You either work at making yourself happy or sad, the amount of work is the same


Känner äntligen att min andning har den takt den ska och att huvudvärken som tryckt ihop mina tinningar i veckor har försvunnit. Det kanske var all stress kring prov ändå, men det blir väl lätt så med tre viktiga prov inom loppet av en vecka...

Det är bara så otroligt att det gick så snabbt, när jag kom hem idag var jag slut på alla sätt man kan vara det. Min kropp var trött av sömnbrist, stress och kallt väder. Mitt huvud var slutkört efter att koncentrera sig på siffror jag aldrig tidigare förstått mig på.
Men nu mår jag bra igen. Det tog lite Glee, både avsnitt och soundtrack, lite doftande på mina liljor och ... nedsittning.
Förutom att jag inte ligger invirad i Thorssas famn är det här nog så bra man kan må.
Så nu när jag har lite välmående till övers igen tänker jag skicka kärlek på er som står ut med mig även fast jag blir en elak och bitchig zombie när jag är trött.


Kom ihåg att klä er LILA idag!Saxat från facebooksidan för eventet:

Onsdag 27 oktober vill jag uppmana alla - oavsett sexuell läggning, ursprung, kön och ålder - att bära något lila. Gör du det säger du "it gets better" till alla HBT-ungdomar (och vuxna) i Sverige som ännu inte har mod att vara öppna.

På senare tid har fem unga pojkar begått självmord i USA efter att ha blivit mobbade på grund av sexuell läggning. Det är lätt att avfärda som något som bara händer "over there i bibelbältet", men så sent som 2009 pratade FHI om unga HBT-personers hälsa i Sverige. Fysiskt mår de bra, psykiskt mår de sämre. Självmordsförsök är 2,5 gånger vanligare bland unga kvinnor som är osäkra på sin sexualitet, och mer än 5 gånger vanligare bland dito unga män.

Det räcker med en näsduk synligt virad om handleden, ett halsband eller en mössa. Det viktiga är att det syns.

När jag var ung och inte öppet homosexuell önskade jag ibland att det syntes på alla som var homosexuella på något sätt, så jag kunde veta hur många andra som var som jag. Den önskan slog aldrig in, men det näst bästa hade varit om alla som inte såg homosexualitet som något sjukt, konstigt eller äckligt på något sätt visat det. Om så bara för en dag.

Two down, two to go

Biologitenta imorse som sagt. Kändes som att det gick bra, verkligen inte perfekt - särskilt inte sista uppgiften, men helt ok ändå. 62 var max och 31 minimigränsen, när jag räknade tänkbara poäng på bänken blev det 42, i vissa fall kanske jag överdrev mitt eget geni men försökte hålla det rättvist och bara ge mig poäng för sånt jag verkligen visste helt säkert...
Efter tre kyliga timmar i en tentasal blev jag meddragen på stan av Erii och Jessica, secondhandbutiker och fik precis som det ska vara före jag vinkade av dem på sina bussar.
För någon vecka sen skyndade jag mig till bussen och halvsprang genom INgallerian i ett försök att komma fram snabbare, men när jag hoppade nerför trapporna som leder till blomsterbutiken var jag tvungen att sakta in. Det doftade så underbart gott av alla blommor att jag bara var tvungen att andas lite långsammare och verkligen unna mig en halv minuts doftande före jag ilade vidare. Där och då bestämde jag mig för att när CSN kom in skulle jag köpa en bukett med blommor åt mig, ja en bukett och inte en kruka, de dör bara hemma hos mig. Så idag gick jag dit och ville ha en bukett som skulle lukta gott för de 80 kronorna jag hade i plånboken, tjejen i butiken som hävdade att deras enda doftande blommor just nu var liljor slängde ihop en jättegullig bukett med två liljor och massa fint löv och gräs, och nu står de på mitt skrivbord och luktar fint.
Yes, jag är alltså en sån tönt att jag köper fina buketter till mig själv. Men ibland får man vara töntig, särskilt när man äntligen förstår sig på en kurstenta.


Goddag

Imorgon ska jag skriva en tenta för hela bilogikursen klockan 8, det innebär att jag måste ta bussen klockan halv 7 på morgonen. Inser ni hur tidigt jag måste gå upp då? Det är ju rent skandalöst!
Som ni förstår innebär ju morgondagens tenta att jag har min dag färdigplanerad. Plugga.
Eftersom jag uppdaterar bloggen förstår ni hur långt jag kommit på dagordningen.
Ska snylta in mig hos Kalle för att försöka få nån struktur på pluggandet. Som vanligt. Hans soffa och min rumpa är nog nästan lika nära vänner som min rumpa och Thorssas händer vid det här laget.
Har beställt födelsedagspresent åt Beelz. That's right biatches, I'm coming down for your partaaaay!
När jag får pengar imorgon får jag väl passa på att beställa biljetter också. Precis som att jag måste ta ut en 500ing på morgonen för att ladda det där förbaskade busskortet så att jag kan skriva den dumma tentan. Gissa vem som kommer få en till stämpel på sitt varma-drycker-från-pressbyrån-kort för att överleva?
Nu: Strumpjakt och tandborstning före jag kastar mig iväg till Kalles soffa.

Högskoleprov

Skrev mitt första högskoleprov idag.
Gick bättre än väntat men kan fortfarande höja nästa vår.

NOG: 8/22
ELF: 16/20
ORD: 31/40
DTK: 9/20
LÄS: 14/20


Vilket innebär 78/122 totalt. Och om gamla normeringstabeller stämmer så innebär det 1,2 - alltså sämre än vad Emelie fick på sitt första prov i våras.
Thorssa fick förövrigt 79/122 - det kan innebära att han har 1,3 det aset.

I aint got time to bleed!

Jag har varit på väg att bli sjuk under de senaste tre veckorna men har inte känns att jag haft tid mellan alla redovisningar, viktga föreläsningar och laborationer.
Men nu är det mer eller mindre slut så då kanske jag har tid att lägga mig ner i sängen en hel dag och tycka synd om mig själv?
Få se nu, så mycket kan jag inte ha att göra.
Imorgon är det högskoleprov.
Söndag måste jag plugga inför måndagens biologitenta.
På fredag samma vecka ska vi ha tenta på matten.
Under helgen ska jag både spela rollspel, fira halloween och läsa ett kapitel fysik.
På måndagen börjar fysiken och dessutom måste jag börja plugga inför den annalkande kemitentan som jag ska göra samtidigt som jag gör omtentan i kemi.
Eller så tar jag ut den här förkylningen kring jul istället. Ja, jul blir nog bra.

Heja heja

Efter en morgon förmiddag av gamla högskoleprov är min hjärna lagom mosig för att börja plugga inför måndagens biologitenta. Aka bläddre igenom de två kapitel i boken som jag inte läst. Och sen läsa hela boken igen. Oh the joy...

Det finns åtminstone vissa söta försök att hjälpa till med inlärningen på Youtube.


Fucking mathJag och Micke skulle bli klara med matten får vår ena labbrapport nu på morgonen men såklart har han försovit sig. Så istället för att lyfta ett finger före han också dyker upp gör jag kort-versionerna av högskoleprovet som finns på nätet. Här är mitt senaste resultat: ORD 12/13 NOG 3/7 LÄS 6/7 DTK 3/7 ELF 6/7 (ja, det var bara slarvfel på språken). Jag blir så less! Varför kan jag inte få bättre på mattedelarna? Ska man vara så dålig på att förstå "vad som krävs för att lösa ett matematiskt problem", för det är ju inte ens en uträkning jag har problem med. Jag fattar bara inte vilken mängd fakta som krävs för att det ska gå att hitta ett svar. Jag måste fan lära mig tills på lördag, annars blir det ju sjukt pinsamt.
Balls...

Ute i god tid


När jag var liten. Typ hela-grundskolan-liten var jag jätteduktig på jul. Inte nog med att jag faktiskt hittade julklappar som skrek "ge mig till den här personen, vi skulle älska varandra!", jag hittade dem redan i august. Och var inte alla inhandlade, inslagna och rimmade före 2a advent kände jag stressen krypa på mig för att jag var så sent ute. Dessutom var jag ambitiös både med julstädningen och pyntandet och musiken och bakandet.
På gymnasiet försvann den förmågan på något mystiskt vänster. Jag minns att jag som 16åring stod på dollarstore med 80 kronor på kontot den 23e december och letade budgetpresenter till familj och vänner. Riktigt så seg har jag väl inte varit efter det året, men jag börjar inte längre med mina julplaner före december har dykt upp i almenackan. Jag vet att det är fult att pynta ett stökigt hus och därför slarvar jag med båda punkterna. Nej, någon förmåga att verkligen satsa på en kanon-jul verkar jag inte längre besitta.
Men nu. Nu känner jag viljan att leta efter presenter igen trots att det fortfarande finns gula löv ute på trädgrenarna. Jag skyller allt på facebook som snackar om julförberedelser trots att vi inte firat halloween än. Å andra sidan vore det rätt skönt att faktiskt hinna tänka ut presenter i lugn och ro före man köper dem iår....

Det var då själva...

Igår ville jag hem och titta på tecknad film men hamnade istället på Maddes inflyttningsfest och efter den på Bittens.
Det var himla kul på festen och för en gångs skull var det inte jag som drack på allt under "jag har aldrig", Bittens var mindre kul. Träffade en söt Pablo och Tidda, men de hade träffat någon My som bara satt vid bordet och deppade ihop...

Idag tänkte jag att "nu jävlar ska jag äntligen se de där filmerna jag kände för igår!" Och medans de tankas ner ska jag vara duktig och räkna ikapp mig lite grann iallafall i matten. Men på vägen hem från Thorssa så ser jag vilket vackert väder det är och inser att jag vill städa rummet. Men det får faktiskt lov att vänta, hur välbheövligt det än är. Så nu laddar jag ner Hitta Nemo och Kogänget och bloggar, när det här blivit postat ska jag räkna matte och sen får jag äntligen städa rummet.

Nej, jag vet inte heller vad som hänt med mina prioriteringar idag...

I'm such a slut!

Erii har en teori.
Om man är så full att man inte minns något, och det inte finns några bevis, har det då hänt? Detta diskuterades livligt i väntan på att biologiföreläsningen om bandmask och anal/munöppningar började. (För övrigt den absolut mest urspårade föreläsning jag någonsin varit på) 
Enligt honom så kan det ha hänt. Kan betyder i det här fallet "ja". Så minns man inte att man inte haft sex med någon så har man antagligen legat med varandra. "En främling är en person som du tror att du inte legat med än". Enligt denna teori har jag alltså knullat hela klassen eftersom jag inte har något minne av att inte bli full och låta bli att ha sex med dem. Det går närmare 60 pers i min klass...
Hur många minns ni inte att ni inte haft sex med?

Godmorgon

Thorssa började 07.45 imorse och hade ställt larmet på 7. Fast glömt att trycka på ok, upptäckte vi när vi 8.05 rullade ur sängen. Själv börjar jag inte förrän 13.15 och min buss går om 50 minuter. Det känns rätt lyxigt att få sova ut på morgonen för en gångs skull...
Så medans han stressade iväg till jobbet lagom försenad så satte jag mig lugnt vid hans dator för att titta på senaste avsnittet av Top Model i väntan på att jag skulle orka bry mig om att leta reda på vilka jeans på golvet som var mina. Lata mornar är något man måste vårda ömt förstår ni.
Vid 10 vandrade jag hemåt i höstblåsten som verkligen dragit igång på allvar idag. När jag svängde runt husknuten höll jag på att flyga omkull, och insåg hur mycket jag faktiskt saknat ordentliga vindar under sommaren.
Nu sitter jag här och läser ikapp mig på internet med en playlist som innehåller all min musik på datorn och en shuffleknapp. Det blir en spännande känsloresa när man börjar med Repo! The genetic opera, efter det blir det Miley Cyrus, sen Rob Zombie före Michelle Branch och keltiska säckpipor, släng in lite Disney och punk på det så har ni ett representativt urval.
Jag har bara en lektion idag, en dubbel-labb som jag är måttligt intresserad av. Men är det obligatorisk närvaro så är det...

Svansjön

Igår så var jag och Erika nere i hufwudstaden och vände, men någonstans i den där U-svängen hann vi vara lite kulturella också.
Baletten var helt underbart fin att titta på och hut dumt det än låter blev jag lite förvånad över hur rörd jag blev, både av musiken och av dansen. Det var riktigt häftigt att sitta där i mörkret och krama Erikas hand medans man såg hur Odile förförde prinsen under balen och hur han sen försökte gottgöra sitt misstag och be om ursäkt till Odette. Ska sanningen fram är jag antagligen lite mer såld på musikaler, men det gör inte balett mindre häftigt jimlastormande.
Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva så jag bombarderar er med bilder istället.


Vi var uppe i ottan som sagt. Lägg märke till att världen utanför bussfönstrena är mörk... För övrigt var vi först ombord på en södergående Y-buss, något jag inte tror jag upplevt tidigare.


Vi skulle försöka oss på ett egofoto men lyckades aldrig o-blinka så efter x antal försök slutade det så här.

Frukost!   Lunch.

 Så här såg vi ut, fint va?


Kungliga Operan


Så här tjusigt var det inne i salongen där vi satt på andra balkong.

 
Champagne i Guldfoajén, som utlovat.

 Guldfoajén

 "Vanliga" foajén.

Sen shoppade vi loss lite löjligt mycket på utländska tidningar inne på pressbyrån också före vi hoppade på nattbussen hem, men det är inte riktigt samma historia.

Hårmodellande

För två helger sen så var jag som sagt hårmodell. Jag hade sett lappar på skolan om att ett gäng frisörer skulle "visa höstens hårtrender" och behövde frivillga kalufser att leka med.
Det verkade som ett kul sätt att få en ny (och gratis) frisyr så jag ringde numret på lappen och vips var jag med i leken.
Klockan halv 8 kom jag till en låst frisörsalaong och efter ett tag var vi kanske 4 stycken som stod där ute och väntade på att bli insläppta före ägaren kom och öppnade strax före 8.
Efter ett tag till dök frisörgänget som skulle fixa oss upp och helt plötsligt var det adrenalin överallt. Jag hade bestämt mig för att ge dem fria händer bara för att jag var så nyfiken på vad de skulle hitta på och även om jag nu, en vecka senare, fortfarande inte riktigt blivit van vid håret så är jag riktigt nöjd med det.
Det var en snubbe som färgade allas hår och nu är jag plötsligt väldigt blond. Sen var de tre frisörer som skulle klippa oss och det var väldigt häftigt att se hur alla förändrades så väldigt framför ögonen.
Men jag blev inte klippt.
Istället fick jag sitta och äta gratis kycklingsallad och läsa skvallertidningar medans alla andra blev omhändertagna och ompysslade. Det visade sig att varje frisör fick välja en modell var som de skulle klippa på scenen för att visa upp tekniken de använder, så jag hade helt plötsligt fem timmars dötid efter färgningen.
Att bli klippt på en scen inför närmare 100 människor som du inte kan se för att strålkastare bländar och du inte har en aning om vad som händer med ditt hår (eftersom det inte finns någon spegel på scenen) förutom att det faller längs med sidorna och de andra två modellerna bredvid dig ler uppmuntrande mot dig är en väldigt konstig känsla.
Lite grann förstod jag hur alla sammanbrott i Top Model går till när de får sina makeovers, och samtidigt inte alls eftersom all osäkerhet bara gav mig en enda stor adrenalinkick.
När jag äntligen var färdigklippt, hade fått snurra för att visa frisyren ur alla vinklar och sen stå kvar ett tag till medans färgen diskuterades fick jag stappla av scenen i mina lånade klackar och gå backstage där de andra modellerna stod och väntade. De var alla rörande överrens om att jag var skitsnygg i det nya håret och kastade iväg mig till en hiss i närheten där det äntligen fanns en spegel att titta sig i. Ni fattar inte vilken chock det var! Från mellanblondt hår strax nedanför axlarna till nästan platina och hur kort som helst.
Men man kände sig onekligen som en rockstjärna, särskilt när vi paradades upp på scenen igen med strålkastarna och folk applåderade en sista gång. Sen blev det ju inte mindre rockstjärnekänsla av att man fick gratis klippning och färgning, mat och hårprodukter.

Det finns fler foton från under tiden men de har jag inte fått än, så ni får tråkigt nog "bara" före- och efterbilder.

FÖRE:EFTER:


IIIIIIH!!!!!!På lördag händer det.
Jag och Erika ska stappla upp i gryningen för att bussa oss ner till Stockholm för en dag (yes, vi tar nattbussen hem - jävla norrlänningar som mamma så fint sa).
Vi ska gå på Kungliga Operan och titta Svansjön.
Vi ska ha fina klänningar.
Vi ska dricka champagne i guldfoajén(hur snoffsigt låter inte det?) under pauserna.
Och sen ska vi (antagligen) leta reda på någon fin resturang att äta middag på.
Fan vad kul det ska bli!
En heldagsflykt från verkligheten med elaka skolböcker, kallt höstväder och bekväma kläder. Shit vad jag längtar nu när vi sitter och spanar in Operans hemsida!

Elisabeth goes undercover

Igår köpte jag en kostym. Jag tycker att den känns som en sådan kostym som man förväntar sig att en 40tals-gangster skulle ha på sig om jag bara hade haft en hatt till den.
Så idag när vi inte hade några (viktiga) lektioner så gick jag och Kalle på stan och letade efter just hattar till våra kostymer. Självklart var vi ju tvugna att Suit Up! inför denna eskapad och oj vad jag inte kände igen mig själv! Varje gång jag såg mig i spegeln såg jag en skitsnygg kvinna, men det var ju verkligen inte den vanliga Ellis. I mitt eget huvud satte jag ihop en "kontaktannons" med bild på mig i kostymen där jag skulle berätta hur mycket jag tycker om att titta på Disneyfilmer och klättra i träd. Helt surrealistiskt.
Jag deklarerade därför att jag idag inte var den "vanliga Ellis" utan istället var "Elisabeth - vuxen" undercover. Kalle gick med på denna beskrivning eftersom jag tydligen såg ut som en "heartless icequeen that will rip your heart out in court", dock tyckte han att jag röjde mig med jämna mellanrum. Som när jag var tvungen att dra upp mina tåstrumpor som halkat ner längs benet av att gå i klackar så länge. Eller när jag plöjde mig igenom en lövhög och började sparka upp alla löv i luften så att de skulle regna i fina färger över mig.
Jag vet inte, jag kanske inte är helt redo att växa upp än ändå? Jag vet iallafall att jag har fruktansvärt ont i fötterna efter en heldag i klackar och eftersom man inte kan ha gympaskor till gangster/advokatkostymer så är jag nu tillbaka i de vanliga jeansen....

Lista!

Jag vet. Jag borde blogga om hur jag firade födelsedagar förra helgen. Eller hur mitt hår försvunnit. Eller att kemitentan nog kan ha funkat. Eller att jag och Erik firade ett år i lördags.
Men jag är lat. Så ni får nöja er med en lista.

Skulle du hellre:
Pierca näsan eller tungan? - Egentligen inget dera, tror inte jag skulle passa i något av dem och dessutom tycker inte min kropp om piercings... Tyvärr.
Dricka röd eller grön mjölk? - RÖD!
Brinna upp eller drunkna? - Åh fy fan. Frysa ihjäl. Men av de två... ingen aninig, båda är fruktansvärda.
Rullar du spaghettin? - Yes!
Har du ätit sushi? -  Ja, det var inget för mig...
Hur många olika sorters flingor har du i köksskåpet? Kanske två?
Har du blivit jagad av polisen? - Nope
Har du en hund? - Japp
Sover du helst själv eller med någon? - Med någon
Tror du på kärlek i första ögonkastet? - Ja, det vill jag göra. Fast egentligen är det väl snarare "ögonblicklig attraktion och personkemi" eftersom man inte känner personen än... Men det var ju nästan ändå så det var för mig och Thorssa, iallafall från min sida.
 

Har du de senaste 24 timmarna:
Sjungit? - Klart jag har!
Blivit kramad? - Ja men det var några timmar sen nu.
Känt dig fånig? - Jag känner mig alltid fånig, så det antar jag?
Saknat någon? - Ja
Klippt håret? - Haha nej det har jag inte gjort så nyligen
Gråtit? - Ja, det var jättesorgligt när vattenprinsessan Yue dog i The Last Airbender!
Ljugit? - Nej?
Blivit kysst? - Ja! x3

RSS 2.0