Midsommarhelgen

Igår åt vi middag mat hos Thorssas föräldrar, i 3 timmar satt vi och åt en massa fiskaktig mat och jag tittade på när alla andra sjöng nubbevisor före jordgubbarna äntligen plockades fram. De var trots allt mitt kriterium för att följa med till hans föräldrar istället för mina. Midsomar utan jordgubbar går helt enkelt inte för sig.
Under veckan hade vi letat efter fest bland våra kompisar men alla verkade hålla till i sommarstugor med sina familjer utan några som helst planer på fest, så när vi vid 6tiden på kvällen blev medbjudna på fest som skulle börja 8 hade vi redan hunnit ställa in oss så ordentligt på hemmakväll att vi bara tittade på friends och somnade framför Princess Bride.
All in all så hade jag det jättemysigt under dagen, trots att jag var korkad nog att ha korsett när vi var hos hans föräldrar och åt.

Ikväll har folk däremot hunnit hem från stugorna så för en timme sen tackade vi ja till fest ikväll istället. Återigen för sent för att släppa iväg mig och min knappa hundralapp till systemet alltså. Jag får säkert dricka av hans hemgjorda vin, men det smakar ju bara jäst - läsk, here I come!

Kanske dags för avvänjning...Igår satt jag och tittade på Harry Potterbilder, det tog ungefär 5 minuter för mig att hitt en bild som rörde mig till tårar, och sen slutade jag inte gråta på ungefär en timme...
Idag på jobbet så hörde jag hur de andra prtade om sina semesterplner och jag kände hur fjärilarna över att åka till London och hoppet om autografer kom tillbaka. Tankarna vandrade vidare..
Och då ska vi vara utklädda! Och jag måste fixa fransarna till min Hufflepuffhalsduk. Och sen ska jag ha den igen när jag och Erika går på midnattspremiären i Sundsvall och tittar på både del 1 och 2! Bilder, vi måste ta bilder. Åh! Alla fina bilder jag hittade och sprade ner igår. Jag undrar hur många andra fans som sitter och gråter över bilder i timmar bara för att? Men det är ju som den där bilden om "nervous brekdown" sa... Hur länge har jag älskat Harry Potter nu? Jag vet att jag var pytteliten när jag fick min första bok, men var jag 9 eller 10? Jag måste kolla upp det! Men det är häftigt att ha växt upp med en bokserie på det sättet, de har verkligen varit min barndom. Jag minns när jag var 12 och faktiskt hoppade på killar som var dubbelt så stora som jag för att de sa nåt elakt om Harry. Nu blänger jag bara... Much saner. Men wow, ändå, det är ju verkligen hur länge som helst. Och Rowlings dedication i sista boken är så fin. Fan nu börjar jag snart gråta igen...Så tänkte jag alltså på jobbet idag... Tror det kan vara dags att lugna ner mig med allt vad fangirlande heter. Ett tag iallafall. Annars kommer det ju vara ett ännu större nervvrak än planerat som boardar planet mot London, då är det nästan tveksamt att de skulle släppa ombord mig...

UPPCON! <3

NU kommer ntligen mitt inlägg om UppCon. Som jag har längtat att skriva ner allt underbart som hände, eller bitar av det iallafall. Så jag förstår ju att ni som inte ens var med har längtat ännu mer!

På fredagen så dök först Susanne, Chrille och Sanna upp tillsammans med Fanny, men jag skippde att köa med dem eftersom jag fortfarande var hemma hos Linnea och blev sminkad. Hon och hennes pojkvän körde istället ner mig till konventet, efter mycket krångel - ni anar inte hur lång tid det tr tt stäng en bildörr utn att h tentakler som spiller ut - lagom till att de köat klart. Så vi traskade iväg till deras hotell och njöt av svalkan i väntan på att nästa grupp skulle dyka upp, varpå vi gick ner till konventet igen.
Emelie kom förbi en snabbis också och tittade lite på alla dräkter som gick förbi och pratade med oss.

 Anette, Susanne och Erika (här hade jag tänkt lägga upp en fin bild som Emelie tagit på hela gruppen men av någon ondskefull anledning vill blogg.se inte låta mig publicera hennes bilder)

Ok, jag är lat, jag orkar inte skriva en lång fin recap. Jag orkar inte heller sudda inledningen.
UppCon var fanastiskt! Det var glada människor överallt, siffran 3000 hördes någonstans, och mjoriteten var ändå utklädda. Eller ja, 50-50 på fredag 30-70 på lördag och 60-40 på söndagen.
Folk älskade min cosplay! Jag hade seriöst folk som sprang över torget för att få krama eller fota mig, jag fick höra att jag var snyggaste dräkten på konventet (vilket inte kan stämma, det fanns helt otrolig dräkter, men det var fint att höra). Jag blev kidnappad av en skolflicka som letat efter mig i timmar för att ta rape-bilder, jag blev kompis med Kakmonstret, "deathmangroup", Luna från Sailor Moon och en tjej som jag inte har någon aning om vad hon var förutom snygg, jag fick fangirls i drivor även om vissa var mer dedikerde än andra. Jag blev matad med bär av en skolflicka som såg ut att vara 15 men visade sig vara en 12årig mellanstadieelev, jag blev tutad på och bevinkad av en busslast (no joke!) när jag tog ut pengar och jag hade föräldrar som stod och log och tyckte det var fint när deras 5åringar drog mig i tentaklerna och bad mig att "komma och leka med dem".
För att bara nämna lite av det som hände...
Commence bildparad! (Dock inte så många av de jag har tagit eftersom de finns på facebook för allmän beskådan)

 Deathmangroup!
 Lunas snygga kompis
 Luna

 Black Rocket Shooter från CosplaySM
 Vinnaren i CosplaySM!
 Naruto-Crossplay - doing it right


 Fangirls!
 Creepers everywhere!

 Chiiiiii! Världens trevligaste Frankenstein!

 Mistress <3

De hade dessutom en tävling för bäst Cosplaysketch:

 De som vann, lätt välförtjänta!

 Min favoritsketch.


Norrländsk Cosplayfront var mellankten mellan cosplaytävlingen och csplaysketchtävlingen.

Det fanns kareoke där och Nike och Kix sjöng en låt som fick hela rummet att dansa:


Och på lördagkväll var det spontan dans på torget, orkade dock inte filma allt.


Det fanns dessutom en annan tävling som var riktigt rolig att titta på - AMVtävlingen. Tyvärr var juryns val inte någon höjdare, men publikröstningen var iallafall en värdig vinnare.

Publikens val (som en av mina fangirls gjort)

 Juryns val


 Susannes bidrag

LOLs were had

Den här tråden av kommentarer mötte mig på ett nytaggat foto när jag loggade in på facebook imorse.Tycker ni inte att jag är duktig får ni faktiskt inte vara kvar på min blogg

A och Ä på mitt tangentbord är uppfuckade, så ha överseende för eventuell avsaknad.

Idag klev jag upp 7.30 - vilket i sig kanske inte är så imponerande, men då hade jag å andra sidan feber igår kväll - för att gå till jobbet. Jag duschade, kastade i mig lite frukost och cyklade ner till Apoteket. Började packa ur lådor med medicin som vanligt, jag märker för övrigt att jag är extra UppConskadad nu, förut har det funnits mediciner vars namn påmint mig om Pikachu, nu såg jag dessutom Pyramid Head och massa andra populära cosplays gömma sig bland namnen. Tog en fikpaus och drack en kopp te och åt två små kak-skorpor, sen ut och packa upp och pricka av igen. 
När jag är nästan klar med första lådan med varor som ska vara ute i butiken så sneglar jag mot klockan: 12.52 - dels skulle jag slutat 12.30 och dels hade jag på grund av det lovat att dyka upp på Komvux och skriva det först av de två infernaliska matteproven klockan 13.00 idag. Lägg märke till att jag nu varit hungrig i ungefär 1½ timme och drömt om risifruttin som jag ska köpa på väg till provet. Fat chance att hinna med den nu. Så jag skyndar mig tillbaka bakom disken och förklarar att jag måste gå medans jag bråkar med förklädesknuten. Upp på cykeln och trampatrampatrampa så fort jag orkar med min dåliga kondis och hungriga mage.
3 minuter i 1 så störtar jag in på rummet jag blivit tillsagd att infinna mig vid.
Tanten jag mailat med visar sig se ut som en gammal träslöjdsmagister, men den tanken höll jag för mig själv (och här hos er), och leder iväg mig till en tom lektionssal där hon förklarar reglerna, hjälper mig leta reda på en pennvässare och sen lämnar mig ensam i 2 timmar medans jag sitter och tragglar med mattetalen. Jag har aldrig påstått att jag är duktig på mtte, men det känns ju rätt löjligt att kämpa sig blå och bara knappt skrapa ihop ett G (tror jag) när man fick ha räknare, formelsamling och den riktiga boken med sig. Så jag skyller på hunger, stress och efter-konvent-tröttheten.
Efter två timmar kommer hon ner igen, tar mina papper och jag cyklar iväg till Kalle för att prata av hans öron och äta upp hans nudlar och godis.
Och ja, jag vill också göra ett UppConinlägg. Det kommer, jag måste bar få bli klar med all skola den här veckan före jag sjunker ner i att ladda upp några 100(?) bilder och videos här på bloggen.
Ni kan få en bild på min cosplay sista dagen nu, men inte mer än så.


Vem är Måtta och varför ska vi dricka med honom?

Emelie skrev tenta igår, jag fick tillbaka en godkänd biologitenta igår, klart vi måste ses för en efter-tentan-fika!
Efter en snabbvända förbi UKK där UppCon ska vara i helgen så att jag kunde förvägs-hämta ut mitt inträdesband skulle vi hitta ett fik.
Jag: Vad känner du för?
Emelie: Jag vet inte, känner du för nåt särskilt?
Jag: Jag vill nog ha ... vitt vin!
Emelie: Åh! Vin!
And so it was the hunt began. Vi svängde in på två resturang/fik, såg priserna och svängde ut igen. Till slut hamnade vi på Norrlands nation, närmare bestämt Orvars krog, där vi köpte varsitt glas vin och varsitt glas cider att skölja strupen med. Men vi skulle ju faktiskt fika också, så jag köpte en tallrik med pommesfrites och hon tog en med nachos.
När vi fått i oss vad vi köpt och tittat på klockan (och insett att snällaste systemet stänger om en halvtimme) så sa vi snabbt hejdå till italienaren Mario som vi snackat med och rusade iväg till hennes cykel.
WE MADE IT! Så när vi stod flåsandes och svettiga på systemet med 10 minuters mariginal till stängning så plockade vi på oss en box med vitt och en flaska rött och var väldigt nöjda med oss själva, sen gick vi över till CityGross och köpte kakor, mörk choklad, 7up och jordgubbar och var ännu nöjdare.
Vidare hem till Emelie där vi nördade oss med fina pojkar och första akten av AVPM, fy fan vad vi skrattade. Allt medans vinet och chokladen flödade. Vi var iallafall lite måttfulla och drack bara upp ungefär halva vinboxen, men hela flaskan Rodeberg gick åt.
Vid halv 2 så placerades jag och mitt packade arsle på en buss som tackochlov var utan byten hem till Beelz och flogsta medans Emelie var söt nog att följa med mig hela vägen via telefonen så hon kunde "se till" att jag kom hem som jag skulle.

Idag lyckades jag återigen med bedriften att vakna utan baksmälla, även om jag tror det kan ha varit gränsfall så seg i huvudet som jag var, men efter en lakrisaltablett, två bitar baconlindad kyckling (tack Beelz, du är en ängel), en dusch och snaaart en liter päronsaft så börjar jag klarna upp. Vilket antagligen är lika bra med tanke på kvällens studentpubrunda....


RSS 2.0