Dags att ta en pik?

Julafton när jag var 19: Fick körlektioner
Blev 20: De ska fortsätta betala körlektioner och allt körkortsrelaterat.
Julafton när jag var 20: De ska fortsätta betala körlektioner och allt körkortsrelaterat.
Blev 21: Jag får en cykel.


Men jag klagar inte, dagen har varit mysigt kantad av grattis-sms från folk medans jag gladeligen fördrivit tiden med med tårta, Thorssa, filmer, Thorssa, tårtrester, Thorssa, film, Thorssa. Ett koncept jag tänkte fortsätta med nu.


Life usually works out for the best

Min chef har tänkt. Han har tänkt att jag är smart, snabblärd, uthållig, rolig, trevlig, serviceinriktad, pålitlig och allt annat bra. Men jag är inte en försäljare.
Så min praktik tar slut en månad tidigt, det vill säga nästa onsdag. Men han vill vara en referens och han kommer att behålla mina uppgifter så att han kan höra av sig till hösten när han förhoppningsvis hittat några duktiga säljare och då kan jag få komma tillbaka och jobba som adminsitratör. How awesome is that?
Då ska jag bara hitta något att göra fram tills hösten... Men det ryktas visst om att Söråkers apotek söker praktikanter.


He is the most awesomest wonderfulest being ever!

Thorssa är helt underbarast i världen.
Strax före fem fick jag ett sms:

Tja, du sa ju att det räckte att jag gav mig själv som födelsedagspresent.
Nu är det inte det enda jag tänker ge, men kanske en liten rackare i förskott.
Sitter atm och väntar på att bussen mot Härnta ska börja gå. Vill du sova med mig inatt? ;)

Han skulle egentligen kommit hem på lördag natt, nu kommer han halv elva inatt!
Har jag sagt att min pojkvän är bäst i världen?

St. Paddys day

Varför är det bara en dag om året? Fan vad kul det var igår! Alla guinessköpare fick en tophat och alla som köpte vanlig öl (eller vad de nu ville dricka) fick grön karamellfärg i sina glas. Dock fick man bara en hatt per person, något som Jonte upptäckte när han försökte köpa ut en hattöl åt mig också, och nej, han ville inte låta mig hålla i pengarna och köpa den "själv".
Det blev jag, Kix, Mao, Dilde och Jonte som hängde ihop hela kvällen och under sista biten som jag och Kix var där så hann vi snacka lite lite med Pablo, Nikku och Mazzix också, men det samtalet dog ut när inte de ville följa med oss längst fram för att dra igång publiken åt bandet som spelade. Och de spelade bra! Även om Kix beklagade sig över brist på irländsk brytning, å andra sidan hörde man inte så mycket sång som man hörde nyckelharpan ändå.
Nästa år ska jag se till att ha pengar. Nästa år ska jag se till att inte jobba morgonen efteråt.
Och nu när jag prvat guiness kan jag också uttala mig om att skummet var fruktansvärt grimasäckligt även om ölen i sig var bättre än vanlig öl, säsrilt om man drack små, små klunkar med munnen full av chips.


Tack Mamma

Ikväll firar de St. Paddys på Bittens och halva Härnösand ska dit för grön öl och irländsk livemusik. Jag vill också! Men jag är pank. Och jag jobbar imorgon. Och även om jag tror att jag kan ha kul där utan att dricka är jag tveksammare på om jag kommer hem i vettig tid för att pallra mig upp imorgon.
Beklagade mig lite för mamma och nu är det bestämt att jag visst ska dit ikväll och att hon kommer och plockar upp mig på hemvägen vid 10-11 ikväll. Perfekt!

When I get sick I just stop being sick and be awesome instead?

Har en huvudvärk utan dess like. Eller jo, jag har haft så ont förut men de var på högstadiet och då fick man gå hem om man hade så här ont.
Har försökt allt jag kan komma på, äta lite, dricka lite mer, öppna fönstren. Ja ok, jag kan ta en ipren också men det känns inte rätt. Tabletter är fusk och i vilket fall vet jag inte om vi har nån hemma.
Helst av allt skulle jag bara ringa min chef och säga att jag inte mår bra och måste vila mig idag, men hur töntigt är inte det? Mitt jobb är ju bara att ringa folk och prata och min röst funkar ju som den ska. Work it through bitch. Om 1½ timme har jag iallafall en timmes lunch = powernap?

Facebook

Nej jag är inte rolig idag.
There, disclaimer finished.

Jag tänkte klaga lite på facebook idag.

Facebook är ett löjligt enkelt sätt att fördriva tid och fortfarande känna att man "håller kontakten" med folk. Ni vet, man kikar in lite snabbt och ser att Lisas status säger Idag bakade jag bullar! och bara för att du läser på facebook att Lisa bakat bullar idag och uppdaterat med foton från helgen som gått så tror du nu att du följer med i allt viktigt som sker i hennes liv. Så du slipper höra av dig och fråga. Facebook får fan inte kontakter att bli starkare någonstans. Visst, vissa kanske mot förmodan håller kontakt genom det, men det är i så fall en väldigt ytlig kontakt som inte kan jämföras med att bara sitta ner med varsin kopp choklad och prata om vad som händer i livet. Eller för all del bara ringa varandra i en kvart. På facebook är du inte utvald att få höra det jättespännande eller kunna bry dig. På facebook ser du bara att hon bakade bullar, inte att hon tröståt dem för att hon blev av med jobbet.
Jag hatar folk jag inte känner som ska envisas med att lägga till mig. Jag hatar ännu mer när dessa personer har 50 gemensamma bekanta från i princip alla umgängeskretsar jag har blandat från. Har ni inte också undrat hur Pelle kan känna 8 pers i din gamla klass från gymnasiet, 4 från högstadiet, 10 från förra jobbet och 15 som du festat med, utan att du har någon aning om vem människan är?
Jag hatar alla statusuppdateringar om sport. Nej, jag är inte ett dugg intresserad av att du ser på hockey. Måste man nu uppdatera att det är hockeykväll på TVn så nöj dig med det! Det är på inga sätt interessant för mig att veta att Modo gjorde mål. Och igen. Och igen. De som bryr sig om hockeyn ser redan på den själva, de behöver inte läsa det på din facebook efter matchen är slut. Jag lovar.
Kollar man facebook på morgonen så vill man inte läsa att folk försöker vara kryptiskt emodjupa med statusar som "om någon bara kunde fråga hur jag mår", ännu värre blir det när dessa statusar får kommentarer som frågar hur vederbörande mår och denne svarar med "nej det var inget" eller att de inte vill prata om det. Nej men så skriv det inte där dina 200 kompisar kan se det då! Skaffa en jävla dagbok för 60 spänn!
Låttexter är kul. Om man kan låten, annars är det bara förvirrande. Gillar fortfarande folk som skriver skämt eller smarta saker i sina statusar, det gjorde det liksom värt att knappa in "fa" i adressfältet.
Nykära människor jag inte känner som skriver om hur förälskade de är spyr jag på. Känner jag personen ler jag lite fånigt över att de är så glada. Dubbelmoral när den är som nästbäst.
När den är som absolut bäst är när jag stör mig på poster om att folk gått med i grupper eller blivit fans av saker enbart av den anledningen att de inte hittat något nytt, eller om det är nytt, något kul. Jag stör mig också på att facebook låter mig vara ett fan av 942 sidor utan att klaga men inte fler än 302 grupper, en gräns jag nått ungefär 15 gånger nu. Jag stör mig också på att går jag ur en grupp får jag genast inbjudan av folk att gå med i den igen. Nej, jag behöver inte vara med i alla grupper som är emot djurplågeri och trafficking, jag är med i Stoppa alla hemskheter! och det får räcka som aktivistgrupp. På tal om grupper så rycker det i mitt "medklickarfinger" varje gång jag ser folk som blivit fans av "att höja värmen ju längre man duschar" men det funkar liksom inte i mitt fall så jag gör tvärtemot. Något min stackars skållade pojkvän kan intyga. Man börjar ju på så varmt som möjligt för att det ska vara skönt, sen sänker man så att man blir pigg!

Så. Nu har jag ventilerat lite. I övrigt är jag bara störd över hur dumt de lagt upp nya designen, alla mina fina snabbknappar blir ju bara åtkomliga på förstasidan nu!


What say you? Aye!

Fick just detta meddelande på Facebook och tänkte genom de fantastiska knapptrycken ctrl+c ctrl+v dela med mig av mina planer inför valborg. Finns det nån som läser här som ska fira i Västernorrland tycker jag att ni också ska pallra er iväg till Sundsvall för superfesten.


Darra min spant och knarra mitt träben!
Det är dags för det norra havets värsta avskum att än en gång fira in den nalkande sommaren vid dödens kullar i Staden mellan bergen. Av denna anledning vill vi, Krogryggarna bjuda in eder till årets upplaga av piratpicnicen.
Illaluktande avskum och lättfotade skökor som ni är så förväntas ni infinna er på denna tillställning för att begå hor i buskarna, utbyta käftsmällar på ängarna och inmundiga oändliga mängder rom.
På grund av den lilla mängden blod som beräknas finnas i alla piraters alkoholomlopp, uppmuntras picnicens alla kvinns till att ha djupa uringningar och korta kjolar. Detta för att männen skall hålla sig vakna och i muntert lynne. I gengäld för detta kommer jag, Egil Tveskägge och min kompanjon Kasper att hålla oss så lösaktiga vi bara förmår.
Vad beträffar klädsel är det även detta år förväntat att ni kommer iförda era bästa trasor i senaste 1700-talsmode. De som får för sig att förutspå framtida trender inom klädindustrin kommer att bli fastbundna uppochner på kvällens latrin-träd.
Aktiviter under kvällen kommer att bestå av Inmundigande av jästa och destillerade drycker, Slickande av naken kropp, Smädesbattle, sångduell och vadhellst mer ni kan tänka er.
Piratpicnicen kommer som vanligt att äga rum vid Granlo gravkullar i Sundsvall på valborg den 30:e april klockan 18. Dryckjom och eventuell mat och/eller småflickor/gossar som skall förtäras medtages av egen person.
Så dra på ögonlappen, slit med edra vänner och fränder för att härja in sommaren med oss!

Väl mött önskar Krogryggarna.


Surprise surprise

Jag var hos Susanne igår och som de nördar vi är gled samtalet så klart in på Disney efter ett tag. Den här gången var temat "who is the hottest Disneycharacters?" Vi hade ju så klart redan svaren på den här frågan. Prins Erik från Lilla Sjöjungfrun och Megara från Hercules, utan tvekan. Men om man gör en topp tio lista, hur skulle den då se ut? Så vi samlade ihop namn på de som är hetast i Disney, vilket visade sig vara otroligt svårt då vi snabbt konstaterade att de gamla prinsarna bara är små statister för att prinsessan behöver någon att vara kär i och att de därför ofta är rätt slarvigt tecknade och ibland tillochmed fula. Men prinsessorna måste ju gå bättre, de har ju alltid sett jättefina ut! Och visst gjorde de det, såg fina ut alltså. En vacker prinsessa, två vacker prinsessa, tre vacker prinsessa, femtioelva söt prinsessa, men inte en jävel var ju het! Dumma barnvänliga Disney. Så för att lyckas komma upp i en topp tio för männen och en för kvinnorna så var vi tvugna att gå lite utanför Disney och lånade därför karaktärer från tre filmer som inte var just Disney, men vi förbiser den lilla detaljen tycker jag.
Så vilka blev då topp tio hetaste karaktärerna? Här kommer listan! Oh, och jag måste bara tillägga för alla er killar jag frågat som ofelbart väljer Jasmin som mest knullvänliga prinsessan, ni väljer fel.

Top ten Hotness of Disney Men
Naveen från Princess and The Frog
Aladdin från - nähä - Aladdin
Kocoum från Pocahontas
Jim Hawkins från Skattkammarplaneten
Shang från Mulan
Dimitri från Anastasia
Tarzan från -gissa varifrån - Tarzan
Erik från Lilla sjöjungfrun
Phoebus från Ringaren i Notre Dame
Garrett från Det magiska svärdet - Kampen om Camelot

Erkänn, inte en jävel av er trodde att Naveen skulle vinna, eller hur? Inte vi heller. Kocoum är het, men han är en sån där man liksom inte tänkt på när man ser filmen så det var kul att han också fick vara med. Jim är ju sjukt snygg och har varit enda sen filmen kom ut, men eftersom jag snart blir 6 år äldre än honom så bestämde vi att han, precis som när filmen kom, är 2 år äldre än mig och att han åldrats snyggt, bara för att slippa pedofilikänslorna liksom. Vi trodde Dimitri skulle vinna över Shang men konstaterade att även om han absolut inte är nån man skulle tacka nej till med det där leendet klär man hellre av Shang. Dessutom tjänar Shang ytterligare poäng genom att redan vara halvnaken. Susanne ville att Garrett skulle komma högre än Phoebus men det gick inte att få en enda vettig bild och argumentet att Garrett har längre hår räckte inte hur långt som helst.
Ni hängde med i allt? Bra, då går vi vidare till tjejerna.

Top ten Hotness of Disney Ladies
Esmeralda från Ringaren i Notre Dame
Megara från Hercules
Jasmin från Aladdin
Helga från Atlantis
Anastasia från - trumvrivel - Anastasia
Chel från Vägen till Eldorado
Kida från Atlantis
Musornas ledare (dvs hon i mitten) från Hercules
Ursula när hon stulit Ariels röst från Lilla Sjöjungfrun
Musa nummer två (dvs långt lockigt hår) från Hercules

Topp tre var löjligt enkel att fastställa och vi erkänner pojkar, Jasmin är grymt het i sina röda slavkläder men tittar man bara på henne i allmänhet - när hon bär blått - kommer hon inte förbi Megara. Vi hittade ett grymt vackert "VLCmoment" på Anastasia, när hon precis ramlat över snöhögen och blänger på hundvalpen, där jag inte kunde sluta tänka SURPRISE BUTTSECKS! Så jag valde att inte ta den bilden nu. Det var ett långt bråk om huruvida Kida eller Chel skulle få sjätteplatsen, till slut vann Susanne med sin Chel pågrund av Chels mjuka kurvor och Kidas kantiga ansikte. Och som jag skrev i början, det är svårt att hitta Disneytjejer som är heta och inte bara vackra eller söta, men det märks väl antagligen när vi måste dra in Musorna och Ursula...

Så vad tycker ni? Har vi valt rätt personer på rätt platser? Och tänk nu inte på personligheten. På de här listorna ska vi vara 110% ytliga! (Annars hade vi ju lyckats få med Frollo också, mums för griniga gamla gubbar!)

Good parenting

Vi satt och pratade nedladdning vid maten nu, pappa, jag och Johan.
Helt plötsligt slänger min fader ur sig att "men ni kan ju inte hålla på att ladda ner, barn! Det är ju olagligt!" Säger han som just satt och diskuterade för och nackdelar med olika nedladdnignsprogram... Han lovade också att om de kommer hit för en razzia så "tvekar han inte att peka ut oss som brottslingarna, vi är ju myndiga och får minsann ta vårt eget ansvar. Han har ju trots allt försökt stoppa oss genom att säga att någon sagt att man inte får göra så. Men blir vi fängslade lovar han att komma och hälsa på en gång i veckan. Kanske. Om vi hamnar i Härnösand."
Känns bra att veta att man alltid kan lita på att pappa ställer upp.

I LOLd so hard!

Beelz är nyfiken på mina bröst. Can't blame him, they're awesome.
Efter många om och men gick jag med på att skicka en boobsign som jag gjort några år tidigare på skämt. He proceeded to draw a ragecomic and post it on facebook with a tag.


Courtesy of Beelz.

Tant Elisabeth...

Jag fick mitt orangea kuvert igår. Om jag förstått det som står där i rätt så skulle jag, om jag pensionerade mig nu, få lite drygt 4000 i månaden. Det är ungefär det dubbla mot vad jag får nu som arbetslös. Vad tycker ni, ska jag gå i förtidspension lagom till min 21årsdag?

Cause we're awesome like that

Igår kom Emelie hit efter skolan för att utföra mitt marsuppdrag med mig, lära oss göra chokladsufflé. I filmer ser det alltid så lyxigt gott ut och folk har såna problem med att få dem att inte sjunka ihop när de tas ut ur ugnen så vi var ju bara tvugna att prova. Smeten i sig var inte särskilt svår och när vi provsmakade den var foodgasmerna inte helt oväntad. Bara att röra om i smeten och känna konsistensen var ju nästan nog för att ta oss dit. In i ugnen och slicka bunken skinande ren medans vi satt framför ugnsluckan och såg hur de sakta men säkert reste sig upp. Och när det var dags att ta ut skapelserna så sjönk de inte ihop, trots att det både var första gången för oss och att vi pratade vilket man enligt myten inte får göra. Sjukt gott blev det iallafall och inte så himla svårt som Hollywood har inbillat oss, det här måste vi göra om!


 You know you love my manly apron.
 Supervisparen Emelie
 Emelie tycke det såg ut som bröst, jag tyckte det mer såg ut som ögon...
 Inne i ugnen, visst har vi en ren ugnslucka?
 Smeten var goooood...
 Titta, de sjönk inte ihop det minsta.

Grr..

Jobbar hemma idag.
Pratade nyss med en man som hade reaktionen "filmproduktion? Är det som ett skolprojekt då menar du?"
Låter jag verklgen så liten på rösten? Morr!
Jag är visst vuxen (i åldern åtminstone) och ringer för ett företag, så det så!

An adventure!

Jag hann inte mycket mer än at säga hejdå till Thorssa över telefon före Kalle letade upp mig på MSN och frågade om jag ville ut på äventyr. Han och en kompis skulle tydligen ner till Sundsvall för lite Urban Exploration och undrade om jag fortfarande var interesserad av att prova på det. Fem minuter senare var jag på väg mot Kalle.
Det var han, jag och Mats - en kille som såg ut som en söt liten halmtomte med det blonda håret, matchande skägget och grå yllekläderna. Målet för vår resa var att utforska en gammal fabrik som de tidigare besökt delar av under en sommar, vi kom visserligen inte till de delar som de hade tänkt sig då de låg nedanför en backe där snön gick över midjan på alla tre, hade ju inte funnits en chans att ta sig tillbaka upp. Men vi tittade runt lite iallafall och upptäckte en flygel som de helt hade missat förut.
Det var skithäftigt! Hela byggnaden såg ut som en enda stort spök-..byggnad med det höga tornet med igenbommade fönsterluckor, kala träd vars grenar som skelettliknande fingrar varnade oss för att närma oss de krossade fönsterrutorna och överallt var det en becksvart tystnad som bara bröts av våra skarekrossande steg och ljuskäglor från ficklamporna. Hade vi varit en film jag tittat på hade jag hatat oss för att ens ha tänkt tanken att gå nerför slänten till byggnaden, än mindre hoppa in genom fönstret. Det första rummet vi kommer in i, det med de krossade fönstren, är fyllt av papper och när vi vänder oss om och tittar ut genom fönstret ser vi stora oljemålningar som såg ut att kunna kosta tiotusentals kronor, bara de haft en signatur. Spänningen steg, det här kände inte pojkarna igen, vem var det som kom hit nu för tiden? Någon konsttjuv som lagrade stöldgods här? Men varför hade då vissa tavlor blivit så vårdslöst hanterade? Hade det flyttat in en konstnär? Var den konstnären isåfall här och bevakade oss? Det som gjorde tavlorna så mycket mer anmärkningsvärda var sättet hela rummet blivit vandaliserat med krossat glas, rivna hyllor, grafitti på väggarna. Och sen tavlorna. Stora, orörda oljemålningar lutade mot ytterväggen.
Vi smög vidare i byggnaden, varje rum med fönster krossade och decimeterdjupt med snö nedanför dem, varje rum med skräp på golvet, sprayfärg på väggarna och nya tavlor, mer eller mindre omhändertagna. Vissa var upphängda på väggen medans andra slängts ner på golvet och fått duken genomtrampad. I ett rum fanns det en tavla jag aldrig kommer glömma, den tog upp halva väggen och var målad i olika röda nyanser. Vid första anblicken var jag övertygad om att det föreställde en fet man som festade på andra människors inälvor och var tvungen att hastigt vända mig om för att se att ingen stod bakom oss med kniv och gaffel, vid närmare anblick så var det bara två feta människor vars feta kroppar smält ihop till en, typ Pizza de Hut med två huvuden och extra pepperoni.
Vart man än gick så förväntade man sig bakom varje krök hur någonting diffust precis skulle hinna undan ficklampornas sken. Eller, vi kunde inte bestämma oss för vilket som var värst, att ett monster skulle anfalla oss och nästa gäng som vågade sig ner hit bara skulle hitta blodiga fläckar på golv och väggar. Jag minns ett rum där Mats gått in först och jag och Kalle bara stod i dörröppningen axel mot axel, bara att höra Kalles andning brevid mig sände kalla kårar längs hela kroppen. Jag visste ju att det var han som stod där och andades och jag visste ju att det bara var vi tre där, ändå kunde jag inte skaka av mig känslan att om jag vände på huvudet skulle jag se ett helt galet ansikte mellan våra.
I vissa rum fanns det hål i golvet, andra såg helt orörda ut, utan varken klotter, vandalism eller ens snö, ibland kunde man lysa upp i taket och se att det som skulle vara golv och tak fattades så mycket som tre våningar upp, man såg bara hål efter hål efter hål upp till det allra högsta taket.
Vi såg inte alls så mycket som vi hoppats på eller planerat att göra just för att snön var så ofattbart djup, men i två timmar utforskade vi vartenda litet skrymsle av huset vi kom åt och det var en grymt mäktig känsla att vara så adrenalinpumpad och alert för minsta lilla grenknak när vi smög där över krossat glas mellan rödstänkta väggar.
Till sommaren ska vi ta de nedre byggnaderna.


Loss for words

Thorssa kommer hem. I en månad. Om två veckor.
Jag bölar som den fjant jag är. Skyller på att jag nyss tittat på romantisk komedi och att tårkanalerna är uppvärmda...


Lite snabbt

Mascaran får vänta med att bli månadsuppdrag tills april när jag har mer pengar. Marsuppdraget blir istället att, tillsammans med Emelie, lära mig göra suffléer. För det ser alltid så gott (och lyxigt svårt) ut på film men ingen av oss har varjen provat att äta eller baka en. Alltså ska jag göra anspråk på henne ytterligare en helg från hennes pojkvän för att roa oss i köket, kommer bli askul!
Och jag har hela skor nu. Hälarna på mina vinterskor hade ju börjat glappa så snön ramlade in mellan sulan och resten av skon så mina strumpor ändå blev kalla och blöta men i vanlig ordning var mitt kvitto borttappat (när ska jag lära mig?). Svängde iallafall förbi DinSko igår före bion och berättade hur det låg till, eftersom jag kom ihåg att jag betalt 400 för dem i höstas bestämde de att jag kunde få välja ett nytt par för samma pris och bara gå därifrån, så nu har jag ett par nya snygga skor och 50kronors tillgodokvitto som plåster på såren. Jag gillar när världen fungerar som jag vill att den ska.
Solen skiner och ända sen jag öppnade ögonen imorse har jag velat ut till pulkbacken. Måste bara få tag på sällskap först för jag vägrar vara den enda personen i backen som är över 12.

Why is a raven like a writing desk?

Nyss hemkommen från Alice i Underlandet och vill desperat gärna skriva om hur helt mindblowingly amazing den var, för det var den verkligen - om inte mer! Men just nu är jag fortfarande mållös i all min hjärnblåshet.
Men jag tänker iallafall avslöja så här mycket:
Den var sinnessjukt bra! Den kändes inte så Burton som man kunnat tro men visst kunde man ibland se att han lämnat sina fotspår. White Queen har gett oss ett helt nytt rörelsemönster. LOL åt att Red Queen var en kortlek och White Queen ett schackbräde. Haren var härligt(läskigt?) sinnesrubbad och påtänd, och med allt sitt koppkastande saknade man verkligen 3Deffekterna. Vi uppskattade Hattmakarens glugg mellan framtänderna och hans ögonbryn. Musen hade en uppskattad OCD när det kom till att plocka ögon. Första gången i mitt liv som jag sutit i en biopublik som applåderat under filmen (när Hatter dansar) och efter den!
Mitt utlåtande? Ni måste se den. Och ni måste se den på bio, helst i 3D om ni kan.

Lycka!

Jag fick sova ut idag. Så fruktansvärt löjligt skönt! Somnade vid halv 10 (fick ett krot telefonsamtal halv 12 men det struntar vi i) och sen vaknade jag 07.07, förstår ni lyckan i detta? Jag sov en dryg timme längre än jag brukat få och jag vaknade 20 minuter före väckningsalarmet drog igång så att jag kunde sitta och mysa under täcket framför datorn lite extra länge. Idag kan nog bli en bra dag. Har inte nyst än även om jag redan tagit slut på 2 rutor hushållspapper och börjat känna mer i halsen. Men det kan vi bara strunta lite i så mår jag jättebra. Ikväll ska vi dra ner till Sundsvall för att kolla på Alice i Underlandet, dock inte i 3D eftersom de bara sagt att de "ska installera 3D någon gång under våren" och jag antar att just någon gång är nyckelordet där. Men jag är ändå fast övertygad om att det kommer bli en bra kväll, det blir Emelie, Susanne (Mistress), Susanne (Sneddon), Märtha, Tott och jag. Och vi går på den tidiga visningen så att jag och Susanne kan ta en buss hem på kvällen vid 10ish och ändå hinna hänga med alla och mysa efteråt. Skulle väl vara mysigt att bara sätta sig på Svenssons med varsitt glas vin eller nåt som efter Loke men Mistress är ju fortfarande liten i 1½ månad till så vi lär väl snarare hamna på ett kvällsöppet café eller nåt men det är inte heller helt fel. Choklad.
Anledningen till att jag fick sova ut idag? Jag skulle ju jobbat hemifrån igår för första gången men siffrorna jag skulle så in för att ringa på hans räkning ville inte funka än och kom inte igång förrän jag var fem minuter ifrån honom igår så jag ringer hemifrån idag istället. Men jag klagar inte, det innebär lunch. Något jag missar i 99% av fallen när jag jobbar där eftersom de inte äter det och jag inte vågar snylta på mer än deras teförråd.
Och det är fint väder ute som jag ska försöka ta vara på också. Klarblå himmel och solsken får inte bara ignoreras hur som helst.

Morrn

Igår vaknade jag förkyld. Inte så där nu-får-jag-stanna-hemma-och-vila-upp-mig-förkyld utan bara näsan-rinner-pinsamt-konstant-så-jag-andas-genom-munnen- och nyser-så-det-ringer-i-ihuvudet-obehagligt-ofta-förkyld.
Så jag gick till jobbet. Och var inte bra på det, för vem vill tala med nån som snörvlar och nyser ut deras trumhinnor?
Skulle jobbat hemifrån idag men telefonfjofferiet som skulle göra det möjligt vill inte funka än så jag har släpat hem laptopen helt i onödan.
Also, igår på lunchen erkände han att han är en fundamentalist när det kommer till kristendomen och ser på homosexualitet som en djävulsk, gudsförkatande, pervision. I mitt stilla sinne undrade jag hur han skulle reagera om jag erkände att jag är bi men nöjde mig med att spela Voltaire - God Thinks för honom, han tog det inte alltför bra.
Hem och leka med Susanne och Kix sen, vi gjorde en modifierad carbonara och sen drack vi milkshakes under en massa prat, det var mysigt. Tyvärr var jag så jävla död att jag smet hem strax efter 8.

Våren är på väg. Inte för att termometern än så länge klättrat upp till en endaste plusgrad. Och med jämna mellanrum faller det ju fortfarande ner en decimeter till med snö. Men jag känner det i kroppen. Våren är på väg. Tackochlov. För när våren är här så är snart Thorssa här. Så jag tycker våren ska skynda sig lite.

Och så måste jag hitta på nåt roligare sätt än förra året att fira min födelsedag. 3 veckor på mig. Förslag som inte behöver innebära lokalhyra, för jag är inte bra på att hitta lokaler?

Att han står ut

Idag har Thorssa stått ut med mig i 5 månader. Ok, inte fem månader bredvid varandra - vilket kanske underlättat ibland? - men i fem månader har han ändå gjort mig till världens lyckligaste studsflicka. Egentligen 6 månader, men i fem månader har han varit min, bara min. Haha oj, ja ni hör ju hur galen jag låter.  Ego som jag är, eller hur Finaste?
Älskar honom iallafall läskigt mycket och är otroligt tacksam till .. alla kosmiska krafter på studera.nu eller vad det nu är som puttat ihop oss.


Mordoffer?

Ett enkelt snitt med kniven.
Ser hur det mörkröda långsamt sipprar längs med bladet.
En förväntan som byggs på för varje sekund.
När jag gräver djupare känner jag hur det röda stänker upp över mitt ansikte och ler.
Till slut känner jag äntligen smaken på min tunga.
Granatäpple.
Det var länge sen.


Och när hela alltet var slut:

Kalle tyckte att "holy fuck looks like someone got pwnd infront of ya". If only he knew...

RSS 2.0