Kanske

Förra veckan blev Assar halt. Han fick komma till vetrinären som tittade, gav smärtstillande och skrev ut mer som han skulle få gå på i en vecka. Hans tass blev bättre, sen blev den så bra att han stödde på den en gång och sen minst lika dålig som den var före han kom till vetrinären.
Igår fick jag ett sms från mamma; han hade vetrinärstid 9.30 idag för att de skulle se om de kunde komma på vad som var felet bakom haltningen, annars tyckte vetrinären inte att det skulle vara rättvist att ha kvar honom. Jag kände hur magen blev som ett bottenlöst hål. Allt som sades efter att jag fått det smset lyssnade jag bara på halvt och det var framtvingade leenden som svarade på vad folk frågade mig.
Mamma tror att jag är på skolan, hon sa att jag inte fick hoppa över en matte och fysik föreläsning för att eventuellt få mer tid med vår hund. Glömdröm att jag kommer kunna fokusera på hur man räknar ut hastigheter på fysiken eller ritar trianglar på matten när jag inte vet om min hund får överleva dagen.
Nu har jag fått ett sms: Han har 40's feber, har fått smärtstillande och antibiotika och svullen-tass-mojs är skickat på bakterieodling. Man tar inte bakterieodlingar när allt hopp är ute, eller hur? Å andra sidan kan bakterieodlingar ta 2 timmar eller 2 veckor.


HAN SKA BLI BRA. Fick jag i sms nu.

Love and other drugs

Dagen började småtrist; kliva upp ur varm säng med en mysig pojkvän i. Kallt väder. När jag ska kliva på min andra buss stänger han dörrarna precis framför näsan på mig och åker iväg trots att jag knackar på dörren, as.
Vändpunkter; jag klarade äntligen kemitentan. Våren är på väg. Bio med Erika och Micke - love and other drugs.
Filmen var inte alls vad vi väntat oss utifrån trailern men den var riktigt bra. Skönt inte superklyshig och det skadar dessutom inte att Anne Hathaway är sjuuuuukt fin.

Dessutom tyckte vi att det var himla kul att vi slapp de här klyschorna från vanliga chickflicks.

Och ja, jag tänkte ha videoklipp i inlägget här men blogg.se vill tydligen inte lägga upp sånt idag? Klicka på länkarna!

First Impressions

Vad fan är det för fel på mig?
Jag satt och pratade med Micke över MSN och han avslöjade att han verkligen inte alls tyckte om mig första varvet, även om han ändrade åsikt nu när vi hamnade i samma klass och att han fick lite bättre koll på mig. Men hans första intryck av mig var så hemskt att jag var tvungen att kontrollfråga andra som var online. It wasn't pretty.

Micke:
Första gången jag träffade dig trodde jag du var världens ytligaste svin som bara flänger runt utan att känna typ. du typ pratade massa om hur snygg alla var, och hur mycket snyggare din kille var än jennys kille, dvs mig, och att jag påmnde dig om ditt ex som var asful och massa sånt så jag fick skenet av att du var en ytan först människa.

Kalle:

In all seriousity tho, i cant put my finger on why i thought so. I think you are very intense and straightforward. That comes across as "bitch".
(Kalle delade också med sig av vad hans kompis Erik tyckte första gången vi sågs: "första gången jag hälsade på hos dig i hsand så skulle du lämna en bok till henne eller nåt innan vi fortsatte hem till dig. hon skrek om mens inne hos en optiker" Men Erik bryr jag mig inte om vad han tycker förutom när han är SL så det var mest kul.)

Beelz:
Too Fucking Cheery. Jag vet inte, du skrattade liksom lite för mycket åt saker och pratade bebisröst i början och var allmänt hyper. Men det va då jag var trötter så det störde då. You got better, more tolerable. I may even grow to accept you as a friend. Nej men asså jag såg ju att du var en rolig jävel. Bara att ibland känner jag inte för roliga jävlar.Du var bara så ALL OVER THE PLACE. Vilket e ok, EFTER man lärt känna någon, inte inom 10 min! It was just scary ;_; för jag kunde typ inte matcha din energi.

Thorssa:
Söt tjej, kommer aldrig våga prata med. Första riktiga intrycket, dvs då man snackat lite med dig, var la nåt i stil med söt, skön tjej som kan snacka om whatever med whomever.

Kix
:
Oj vad jobbigt hon är, hon går mig på nerverna.

Robin
:
Du verkade som en snäll och rolig person, så jag förstodd inte vad Tommy menade med "häxa".

Vilket innebär att de flesta verkar ha första intrycket att de inte alls tycker om mig. Även om jag hoppas att de ändrar sig på riktigt senare och inte bara låtsas stå ut med mig...
Men jag fattar inte. Är jag verkligen så här hemsk? Kalle försökte försvara sig med att det inte bara är den som ger intrycket som bär skulden över domen utan dessutom den som får intrycket. Men om alla är rörande överrens om att de inte gillar mig måste jag ju faktiskt göra något fel?


Lördagkväll

Jag och pojkvännen ska ha trocaderoprovning; vasa bryggerier, spendrups eller kopparbergs, vilket bryggeri gör läsken bäst?
Japp. Så roliga är vi.

*EDIT* Spendrups är godast. Det är Troccan med vit kork.

Januariuppdraget 2.0

Jag fortsätter som sagt med förra årets nyårslöfte.
Första skolveckan så fick jag ett telefonsamtal från någon tjej på Model Lab, tydligen hade Kix varit modell åt dem någon gång och angett mig som någon som skulle kunna vara intresserad, så ville jag vara sminkmodell? Jag fick ta med mig upp till 4 kompisar, så utan att tveka bjuder jag med mig Jessica och Erii som nappar om möjligt ännu ivrigare.
Tyvärr visade det sig igår att Jessica blivit dubbelbokad som fotograf åt några andra så hon prioriterade bort oss, men jag och Erii höll humöret uppe och lekte modeller ändå.
Mellan skolan och fotograferingen hade vi några timmar att slösa bort så vi gick på stan och köpte spel på leksaksbutiken, något med fiskar man spelat som barn och vi vill förvandla till en dryckeslek och jag köpte ett utreat twister. Sen hamnade vi även på VeroModa där de hade ett bord där allt kostade 50:- och alla reagrejer i hela butiken var "tag 2, betala för 1", sagt och gjort tyckte vi och drog med oss halva bordet till omklädningsrummen, vi köpte dock bara två tröjor var, varav en var samma tröja i olika färger. Skitbra för kompisfoton tänkte vi. (Även om det inte blev något bra kort där man tydligt såg att vi hade matchande tröjor.)
När vi hittat oss fram till dit vi ska så får vi sätta oss i höga sminkstolar, sminköserna frågar om vi har särskilda önskemål och jag ser ut som ett frågetecken medans Erii glatt berättar hur han vill ha sin ögonskugga. Trots mina obefintliga önskemål/instruktioner så lyckas hon ändå göra ett bra jobb med någon festsminkning före jag och Erii springer iväg till en toalett och byter till våra nya tröjor och fluffar våra hår.
Fotografen var någon ung och glad kille, även om han ibland verkade ha rätt dålig koll på vad han ville att vi skulle göra, vi bestämde i efterhand att det var därför det inte alltid såg lika bra ut på fotot som det kännts i rummet. Men jag och Erii hade himla kul ändå med våra små insidejokes som han lite nervös-artigt försökte skratta med i, it was almost cute.
Det syns tyvärr inte på den här lilla ytan som min blogg erbjuder, men på övre kompisbilden på mig och Erii har han helt fantastiskt lysande blå ögon. Det är synd att ni inte ser hur fina de är...

Maybe baby

Jag är med i en studentförening som heter Mink; Mittuniversitets Nätvärk för Kvinnor, som har planer på att hitta på något kul under internationella kvinnodagen iår. Vi har hört av oss till några kända bloggerskor som är duktiga på att inspirera för just den dagen och det var jag som fick höra av mig till Egoina. Och nu har hon svarat att det vore jättekul att komma hit! Så jag kanske ska få träffa henne! IIIIH!Nu har jag matte, får se om jag fattar mer än vad jag gjorde igår på Kalles soffa. Sen ska jag och Erii leka modeller, could be interesting.

I tried being serious once, worst 5 minutes of my life

Igår vaknade jag vid 8, satte mig vid facebook och bestämde mig för att jag snart skulle gå hem till mig och så fort jag kommit innanför dörren sätta mig ned med matten.
Såklart blev det inte så.
Istället kom jag ut strax före 12 och insåg att det varken dundersnöade eller var polarkyla. Fantastiskt!
Så jag ringde upp min barnslighets-polare Erika och "tvingade" med henne till pulkabacken.
Det var tre superroliga timmar av springande uppför och åkande nerför backen, även fast det var för mycket snö. Ja, ni hörde rätt, för mycket snö i pulkbacken. Den var väl ny? Men grejen är den att det fanns realtivt djupt med hårdpackad snö som man kan åka på, men sen var det mjuksnö med skare ovanpå i typ 30-40 cm så man sjönk igenom rätt rejält. Det hade dock varit någon som upptäckt detta problem före oss så i backen fanns det tre ungefär två meter bräda "streck" som blivit tillplattade så att man kunde åka pulka ner till skidspåret.
Vi race-ade mot några småbarn också. Vi (jag) utmanade storebror på 4-5 år som tackade ja, och det gjorde mellansyrran på 3-4 år också, helt plötsligt fanns det inte plats för ett race på banan så Erika, förståndig som hon är, bromsade ner oss så att vi förlorade. Men det var lugnt, jag vann när jag och mellansyrran tävlade igen. HAHA!

När det började regna vid 3-4 tiden vände vi tillbaka och gick hem för att titta på My little Pony - Friendship is Magic och A Very Potter Musical hemma hos mig.

Fick kanske inte så mycket matte gjort, men fan vad värt det det var.


Titta så fint det var på väg till backen...


Vi ramlade när boben körde ner sig i sagda mjuksnö. Erika skyddade iallafall ansiktet från all skare.


Så fint parkerade vi boben när vi föll.


Har jag sagt att vi har mycket snö här förresten? Just nu ser de normal-låga vallarna ut så här...

Latmaskande

Idag är jag exceptionellt slö.
Jag har tillbringat dagen med facebook och film. Men jag vill inte slösa på Thorssas hårddisk i onödan så jag vill inte ladda ner de filmer jag känner för, och jag orkar inte klä på mig och pulsa genom snö så att jag kan gå hem och ladda ner dem till min dator. Alltså tittar jag via Youtube. Det är fruktansvärt drygt att behöva klicka upp en ny del av filmen var 10e minut, men jag slipper känna mig lika elak.
Nu ska jag se om jag kan se hela Piratestriologin via dem. Den första finns iallafall tillgänglig.

Så jävla typiskt

Kämpade mig upp när klockan ringde 05.45 imorse. Har man tenta så har man, och då är det bara att bita ihop och hinna med bussen som går 06.25 på morgonen. Dyker upp på skolan och kollar schemat för att se vart vi ska vara. Såklart är vi inte på campus utan jag måste ut i kylan (-27'C) igen för att gå iväg till folkets park, typiskt.
Ser inte någon i klassen när jag är där men det var ungefär 4 klasser utanför skrivsalen så tänkte att de kanske bara försvunnit i folkvimlet, men vår tenta står inte på listorna..? Springer ut och runt byggnaden för att komma till en annan skrivsal, även den tom på folk i klassen och utan våra listor. Men jag dubbelcheckade ju att det var här jag skulle vara nu?
Tre minuter i 8 fick jag tag på någon tentavaktstant som hade lite koll, tydligen skulle vi skriva tentan klockan 14, om 6 timmar. Visst, jag borde antagligen ha kollat tiden också men förutom när vi skrev vår absolut första tenta på en lördagmorgon har vi alltid skrivit klockan 8.
Och inte blir min kropp gladare av den här insikten heller, i ett försök att hålla ögonen öppna under busspluggandet hade jag nämligen försökt motivera mig med att jag "om 4 timmar kan åka hem igen och sova resten av helgen". Såklart är jag fortfarande vaken och har gått in i övertrött-mode där allting är i en dimma men utan att jag känner mig det minsta trött. Yaaay...
Tentan i sig var iallafall itne så elak som jag trodde, men å andra sidan betyder det inte helelr att jag klarat den. Jag står fast vid att fysik är så nära naturvetare kommer filosofi. Det är precis lika flummigt att försöka förstå, men här ska du räkna istället för att argumentera för att komma fram till, inte bara ett svar som i vanlig filosofi utan, rätt svar som i matte. Oh well, jag får se den här tentan som ett diagnostiskt prov där jag bara kollar upp vad jag måste plugga mer på inför omtentan.
När jag kom hem hade jag iallafall fått mitt paket från CDON med Coraline och Love Actually, livet kanske inte är så hemskt när allt kommer omkring ändå.

Oh right

Nån helg i februari tänkte jag rymma ner till Uppsala också och krama på min Emelie och supa med Beelz, ja ni två får allt lov att dela på mig, jag kan ju inte åka till bådas stad och dissa den ena.
Så ni får bråka i kommentatorsfältet om när det passar er så bokar jag bussen efter det.

140 sidor på 2½ dag - I can do it!

Effektiv dag. Eller nåt.
Jag har tittat på Svansjön via youtube. Loggat in på facebook löjligt många gånger utan att något nytt har hänt. Läst lite i boken. Tittat mycket på de två motivationslänkarna som Beelz i all sin generositet skickade igår. (Här och Här)
De kanske inte fått mig att få tummen ur så där jättemycket när det kommit till fysikläsandet idag, men det betyder inte att jag inte gillade dem. Bara fastnade lite för lätt och länge vid dem...
Nu sitter jag och lyssnar på Queen och försöker läsa, men det var svårt när det fanns en massa ointressant bloggning i mitt huvud som ville ut. Men nu är den ute så nu ska jag försöka återgå.
Har jag sagt att jag vill ha en svans? En stor mysig svans att kura ihop sig och gosa med, typ som en burmakatt eller ekorre... Fast i proportionelig storlek såklart, det skulle se rätt pluttigt ut med en decimeter ekorrssvans som stack ut vid min svank.


Den blev suddig, men en sån svans vill jag ha. Och klickar ni på bilden kommer ni till hemsidan.

Död och förbannelse

Var och hur startar man en effektiv lynchmob nu för tiden? Med högafflar och flackor och hela alltet.
Folk fanns äntligen på plats idag så att jag kunde hämta ut mina kemitentor som legat och väntat på mig.
Jag visste att jag klarat den ena men inte den andra. Var väl egentligen inte så överraskad eftersom båda två krävt 100% och det kännts mer som att jag skrev 60-70% på den jag fått underkänd. Men jag hade verkligen inte väntat mig att den skulle se ut som den gjorde nu.
Saker där jag fått 3/3 förra gången jag skrev (det var samma tenta som förra varvet, därför hon ville ha 100%) och därför skrivit samma sak nu hade fått en enda stor 0a över sig, och det var inte en engångsföretelse. Antingen skrev hon 0 eller ingenting alls. Förra gången jag skrev den fick jag 18/39, den här gången hade hon sammanlag skrivit ut 2½/39 poäng. När jag ändrat mina svar på kanske 4 frågor eftersom jag inte klarat de förra gången, och nu hade svar med formler som ser ut exakt som de gör i boken. Men ändå var det "0" eller tomt på bläck ändå.
Så nu måste jag skriva en till tenta på samma del av kursen, för tredje gången, i övermorgon. Jag fattar inte hur den flickan rättar men jag känner ett innerligt hat och hoppas att jag aldrig mer behöver se hennes lismande ansikte igen, även om jag ska börja läsa B-kursen nästa vecka.
Har jag sagt att jag är för sur för att kunna fokusera på texten i både kemi och fysikböckerna?


Tillfällig Osäkerhet

Vi spelade sällskapsspel och drack vin. Sedan eldade vi upp sällskapsspelet och drack vin.

<3

Det skulle jag också vilja göra. Inte sitta och gråta över derivator.


2.64 meter?

Enligt SMHI har Härnösand mest snö i landet med våra 132cm.
Det roligaste med det? Enligt statistiken så har bara hälften av vinterns snö fallit.
Det låter väl fint?
Vår balkong:Årets första lista

Snodd från Beelz som klgade på att den var för lång. Vi får se vad jag tycker... Oh, och jag kommer svara utifrån gårdagen eftersom jag bara vaknat idag.

1. What happened today? If it was the last day of your life, how satisfied would you be with your final hours?
Satt hos Kalle och kämpade emot gråten när jag försökte fatta vad fan det var som stod i matteboken, till slut gick det tills jag kom till en bit där de ville att man skulle använda räknaren och jag inte hittade nån sån knapp för det på min. Skulle varit grymt besviken om det var min sista dag i livet, men den var väl överlevnadsbar som bara en i mängden av dagar, iallafall efter att vi tittade på My Little Pony - Friendship is magic.

2. Who are you? In comparison to who you used to be. What made you change?
Jag är fortfarande barnslig och knäpp, men om jag jämför med hur jag var tidigare ... eller, hur mycket tidigare förresten? Men tidigare som högstadiet så är jag väl betydligt mycket lugnare nu, med sämre utnyttjat ordförråd. Jämfört med första året efter gymnasiet är jag lycklig. Vet inte vad som fått mig att ändras fram och tillbaka, tror jag tappade mycket av mina snofsiga ord när jag slutade prata svenska varje dag under gymnasiet, och sen var det väl fel kille + arbetslöshet som drog ner mig och nu är det rätt kille + skola som fått mig på fötter igen.

3. Where have you been spending your time lately? Three/Five/Ten years ago would you have expected to be there?
Kalle om dagarna och Thorssa om nätterna.
Nja, för 10 år sen var jag liten så jag var övertygad om att jag skulle bo i någon rolig stad som Umeå eller Göteborg från den dag jag fyllde 18. För 5 år sen ... shit då var jag redan på gymnasiet, trodde väl att jag skulle kommit på vad jag vill göra lite tidigare och vara längre på vägen mot det målet och för 3 år sedan skulle jag nog vara väldigt förvånad över vart jag var på väg men ändå glad över att avra på väg. Och oavsett så tror jag att mina idigare jag hade velat få bort mig från den här skitstaden, även om de varit glada över Thorssa.

4. What do you think it means to be in love?
Att känna sig hemma med personen, som att det är där man ska vara, oavsett humör. Något slags lyckligt lugn över det hela och fjärilar i magen när man tänker på den andra.

5. Pick a song that projects the same mood as your day or week and explain.
Mitt humör? Hmm... har ju haft ungefär 3 låtar på hjärnan på sista tiden men tror inte de är riktigt mitt humör ändå...
Men vi tar väl Kelly Clarkson - Breakaway eftersom jag känner att allt jag gör nu är för att ta mig vidare och bort från den här hålan.

6. Talk about a recent experience that has effected you greatly and how.
Recent? Öööh... Tror egentligen inte jag har några nyligen påverkande händelser som jag kan komma på...

7. Think of the last person you hugged. What would you do if they vanished completely?
Kalle
Det skulle vara hårt som fan med tanke på att han just nu är min närmaste kompis, och inte bara geografiskt. 

8. Write about the first moment that comes to your head when you read the words “childhood memory”
När jag var liten så brukade min dagmamma, som bodde vid en skog men med ett dike mellan sig och skogen, alltid skotta upp en stor snöhög i skogsbrynet så att man åkte nerför den, ner i diket och sen upp en bit på husväggen och sen tillbaka ner i diket. Vi bråkade alltid ordentligt med våra tefat om vem som skulle få stå först i kön.

9. Where do you see yourself in 10 years?
31 år, well vid det laget ska jag jobba på apotek sen några år tillbaka, ha hittat en stad jag trivs i och gift mig. Kanske hus, förhoppningsvis, men får se vad framtida jag och mannen säger.

10. Did you have a good day or a bad day? Where do you think that defining line was?
Bra dag. My little pony och att få squee:a av sig lite gjorde det mycket bättre. Och hur mycket jag än ogillar matte så fattade jag ju till slu det jag bråkat med tidigare och när jag slutade var det inte för att jag var fail utan för att min räknare var det.

11. Do you feel protective over someone?
Oh ja. Över i princip alla mina kompisar, oavsett hur nära vi står eller hur mycket av ett arsle de kan vara emellanåt så nåde den som försöker göra något dumt.

12. If you could trade places with anyone for one week, who would it be and why?
Det skulle vara spännande att prova på kändislivet i en vecka, med filminspelningar och galapremiärer, för att inte tala om att få shoppa loss!
Men det skulle nog bli en smart person ändå, så att jag kan "snoka runt i deras hjärnor" efter spännande kunskap.

13. Where do you see your best friend in 10 years?
Märtha kommer att bli ungefär som hennes "bonusmamma" Karen och tillbringa sitt liv åt att ta hand om folk, gärna på ett mer spirituellt plan. Gift.
Emelie kommer ha bestämt sig för något hon vill göra och briljera som alltid, antagligen den mest karriärmässigt framgångsrika kompis jag kommer få. Gift.
Kalle kommer vara en ovanlig lärare som kommer bete sig som det kärvänliga as han är mot sina elever också med ungefär 50-50 på hat-kärleken från dem bli den coolaste läraren på skolan. Drygaste också. Borde vara gift men kommer inte orka hitta någon att gifta sig med.
Beelz kommer att antingen leva ett Barney Stinson-liv och bossa över folk om han inte genomgår en total transformation och blir supersvensson med volvo, villa och vovve.

14. When you are stressed, what can you use as an outlet? Why do you think it helps you?
Jag bakar. Jag får ta ut mina aggressioner när jag vispar smeten och får ett gott och ätbart resultat som kan muntra upp mig igen.
Om jag inte kan baka där och då så brukar jag skriva.

15. What do you believe in? And not just God or atheism.
Att människor i grund och botten är snälla och välvilliga. Det finns riktigt läskigt folk där ute, men de är bara en överrepresenterad minoritet och de flesta vill hjälpa om du ber om det.

16. What are you passionate about?
Ingen aning. Det finns mycket jag bryr mig om och tycker om men en hel passion? Just nu upptar skolan det mesta av min tid men jag tror inte att ajg kommer vara passionerad om den förrän jag kommit in på nån apotekslinje, just nu måste jag lära mig för mycket ointressant inom alla ämnesområden.

17. Who was the last person you kissed? (If you are still with them now, pick the person before them.) What would they say if they saw you now?
Thorssa. Men vadå "still with them" som att han sitter bredvid mig eller som att vi är ett par? Om det är det senare så vet jag inte säkert... kan inte komma på något kompishångel egentligen, så då borde det väl vara något jävligt sliskigt reboundstrul som jag hittade efter Jens för typ 1½ år sen.

18. Talk about your extended family. Why do you think they are the way they are?
Min släkt? Shit, vet ju inte ens hur de är. Eller, jag vet att min mormor är hemsk och att min moster fick alla bra gener och är rätt kul. Kan knappt nåt om min pappas sida förutom att hans storebror är längre och att han har en syster som tycker om djur. Hur de blev som de blev? Yttre påverkan antar jag.

19. If you could be anywhere in the world, but you had to be there for a certain cause, where would you be and why?
Queenstown, Nya Zeeland. Cause: Awsomeness.

20. Again, pick a song that projects the mood of your week or day.
Innocence - Avril Lavigne

21. Look back. Why did you choose this challenge? Do you think it says anything about you?
För att ha en ursäkt att uppdatera bloggen igen. Och för att jag tänkte att den kan vara kul att läsa igenom sen nån gång i framtiden. Om jag minns den då.

22. How do you think people see you? Be a little negative and a little positive.
Jag tror att folk ser mig som överraskande smart med tanke på hur duktig jag är på att framstå som flamsig.
Men jag tror att de lika mycket ser mig som en korkad egoist. Egentligen.

23. Explain your life plan for the next month, then the next year, then three years, then five years.
Nästa månad: Klara av skolan!
Tre år: Antingen är jag snart klar receptarie eller så är jag halvfärdig apotekare. Jag och Thorssa bor ihop i Upsala och allt är bra.
Fem år: Antingen färdig receptarie och jobbar på apotek eller så är jag i slutet av min apotekarutbildning. Förhoppningsvis fortfarande lika intresserad av den utbildningen efter så lång tid och förhoppningsvis fortfarande tillsammans med Thorssa.

24. Are you more social or independent? Why do you think that is?
Jag tror att jag kan vara rätt självständig, men jag trivs bättre med folk så det blir väl ändå mer åt det sociala hållet. Vet inte varför, men jag känner mig gladare och mer uppiggad bland folk.

25. What do you think it means to be a good parent?
Att lära sina barn hur man ska behandla andra människor med respekt, utan att för den delen glömma bort att de förtjänar samma bemötande tillbaka. Barn brukar väl i allmänhet vilja lära sig nya saker hela tiden så man borde väl försöka hålla kvar den nyfikenheten också.

26. Talk about a moment where you were truly happy. What was happening? Who were you with?
Senaste var väl på nyår, kring 2 på natten när vi gick hem efter festen. Hand i hand genom snöfallet och bara pratade om drömmar. Det var fint.

27. Is there a friend you are worried about? Why do they have you concerned? Do you think they’ll be okay?
Ja, för att hon inte förstår hur bra och fin hon är. Av tiotusen komplimanger och en förolämpning hör hon bara förolämpningen och spelar upp den så många gånger att hon till slut tror att det var en komplimang mot tio tusen förolämpningar. Jag hoppas att hon någon dag kommer inse hur bra hon är, det förtjänar hon att veta.

28. Would you rather someone tell you the truth up front but gently, or be lied to to spare your feelings?
Sanningen. Det är enklare att hantera en snabb sanning än att två år senare få höra lögnen, för de kommer ändå alltid fram i slutändan och då har de bara tilltagit i styrka... 

29. If you could be doing the same things you do now, only in your own way, how would a normal day in your life go?
Somna tidigt, vakna tidigt. Äta frukost och ta tag i studierna på en gång, kanske somna till igen under dagen om jag är trött, och sen ut och leka.
Fan, jag har ju inte haft tider att passa på en evighet, varför gjorde jag inte så?

30. Look back on this last month and talk about it.
Den har varit bra. Fullsmockad med mys med kompisar som äntligen tagit sig hemåt, mys med pojkvännen och en bra jul + nyår trots att jag inte hade så mycket julstämning.

Ynk

Igår hade jag bara ont i benen, men det var inte så "bara" ändå.
Sen hade ett halvt dussin uppdaterat sina facebookstatusar med att de skulle göra situps om man gillade statusen. Efter en hel del "gilla" så kände jag mig elak om jag inte kopierade jag med, dålig ide. Hade så fruktansvärt ont i min stackars otränade mage när jag var klar med de 140 situpsen på mindre än en timme. Kunde inte skratta ordentligt eller nåt.
Men magen var iallafall lika vänligt degig som vanligt när jag klev upp imorse, även om jag fortfarnde gick som en pingvin på grund av benen... Men nu, nu tycker min mage att den har rätt att få ont så fort jag vrider på mig. Kunde den inte kommit på det imorse när jag var beredd? Jävla kropp.

Nej nu går jag ner till Tempo och köper kalorier. De förstår mig.

Sen Thorssa gick till jobbet för 3 timmar sen så har jag:
Suttit på facebook.
Dansat.
Tömt diskmaskinen och fyllt på med ny disk.
Funderat på att städa lägenheten.
Bestämt mig för att om det är hans lägenhet så är det hans jobb att hålla den ren.
Spelat facebookspel.
Tittat på komiker på youtube.
Dansat lite mer.
Plockat fram matteboken.
Öppnat och läst i boken.
Insett att jag inte fattar nåt.
Funderat på att gå till affären för att köpa ätbar matte-motivation.
Bloggat.

Komikerna är förrseten grymt bra låtskrivare:Fun fact: Jag skickade "If I didn't have you" till en kompis över facebookchatten, nu är det tre tjejer i stadiga förhållanden som lagt upp den i sina loggar (ok, jag är en av dem, men ändå - det gick på 10 minuter).


Good girl?

Nu är jag klar med första kapitlet i matteboken. Sista tre talen tog 1½ jävla timme. Jag tycker inte om att räkna ut halveringstider på instabila ämnen....
Nu ska jag bara ta mig igenom kapitel 2 där de förklarar hur derivator går till och kanske ögna igenom kapitel 3 där de fortsätter på samma linje före jag sätter mig med de gamla tentorna och håller tummarna. Hur mycket jag än skulle vilja förtjänar nog inte 3 mattetal mer än drygt en timmes rast, hur elaka de än var.

Aj!

Kalle har fått ett Kinect till sin xbox i julklapp. För er som inte vet vad det är kan man väl sammanfatta det till att man själv är kontrollen och att det är barnsligt skoj.
Jag har spelat två kvällar i rad, hoppat, duckat och slagit på hinder för att samla poäng. Och fy faaaan vad jag har träningsvärk i benen nu! Det är helt galet, jag kan knappt resa mig ur sängen för att jag har så ont.
Det borde jag väl inte få från lite upphopp? Jag spelade ju i bara ... kanske 5 timmar första kvällen och typ 3 timmar igår.


Nyårsuppdragen - så gick det

Kommer ni ihåg mitt nyårslöfte 2010? Att göra en ny sak varje månad. Jag har faktiskt hållit det, bättre än jag trodde från början tillochmed.
De flesta uppdrag har fått inlägg tillägnade sig, andra inte. Men här kommer iallafall den slutgiltiga listan på allt häftigt jag hittade på förra året.

Januari:

Jag provade på att åka snowboard för första gången.

Februari:

I februari var planen att gå på en Londonmusikal, vi hamnade på Wicked som var helt underbart. Men vi gick också på en guidad tur i Jack The Rippers fotspår.

Mars:

Återigen så planerade jag en grej, och gjorde något annat också.

April:

Jag försökte mig på Free Hugs, det gick sådär...

Maj:

Äntligen lärde jag att ta på mig mascara utan att dö.

Jag fick äran att ”Beta-baka” ingefärskakorna i en kakbok

Juni:

Jag censurerar bort uppdraget här, men kul var det.

Juli:

Kalle lurade i mig en halv Bhut Jolokia (spökpeppar)

Och så tog jag äntligen Körkort också!

Augusti:

Att hoppa över uppdraget, hur dumt det än låter.

September:

Jag fick prova på att leka med en Eldstav, jag röstade för första gången någonsin och så var jag dessutom hårmodell och blev superblond

Oktober:

Jag firade ett år med Thorssa. Erika och jag drog dessutom söderut för att titta på Svansjön före jag  och resten av sveriges aspirerande studenter skrev högskoleprovet som jag i slutändan fick 1.3 på.

November:

I slutet av november började jag inse att de planerade uppdragen inte skulle hinnas med och jag beklagade mig inför mamma som erbjöd sig att lära mig spinna. Eftersom det var den sista hann vi dock bara med en lektion: Hur man snurrar på spinnrocken 101.

December:

Det blev tillslut min tur att vara spelledare vid våra rollspelsmöten, det var inte alls som jag trott men gick trots allt över förväntan.

I slutändan tycker jag nog ändå att det har varit ett riktigt spännande år och mest har det här nyårslöftet bara berikat min tid, även om man ibland blev stressad av att försöka komma på saker när månaden närmade sig sitt slut och man bara suttit på röven.
Därför lovar jag iår, 2011, att fortsätta med förra årets nyårslöfte - fast inte lika enhårt så att man blir jättestressad den 29e - och fyller dessutom ut det med att jag ska klara mig bra i skolan. Vilket innebär att jag har en vecka på mig att lära mig matte och en och en halv vecka för fysiken. Men det måste göras, jag ska in på Apotekslinjen i höst!


RSS 2.0