfull utan för att jag vet att vi kommer vara uppe hur länge som helst och hur kul är det då om det jag har med mig är slut före midnatt? Oh well, köpte en cider bara för att fylla ut fast jag inte alls kände för cider ikväll. Nåja. Kan kanske ta med utfyllnad i form av honungsmjöd eller klosterdricka... Får se vad jag bestämmer mig för. Antagligen nöjer jag mig utan dem.
Så nu vet ni vad jag tänkte göra ikväll, tömma mitt busskort.

Har ni förresten sett Lindsay Lohans sjukt heta video för Muse?

Nähäpp

På väg till arbetsförmedlingen för att fixa med alla papper får jag ett teleonsamtal. Min nya chef, som säger att de dragit sig ur det här och inte låter honom ta in praktikanter eftersom man skulle jobba hemifrån.
Great.
Tillbaka till att vara arbetslös då. Å andra sidan har det inte ens gått en vecka än så jag ska inte misströsta. Men det suger fortfarande.

Körningen gick iallafall relativt bra, fick nästan sladd en gång men annars var det rätt lugnt. Han sa att jag ska plugga teorin, fixa provtider och sen komma dit och köra gärnet så det får jag väl så lov att rätta mig efter då...

Världen glittrar~~

Har ni sett hur vackert det är ute?
Kanske inte just nu-nu när det mest är mörkt, men tidigare idag så glittarde varenda lilla kvadratmillimeter av världen i sin vinterskrud. Man blev lycklig bara av att titta ut genom fönstret och när man själv var ute och en del av det var det som att sväva igenom ett drömlandskap med allt glittrande och gnistrande runt omkring.

Eftermiddagen har spenderats hemma hos Susanne tillsammans med Kix. Vi har pratat om jagvetintevad, ätit vitlöksbombarderad chili con carne och kollat på Bridget Jones. Och så har jag fått ett särskilt samtal. Han tyckte att jag lät bra och när det kom fram att jag satt inlåst på IB i 2½ år blev han eld och lågor. Så imorgon ska jag fixa lite pappersarbete och på måndag börjar jag min praktik.
Är jag bra eller är jag bra?!

Hopp om livet?

Såg en notis om något företag som skulle söka telefonförsäljare på arbetsförmedlingen idag klockan 10. Man skulle ha med sig CV men när vår skrivare för tredje gången bestämde sig för att mitt CV ser bättre ut med rader som saknas gav jag upp och bestämde mig för att försöka skriva ut det på plats. På plats öppnar klockan 10. När det öppnar klockan 10 är det kö. Efter ett tag får jag hjälp och 5 över 10 hittar jag till rätt sal med utskriven, om än missfärgad, ansökan.
Och ja, jag vet att jag sagt att jag aldrig skulle jobba som telefonförsäljare, men det är ju någonting jag borde klara av efter alla år på IB och det är ju ändå ett jobb att söka. Företaget var Svensk Mediaproduktion och det första han säger när jag smyger in lite senare än alla andra är att de gör filmer. Great, då kommer jag inte alls ha en chans att fatta det här jobbet. Varför skriva att de söker telesäljare om de gör film? Falsk jävla marknadsföring! Men nu är jag här så jag kan lyssna vidare. Mannen som pratar pratar sig varm om vad företaget gör och det låter faktiskt som en rätt vettig affärsidé. Sen dyker "vår" roll i det hela upp, varför de faktiskt visst söker telefonförsäljare. Fatta hur lättad jag blev! Inte nog med att jag faktiskt inte fått hela annonsen om bakfoten, de verkar faktiskt sälja något jag inte skulle behöva skämmas över att sälja till någon!
Han tar inte in några ansökningar från oss där men det finns ett papper där de intresserade kan lämna namn och nummer så ska han "kontrollera våra telefonröster" senare.
Så nu sitter jag och hoppas på att få ett samtal som leder till praktik som leder till provanställning och sen har jag kanske ett jobb! Som verkar vettigt dessutom!
Det vore väl kanske lite läskigt snabbt att få ett jobb så snart in i arbetslösheten men det skadar ju inte att hoppas. Håll tummarna för att han ringer och att jag får den här praktikplatsen!

Januariuppdraget

Så igår åkte jag och Erika iväg till Vårdkasen för att försöka lära mig åka snowboard. Det var ... hårt. Påminn mig att skaffa kuddimplantat i rumpan och linda mina handleder inför nästa gång jag försöker mig på något nytt som kräver kroppskontroll?
Vi kom upp på berget och fixade på oss slalom- respektive snowboardgrejs. Jag var så stolt över att jag lyckats få fast ena foten att jag genast försökte få fast andra och lyckades. Sen kom jag på att man inte tar sig långt med båda fötterna fastspända på platt mark så jag fick kämpa loss en fot ändå. Efter onödigt mycket halkande kom jag fram till liften. Erika åkte upp utan problem på sina skidor och jag tog pinnen (kom på ett bättre ord för det själva då) efter henne. Det gick nästan bra i en meter. Sen låg jag ner. Längst bak i kön. Upprepa samma procedur medans jag såg Erika försvinna över backkrönet. Tredje försöket kom jag faktiskt upp men tappade taget lite för tidigt ändå. Erika var vid det här laget nere vid liftarna igen och jag försökte på egen hand ställa mig upp, redan nu var det problem. Efter att jag glömt alla andra kroppsdelar utom min rumpa som pulserade av smärta började jag försöka fånga mig med händerna när jag föll. Nu tror jag de är lätt stukade, de gör iallafall ont när jag vrider dem. Jag vet inte, och tror inte ens jag vill veta, hur lång tid det tog för mig att ta mig ner för barnbacken medans femåringar på slalomskidor skrattande svepte förbi mig. Till slut förbarmade sig en liten 8(?)årig flicka över mig och informerade vänligt om att barnbacken inte är rätt ställe att börja sin snowboardkarriär utan att jag borde prova backen bredvid. Vid det laget var jag halvvägs genom backen och hade börjat ge upp hoppet totalt.
Efter ett tag kom både jag och Erika ner för backen relativt helskinnade och bestämde oss för att ta lillflickans råd. Hädanefter ska jag börja lyssna mer på råd från lågstadiebarn.
Jag säger inte att det gick bra i den backen heller, men den var betydligt snällare med mig. Visserligen ramlade jag ännu mer ograciöst nu, istället för att bara sätta mig hårt på rumpan kunde jag nu falla på sidan och rulla några varv, eller ramla framstupa och kravla på knän och händer efter mössan som åkt ytterligare någon meter framåt. Men å andra sidan kunde jag nu komma upp när jag ramlat vilket bara det gjorde allt mycket mer överlevnadsbart. Kanske fjärde sista åket ramlade jag bara två gånger på hela backen! Jag och min mörbultade kropp är precis lika stolt nu som igår över det faktumet. Precis som jag är stolt över de gånger jag var övertygad om att jag skulle ramla och lyckades undvika det - bara för att i ren lycka tappa bort vad jag höll på med och drutta i backen en meter senare.
Så i slutändan kan jag konstatera: Det är jobbigare att ramla med ihopbundna fötter än när man kan vifta med alla lemmar lite friare. Det går även bättre att åka lift med två smala brädor istället för en bred under fötterna. Man ska lita på småbarn som skrattar åt en (tänk bara på Kejsarens nya kläder). Och sist men inte minst: Erika är ett fantastiskt bra moraliskt stöd med sina skrattattacker och klyshiga motivationsramsor!

Ljus framtid?

Från och med idag är jag nu officiellt arbetslös.
Hittade en liten notis om ett ledigt jobb, visserligen telefonförsäljare vilket jag lovat mig själv att aldrig bli men nöden har ingen lag och det skadar ju inte att söka. Nu till problemet, den ansökan ska vara inlämnad på onsdag klockan 10. Det är inte det att jag inte tror att jag kommer klara av jobbet på något sätt. Det är det att jag verkligen suger på att skriva bra ansökningsbrev. Tillochmed nu när jag vet att de skulle tjäna som fan på att anställa mig kan jag inte få ihop mer än 3 meningar. Heja mig?

Så går det när man är olydig på facebook

De här två spännande statusuppdateringarna mötte mig när jag loggade in på facebook nyss. Snacka om att vår lilla toffelhjälte gick överstyr när han måste uppdatera ursäkter sen...


2009

Sammanfattning av förra året:

Januari
Arbetslös och miserabel till största delen. Dygnsrytmen var fucked up och jag var besatt av Heroes samtidigt som jag började övningsköra, igen.
I skiftet januari - februari flydde jag från Jens lägenhet till sydligare breddgrader och en illusion av ett spännande liv. Med andra ord mötte jag upp Marit och Emelie för att leka i Paris en helg.
Helgen efter min hemkomst drog vi flickor (och Jens) till paradisbadet. På vägen hem stannade vi för att hjälpa nån snubbe med bilproblem och vi flickor blev därför strandsatta på OKQ8 i Älandsbro i en mindre evighet medans Susanne frenetiskt smsade emd Jonathan före vi kom hem, fixade äppelpaj och jag råkade spotta ut en och annan groda inför honom trots strikta order om tystnad.
Februari var också månaden då värmepumpen här hemma dog så att jag vägrade att komma hem extra mycket jämfört med förut. 10-15 grader inomhus är inte riktigt min grej.
Mars
Jag började i Arbetslivsresurs och fick världens underbaraste hurtkvinna till jobbcoach. Fyllde 20 men var pank så var tvungen att låna pengarna jag köpte min smirnoff för. Men jag köpte en ändå.
April
Mitt konto på YouTube blev avstängt. Inte en speciellt spännande månad. När jag läser igenom inläggen ser jag att det lilla hopp jag byggt upp i Paris började långsamt försvinna och jag föll djupare för varje dag, men det tar vi inte upp här. April avslutades med piratpicnic i Sundsvall iallafall, den var kul.
Maj
Jag fick jobb i en dryg vecka. Journalarkivarie för folktandvården, det sög men jag hade nåt att göra, de jag jobbade med hade bra humor och vi fick en trevlig lön.
Emelie blev 20 och vi tillbringade en kärleksspäckad kväll ute i hennes stuga före jag däckade lite graciöst på soffan.
Kix tur att leka med saxar i mitt hår. Dagsvisit till västanåfallet också för första gången sen gudvetnär.
Juni
Marknad.
Halkbanan var läskig och jag sög hårt. Men man lär sig väl av alla erfarenheter antar jag. Min lärdom? Jag vill inte ha körkort av någon annan anledning än att sätta upp på CVt.
Ner till Beelz i några dagar och festa loss. Skrämmande välbehövligt. Midsommar och dunderförkyld.
Hittade lägenhet med Jens. Utekväll med sundsvallspojkarna som resultat. Should I've seen the signs?
Juli
Värmebölja. Beroende av honungsmelon.
Flyttade hemifrån.
Harry Potterpremiär med borttappade biljetter och mycket gräl och kalabalik till följd.
Inflyttningsfest hos Robin. Spårade mer i förhållandet.
Augusti
Medeltidsveckan! Helt underbart att få fly verkligheten ett tag med bra vänner.
Marit dök upp en dag med Emelie och åt scones.
Stephen Lynch och krog med Beelz.
Inflyttningsfest.
Första dagen i skolan. Blir utslängd från lägenheten en halvtimme in på nollningen men har en rolig flicka i gruppen och en realtivt söt phösare att försöka fokusera på istället.
September
Nollningen fortsätter. Blir officiellt singel. Tittar mer och mer på den supersnygga phösaren med hörntänder och vackra ögon. Spyr inför sagda snygging. Blir kär.
Försöker hänga med i skolan trots bristande intresse och taskiga prioriteringar.
Skrev teoriprov - clear. Körde upp - fail.
Oktober
Blev ihop med Thorssa. Firade Märtha och slutade i dygnblött kaos.
Första misslyckade tentan. Maskerad med nollningsgruppen.
Flydde till London en vecka.
Erika, Kix och jag var på invigningen av ToysRUs och sprang runt i lyckorus en hel förmiddag.
Mys framför Loke på en liten scen med sundsvallsflickor och Kix. Halloween med samma flickor och ömma fötter.
November
Kix hade prinsessparty (nej jag har fortfarande inte fått bilderna).
Andra tentan att faila.
Thorssa kom hem för en vecka och gjorde allt lite bättre.
Andra uppkörningen. Fail igen. Mamma tröstade med ljusterapi i köket och pappa tröstade med tårta.
Ante blev 20 och jag blev för full. Men jag var ju inte ensam om det iallafall...
December
Failade omtentan (tror jag, har inte orkat kolla). Gav upp mer och mer på skolan.
Provade spinning med Susanne.
Lussevaka med Beelz över msn.
Thorssa kom hem igen.
Jul och nyår. Magsjuka över den sistnämnda högtiden.Så roligt år har jag haft.
Bättre lycka nästa gång. Det vill säga nu.

Alone again

8 imorse stod vi nere på busstationen och försökte kyssa in en månads kyssar på några ynka minuter. Jag hatar att behöva säga hejdå till honom hela tiden, men jag kan väl ärligt erkänna att det är något särskilt vackert med hejdåkyssar.
Sen gick jag hem och somnade på soffan framför Mythbusters.

Nu sitter jag här och försöker förmå mig att komma ikapp i allt som hänt på internet och inser att det mer resulterar i illamående än något annat så snart ska jag nog överge de här försöken för ett tag och ta upp mina underbara och efterlängtade böcker istället.
Tänkte väl bara säga det antar jag.
Han har åkt. Jag saknar honom.
Imorgon ska jag vakna i god tid, gå till skolan och hoppa av på riktigt. Svänga förbi körskolan och försöka boka lektioner (och kanske nya provtider) och före jag får gå hem igen in på arbetsförmedlingen för att skriva in mig. Igen.

För att försöka få något gjort det här varvet av arbetslöshet täntke jag iallafall sätta lite krav på mig. För varje kapitel jag läser måste jag söka ett jobb. Med tanke på att jag älskar boken jag håller på med och verkligen vill börja med nästa bok borde det väl vara en rätt bra morot?

Och om någon vill lära mig, eller lära sig med mig, åka snowboard så vore jag tacksam för svar före månaden tar slut.

I brist på andra uppdateringar

Här är kjolen jag köpte förra söndagen.
I samma veva som jag tvingade Thorssa att fota hittade jag också de här bilderna på min bror och förra årets nyårslöfte: Att inte raka sig på ett år. 11 cm blev det.


Så bra är vi...När han kom hem över jul så kokade brände vi knäck. De 6 första blev riktigt fina, lite hårda kanske men whatever, sen blev de mörkare och mörkare medans köket långsamt fylldes av lukten av bränt socker.

Därför blir vi lika förvånade när vi ser att någon ur min familj gått och tagit en knäck ur kylen, varför utsätta sig för nåt sånt liksom? Nu har nån ätit två. På en gång. Thorssa skrattade högst. Sen tog han också en.

London baby!

939 kronor fattigare men det var värt att få ta med sig kläder också. Annars hade jag bara gjort av med 609 kronor totalt på att ta mig från härnösand till stockholm och london den nionde februari och sen tillbaka två veckor senare. Thorssa har suttit och hatat på mig för att jag fixade flygbiljetter för praktiskt taget ingenting. Med tanke på att jag nu kommer gå tillbaka till inkomstlös tycker jag att han bara ska hålla käft och vara glad för mig...
Men ja. Jag borde fixa ett jobb... Ha råd att köpa nödvändiga saker som litervis med tropicanajuice när jag är där.

Angående nyårslöftet så går det framåt. Nu vet jag iallafall vad jag ska göra de två närmaste månaderna. Januari ska jag försöka få tag på sällskap och sen ge mig in på att faktiskt lära mig åka snowboard, inte bara vara fastspänd i en bräda till fötterna medans jag i slowmotion rullar nerför backen... Och i feburari är det Londonmusikal som gäller.

Maraton!

Igår drog vi till Nike för att kolla på disneyfilmer. Vi hann med 6(?) stycken före småflickorna höll på att somna och jag och Thorssa drog oss tillbaka.
Jag kommer aldrig förstå mig på sushi.

Lördag

Eftersom nyår var piss och jag fortfarande inte träffat någon annan hemvändare än Thorssa under jul så valde jag att haka på när John ville ut på krogen i lördags. Problemet var ju bara att jag nyss varit sjuk och inte riktigt kände mig manad till alkohol under min första friska dag. Lösningen? Hallonsoda.
Hoppade på den fullsatta bussen vid 7tiden och slog mig ner bredvid första bästa människa med fantasybok. Han presenterade sig som Tvåmeterstomten (2.06m över marken) och efter att jag spillt hallonsoda över oss båda drog snacket igång. Han åkte mellan Luleå, där han varit på bröllopp, och Uppsala, där han jobbade på Max. Han rollspelade och hade pluggat forntida hantverk (flintknackeri, smide, husbyggnad i vikingastil etc), han hade också en passion för tortyr och vi disskuterade säkert 2 mil om olika tekniker. Bra början på kvällen.
I sundsvall skiljdes våra vägar åt  och jag mötte upp med Jacke på navet och lyssnade på när han och två småttingar disskuterade Avatar före John dykte upp och vi tre knatade iväg till Irish.
Kvällen var väl inte direkt fartfylld men det uppdagades ändå ett och annat. Till exempel: Jacke har en välutvecklad fetisch för lår, John är en bra tjejkompis att ta med sig ut när inte Emelie kan/vill/orkar, ingen tror på att jag nånsin haft dåligt sex, ingen tror att jag haft så bra sex som jag haft, killarna tar hellre den blonda bartendern med putmage men gullig rumpa än brunetten med felfri kropp, jag borde sluta dricka fatcider, Teddy tar vad han kan av jägern (även om det bara är två droppar i botten av ett shotglas) och man (jag och John) kan visst göra en soffa till ett dansgolv bara man vill.
När klockan började närma sig två konstaterade John att hans smsande med grannflickan nog inte skulle leda till sex den här gången heller och när han råkade försäga sig om rea i birsta nästa dag bytte jag helt sonika sovplats från Jackes soffa till Johns matta.
Det konstaterades även att John bor alldeles för högt upp på södra berget för min smak.

Nästa morgon vaknade jag för femtielfte gången strax före 8 och vi bestämde oss för att det var dags för frukost. Underskatta inte restmackorna man kan leta reda på i deras kylskåp! I väntan på att hans mamma skulle komma tillbaka från morgonpromenaden med hundarna så vi kunde ge oss iväg spelade vi nåt nytt spel till hans xbox (rainbow six, tack Thorssa) - vi sög. Off to Birsta och ett proppfullt MQ med dyra, nerreade kläder som jag aldrig skulle drömma om att stänga in mig i. När klockan blev 10 öppnade iallafall resten av varuhuset och jag smög iväg till Akademibokhandeln, utan att hitta vad jag sökte efter. Efter ett tag var iallafall John och hans mor klara i den proppfulla affären och jag och John smög oss ut på nya reaäventyr som resulterade i en skitsnygg kjol åt mig som han tyckte såg tacky ut....

Det var något om hej och bäckar...

Ok, friskare kanske var nyckelordet. Crap.

För att minnas 2009

Kanske att jag drygar mig och sammanfattar förra året i något längre inlägg sen också. Får se hur tråkigt jag har.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag flyttade hemifrån. Körde upp (fail) också.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Nyårslöften är inte riktigt min grej.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Haha nej.
4. Dog någon som stod dig nära? Nej, tack och lov.
5. Vilka länder besökte du? Frankrike, England
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Ett jobb. Körkort vore väl också nice.  
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 2/10-2009 <3
8. Vad var din största framgång 2009? Jag kom in på universitetet. Sen att jag inte trivdes är väl en annan femma.
9. Största misstaget? Inte litat på magkänslan tidigare...
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Jao
11. Bästa köpet? Biljetten till London!
12. Vad spenderade du mest pengar på? Resor! Haha oj vad lyxigt det lät.  
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Träffa Marit och Emelie i Paris under våren. Medeltidsveckan (särskilt onsdagen, eller hur tjejer?) och att träffa Thorssa.  
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Alla vi sjöng under introveckan.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Beror på vilket halvår man tittar på, det blev bättre mot slutet.
16. Vad önskar du att du gjort mer? Tillåtit mig själv att må bra
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Oroat mig i onödan.
18. Hur tillbringar du julen? Med familjen och pojkvännen
19. Blev du kär i år? Väldigt kär.
20. Favoritprogram på TV? Måste jag sett de på en riktig tv också? Annars blir det väl de vanliga: Gossip Girl, House, Big Bang Theory etc.
21. Bästa boken du läste i år? Att älska som en porrstjärna - Jenna Jameson
22. Största musikaliska upptäckten? Voltaire
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? En dagbok.
25. Något du önskade dig men inte fick? Inget viktigt..?
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Fick paket och tårta som vanligt I guess. Vet att jag hade möte på arbetslivsresurs också...
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? En hel del. Ett vettigt jobb, rätt kille etc etc 
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Randig? Tyvärr rätt grå också har jag märkt. Vem följer med mig på ett quest för mer limegrönt i min garderob?
29. Vad fick dig att må bra? Mina underbara vänner som är bäst i världen!
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Knäpp fråga? O.o'
31. Vem saknade du? Emelie när hon var i Frankrike. Thorssa när han är i England. Teddy när han flyttade söderut.

It just keeps on coming. And coming. And coming. And coming...

Det snöar. Fortfarande. Igen. Eller hur man nu väljer att se på det. Snö finns det iallafall i mängder, både i luften och på marken.
Bara min älskade pojkvän väljer att vakna ska jag försöka dra med honom på snölekar. För jag vill hitta på nåt. Jag känner mig äntligen friskare än vad jag gjort på hela veckan och då tänker jag helt sonika strunta i en eventuellt självframkallad bakfylla. Nu vill jag ut och leka i pulkbacken!
Snackade lite med Richard över facebook nyss, han hade en bra idé för nyårslöfte och jag tror faktiskt att jag ska ge det mitt första försök till nyårslöfte sen jag var tolv. Att prova en "stor" ny grej varje månad. Anledningen till att den ska vara stor är at man inte ska komma undan med att bara titta på 12 nya filmer under året, möjligtvis en ifall man sitter på en strand och filmskärmen hålls uppe mellan två hästar. Ni fattar. Så om någon vecka när terminen är klar så är jag officiellt arbetslös men då börjar äventyren på riktigt. Jag ska klara det bättre den här gången. Jag ska fixa ett jävla jobb och det kvittar var det befinner sig, mitt enda krav är att jag ska fatta vad jag gör och slippa ringa ut till ilskna främlingar. Det borde väl inte vara omöjligt att få jobb med så låga krav?

Omstart! 12 nya månader att fördriva!

Vaknade utsövd och glad. Visserligen 0,3'C varmare än normaltemp men det var kanske bara täcket som spelade in. Magen känns iallafall lugn, har visserligen inte vågat äta nåt än iallafall, men jag tror att den kommer uppföra sig som en snäll mage när jag väl gör det.

Nyår var misslyckat. Obviously. Det blir lätt så när man har 2 graders feber som tvingar en till sömn och spyr bara man häller i sig en kopp te... Smög dock iväg till Thorssa vid tolvslaget för en kram, det skulle kännas fel att börja det nya året någon annanstans än i hans armar. Sen hade jag ju turen att faktiskt få riktiga kyssar också men de fick han ta intiativet till - behöver ju inte pracka på honom mina baciller i onödan. Genast blev kvällen lite bättre.
Kom hem kanske 30 minuter senare för att finna att huset blivit nersläckt och att det stod en flaska pommac på bordet, så jag drabbades av tillfällig sinnesförvirrning och tog ett glas. Nej, jag spydde inte (otroligt nog), men efter det var jag tvungen att sitta rak i ryggen i en timme i ett försök att få magen att lugna ner sig. Kanske inte helt värt när jag tänker efter...

Hoppas att alla hade ett bättre slut på förra året än vad jag hade (att döma av era sms hade ni det) och att ni inte är allt för bakis idag.

RSS 2.0