Ja-sägare klockan 7 på morgonen

Jag är i skolan extra tidigt idag, men glad är jag ändå.
Anledningen till att jag är tidig var att jag igår använde upp mina sista busskortspengar och därför var tvungen att ladda kortet imorse. För att ladda kortet måste man ta ut pengar vilket innebär att man måste gå hemifrån lite tidigare. Tydligen överskattade jag min egen seghet för 6.30 hade jag busspengar i handen och insåg att "fan, nu gick det en buss för fem minuter sen och nästa går om en halvtimme". Men jag knallade ändå iväg till en busshållplats i regnet, jag skämtar inte det var verkligen en jävla syndaflod i Härnösand imorse. Ungefär 70 meter från hållplatsen blir jag dock omkörd av, vad annat än bussen som borde gått för fem minuter sen? Jag resonerar mig ändå fram till att den kommer hinna svänga ut före jag hinner fram, så många kan det väl ändå inte vara som åker buss halv sju på morgonen. Men hör och häpna, 20 meter från stoppet står den fortfarande kvar så helt plötsligt springer jag med en stor dunsande ryggsäck på ryggen och grodparaplyet i handen och hoppas hinna fram i tid. "I tid" är en väldigt relativ term. Egentligen så missade jag väl bussen eftersom han höll på att svänga ut när jag flåsande kom fram, men som tur var var han snäll nog att stå kvar när jag knackade på rutan och släppa in mig.
Efter en på något sätt överhettad bussresa hoppar jag av på Navet bara för att se bussen till skolan rulla ut. Jag vill inte gå! Men det var å andra sidan jävligt kallt att sitta i busskuren också. Så in går jag på pressbyrån och köper en stor varm choklad, och en bulle eftersom tjejen i kassan påpekar att de är alldeles nygräddade. Och en lott eftersom hon frågar om jag vill ha en. Sen säger hon att det är kul med folk så här dags eftersom ingen orkar säga nej och önskar mig en trevlig helg.
Man kan ju ha en sämre start på dagen trots allt.

Stoppa tiden, jag vill hoppa av!

Idag är det val och jag våndas. Antingen röstar jag på FPs skolpolitik som aftonbladets valkompass säger, men de vill ju så mycket dumt om allt som inte är skolan (NATO - wtf???). Eller så lyder jag DN och röstar på MP som visserligen är söta men inte verkar ha någon koll på någonting. Fast det kanske är SVT som har koll när de säger att F! är partiet för mig, men hur bra de än låter verkar de ändå inte ha full koll. Och nu har jag bara någon timme på mig att bestämma mig.
FP eller F!, det känns som två normala partier att stå och väga emellan....

Igår pluggade jag nästan hela dagen, jag kom inte så långt i boken men jag satt ändå i närmare 7 timmar och räknade ikapp mig. Fast när jag nästan började gråta mot slutet för att pytagoras bråkade med mig och Kalle hävdade att "det är en av de lättaste och mest användbara formlerna" så insåg jag att det kanske var ok att sluta. For now. Så idag ska jag plugga vidare. Oh joy.

Skolan i helhet känns alldeles jobbigt för snabb, om två veckor ska vi tenta av 7 kapitel kemi och jag har inte alls fattat det där med mol och att vi tills tentan "ska kunna de 20 första elementen i periodiska systemet utantill samt 'de vanliga' utanför det utantill" känns ju lagom uppmuntrade. Vad fasen räknas till ett 'vanligt' element??
Biologin är den kurs jag hänger med bäst i vilket väl iochförsig är rätt skönt, men jag vet ju att det jag kommer behöva mest när jag läser vidare är just matte och kemi.

Nej, så jävla pigg är jag inte nu för tiden och det suger. Vart tog all ork vägen? Nu ska jag hem, läsa kemi eller biologi, laga mat, rösta och sen iväg till Kalle för mer matte. Ni hör ju själva vilken fantastisk dag som väntar mig.


Så kan det gå

Idag har jag varit sådär jobbigt äckeltrött hela dagen och det blev verkligen inte bättre när vi under sista lektionen (15-17) hade matteföreläsning och jag "headbangade i slow motion". På grund av detta bestämde jag mig för att trots allt skippa föreningsmötet som var inplanerat vid 18.30 utan istället fokusera på att hitta någon slags näring tillsammans med Erii och Jessica. Vi hamnade på Kermit med en vegetarisk familjepizza där jag matmesade i mig en knapp tredjedel. När maten hunnit smälta bort så bestämmer vi oss för att det vore trevligt att ta ett glas vin och vips är vi på jakt efter en tisdagsöppen krog utan konstig stämning.
Efter ett antal missar så hamnar vi tillslut på Irish där vi sätter oss och diskuterar hypen kring sex. Är det så bra som såna som jag får det att låta eller lider varenda jävel i tysthet av ett medelmåttigt överdrivet sexliv? Under hela diskussionen så sitter det en ensam snubbe vid grannbordet och stirrar på oss och mitt i en utläggning så hoppar han upp och frågar om det går bra att sitta med oss istället. Jo, det kan han väl få göra även om det innebär att vi måste byta ämne till något mer "svenssonanpassat" och genast är 20 frågor igång. Och vilken jävla människa! Arrgoantare, omognare och mer pompös mimbo får man leta efter. Han börjar med att kännas som att han funderar på vem av oss tre han ska stöta på och två minuter senare slänger han ur sig att han minsann har fru och barn. Varför sitter han då ensam på krogen en tisdagskväll, och varför i hela friden fortsätter han att treva efter en öppning???
Han snackade om hur han jobbade med ungdomar som hade det svårt eftersom han själv "varit en sån" men sättet han hjälpte dem var genom att jobba på en ungdomsgård "utan några regler för att locka dit ungdomarna, och sen när de är där kan man ju börja lära dem vad de ska ha för egentliga värderingar." Men han kunde inte fatta varför nån av oss tre pluggade för att bli läkare eller apotekare "det är ju jättemycket man måste läsa i böcker då" och tyckte att vi var lika fjantiga so hans fru som pluggade över huvud taget, sånt gör man ju bara för att man inte vet vad man vill.
Och hur kunde man bo i norrland? Det enda bra med oss är hans billiga sommarstuga i kramfors, i övrigt ligger vi "alltid två steg efter eftersom allt börjar i Europa, sen kommer till Malmö, sen Stockholm och sen hit efter nåt år". Needless to say, när han gick på toa svepte Erii deras två glas och jag drog i mig en halv deciliter av min kvarvarande öl och sen sprang vi så snabbt vi kunde från krogen och iväg till bussen.
Men vi borde ju bett bartendern att fota hans min när han kom ut och bara ser ett halvt ölglas där vi tidigare suttit och "intresserat" lyssnat (aka läst undertexterna på VMA över hans axel) till allt han sagt.


Oh, och jag kanske har ett septemberuppdrag på G, annars får det väl bli att dricka ett helt ölglas utan att springa iväg halvvägs igenom.

ETTA! (igen)

Igår var det sista dagen på nollningen. Först träffades vi vid 12 för nollningscermonin, som visade sig innebära 1 timme extra lekar.
En av dessa lekar var att gå skottkärra runt vängåvans fontän, 5 varv per lag. Jag och Tott är först ut från vårat lag och tar plats i fontänen bredvid datateknikerna(?) och såklart blir jag skottkärra. Ni fattar inte hur jävla halt det var att gå på den där slemmiga fontänbottnen! Man gled åtminstone en extra decimeter med händerna för varje steg man tog, tills det dök upp nåt litet elakt gruskorn som stannade upp glidandet smärtsamt effektivt. I slutet av varvet lyckas jag dessutom hitta ett jävla hål så att vattnet inte längre går till nästan-armbågarna utan istället når upp till min haka och axlar, jag blev visserligen bara extrablöt av det oväntade djupet, men stackars Tott som två steg senare klev ner i samma hål skrapade däremot upp ett oordentligt sår som fick foten att svullna upp.
Vi två valde att inte delta i fler lekar även om vi hjälpte till med att äta upp gurkan efter gurkgången.
Efter ungefär 5 eller 6 lekar så ber Kommissionen oss att ställa upp oss på ett led och en och en gå förbi de 4 kommissionsmedlemmarna. Den första gav oss varsin köttbulle, "Kommissionens kött", den andra ett glas rödvin, den tredje dubbade oss under tystnad med den stora Vispen och den fjärde tog oss högtidligt i hand och deklarerade att vi nu var Ettor.
När alla närvarande var ordentligt nedslängda i fontänen så vandrade jag och Tott (dyblöta från axlar och neråt) iväg mot bussen till henne för att duscha av oss och sova en stund före vi skulle förmysa i parken med klassen 5 timmar senare.

Sittningen var riktigt bra med många roliga tal, priser, skålar, sångar och fruktansvärt god mat (förutom ädelostsåsen under varmrätten, men man kan inte få allt). Tyvärr hade de dock blandat upp oss så att inga grupper fick sitta "hela" utan max i grupper om 4. Vilket väl i och för sig är rätt bra men jag satt med den enda tjejen från min klass som inte trivdes och vi var placerade mellan just såna där "4grupper"...
Tott fick till många mytecares förvåning inte priset för bästa nolla men vi tog igen det genom att bli Årets Guldnolleklass och få en stor pokal att dela på. Denna firades såklart med skrålande av Gargamels kampsång inför alla närvarande och 13 tequilashots under festen efteråt, jag tyckte lite synd om bartendern som fick skäll från andra för att han sprang fram och tillbaka säkert 5 gånger bara för vår skull.
Efter segertequilan kände jag mig väl egentligen nöjd för kvällen, trots att klockan bara slagit midnatt men eftersom min söta sovplats så gärna ville sitta i ett kvavt rum och capsa med 20 andra studenter kom vi ändå inte hem före halv 3.


Tack för två härliga veckor, även om jag inte var med så mycket som jag skulle velat.


Gammalt gift par

Han är sjuk och jag är ... jag.
Nu somnar vi.
Heja....

Min kväll

Efter en äckligt lång skoldag så förtjänar jag att dricka vin och glo på skräckfilm med Kalle.
Titta så fint det är.

Viktiga grejer

Om två timmar har jag mitt första labb.
Före dess så skulle vi ha läst nåt i vårat labb-häfte som jag såklart glömt hemma och i vilket fall inte hittar på internet. Smidigt värre, får väl hänga mig över Jocke, såg ut som att han hade det med sig iallafall.
Dagen började med matte där alla suckade och stånkade åt läraren som springer runt som en yr höna och glömmer bort att förklara två tredjedelar av sina uträkningar i stressen av att vi måste gå fort framåt för att hinna med hela kursen.
Jag tillbringade lektionen åt att tillsammans med Lisa och Jessica skratta åt hans fruktansvärda stavning och smsa riksdagsval och bananer med Märtha.
Under kemin snackade hon om hur atomer och molekyler binder ihop sig med varandra och även om hon, till skillnad från matteläraren, kunde förklara det bra och allt så fanns det inte särskilt mycket energi över åt att lyssna intresserat när det är sista passet för lunch. Istället satte Erii ihop en formel åt Jessica om hur hon ska lyckas snärja sin tilltänkta, jag tänkte delge er denna matematiska uträkning av kärlek här.
♥ - (-s/3) = 47c
Förstår ni? Bra, men jag förklarar ändå. ♥ är kärleken men den får inte vara hel eftersom hon saknar slampigheten (s) och sen måste man dela på 3 eftersom han är gift. 47 är en bra siffra och c står för celibat, vettigt va?

Andra vettiga saker är att det står en massa skrufs om katter på min arm. Imorse så dök det nämligen upp en gammal barndomsvisa i mitt huvud när jag gick till bussen men jag kunde inte minnas den riktiga texten, så jag har tre versioner av den på armen allt eftersom jag kom på hur den gick.
För att ni ska slippa göra samma sak så kastar jag in texten här. För så snäll är jag.


Dagens Visa

Ge din katt en träsko så att man kan höra när den kommer
Katter borde klampa, så att man kan springa därifrån tippetippetipp

Ge din katt en lykta så att man kan se den när man kommer
Katter borde lysa, så att man kan springa därifrån tippetippetpptipp

Ge din katt en sur sill, så att man kan lukta när den kommer
Katter borde stinka, så att man kan springa därifrån tippetipppetipptipp


Nostalgia

Thorssa fick gratis biobiljetter genom jobbet till en specialvisning av Toy Story 3. Den var asbra! Alla borde se den, särskilt om ni får gratis biobiljetter med ingående läsk och popcorn. That's how we roll.
Det var kul att se hur leksakerna förändrades och hur alla mobbade Ken, sen tror jag inte det var nån som inte diggade Buzz i sitt andra mode.

Ikväll är nollningen slut för härnösandsnollorna vilket innebär sittning för dem och sen fest för alla som är villiga att krascha. Vi är villiga. Men jag tar det nog lugnare än ifjol...


Long time no see

Jag blev meddragen på nollningen iår igen, trots att jag verkligen tänkte låta bli iår eftersom nollningspaketet var dyrt och jag inte orkar sova över hos folk hela tiden.
Men hittills har det varit värt det.

Igår var det Ölympiska spelen. Något som innebär att alla nollor blir forslade till Sidsjön där vi ska leka dryckeslekar en hel kväll. Och nu menar jag inte dryckeslekar "jag har aldrig" eller "caps", jag menar dryckeslekar "Svep en öl, grabba tag i en kompis, gå skottkärran och gör det snabbast av alla". Jag var med i irländsk julafton. Det gick... sisådär, min ninjamask luktade härligt mycket jordgubb av cidern jag fått låna att svepa i mig i sann mytec-anda (ligger man efter så ökar man eller fuskar, helst båda men alltid snyggt). Ja just det. Min nollningsgrupp, Gargamel, var utklädda till ninjor för en dag.
I ett försök att smöra ordentligt för komissionen med ett fint spex föreslog Tott att man ju kunde göra en eldshow med hennes eldsvärd, det kändes ju ninjigt och bra. Och helt plötsligt hade jag anmält mig till att lära mig en koreografi och att hantera en eldstav och göra matrix-lutningar.
Det var ascoolt! Jag var ju långt ifrån lika bra som hon men är man inte aktiv gycklare själv så tänkte man nog inte på hur supern00big jag var utan såg, precis som jag alltid brukar göra, bara hur snyggt det är med eld i mörkret. Efteråt var folk som tittat på helt till sig och jag hörde nån utbytesstudent gasta om hur bra val det var att åka till Sverige för vi är så "exotiska". Det var häftigt att vara delaktig, ännu mer häftigt att inte behöva frysa för några minuter. Men i fortsättningen tror jag ändå att jag står kvar vid sidan om och hejar, det är enklare att titta på en helhetsbild och uppskatta än att vara en del av den och akta sig för ett eldsvärd som slungas mot dig.

Men jag antar att jag kan räkna det här som ett septemberuppdrag eftersom det var absolut första gången jag eldat på det sättet.

RSS 2.0