Yeaaah...

Så vi gymmade idag. Lärdomar av detta är:
Jag ångrar inte de gånger som jag lyckats öbertala gymsällskap att fika istället.
Gym är inte min grej.
20kg är jobbigt tungt att bänkpressa 3 gånger.
70kg är fruktansvärt att benpressa.
Benpressen bekräftade därför också att jag kommer gå under om jag går upp 10kg...
.. Så jag kanske borde komma på nåt sätt att röra mig på om jag tänkte fortsätta äta som jag gör.
Resår och stretch är fint, jag får plats i gympakläderna som köptes till skolgymnastiken för 20kg sen.
Gym ser läskiga ut.
Men har jobbigt hurt-glada människor i ingången för att få dig att tro att de inte är så läskiga.

Hellu~~

Hade fysikprov idag som jag bestämt mig för att det var ok att faila på totalt, så det gjorde jag såklart. Ordentligt.
Efter provet så hade Erii kommit in till skolan för att hjlpa mig att fatta hur de tycker att man ska tänka på den första matteuppgiften komvux gett mig. Jag har sån himla tur som omger mig med smarta - och framförallt snälla - personer som kan hjälpa mig när jag känner mig helt bortblåst. Efter 4-5 timmar med en liten matrast så hade vi äntligen klurat klart och hade riktiga svar. När vi väl kommit frm till det så såg vi såklart att man kunnat lösa det ännu snabbare, en timme kanske, men när huvudet har fastnat i ett "det här är svårt"tänk så tar det ett tag att komma loss.
Imorgon bär det av söderöver igen. Klockan 11 ska jag kliva på bussen ner till tåget (varför, oh varför kan inte tågen gå upp till Härnösand också om vi nu ändå ska ha en sabla tågstation?) och vid 3 så ska jag vara framme i Uppsala. Har iallafall för mig att det var vid 3, orkar inte dubbelchecka, så länge jag vet när jag ska vara på plats för att hinna med tåget är det lugnt.
Ska bli hur kul och skönt som helst att komma bort lite från vardagsstressen med allt plugg, visserligen känner jag mig rätt stressad över matten och så just nu, men det får gå helt enkelt, så det så.
Måste på nåt sätt få ihop det så att sopsäcken med min cosplay vill stängas ordentligt, annars lovar jag att det lär vara utspritt över hela bussens lastutrymme när vi kommer ner till Sundsvall. Presentsnören kanske...


Tentaklerna!

Nej, jag orkar inte försök dra på mig tre lager smink på ett snyggt sätt, det lämnar jag nog ändå åt nån konstnärligare människa under konventet.
Men ett löfte är ett löfte, så här kommer min färdiga cosplay!
Visst är den snygg? Tott är så jävla bra, fan vad glad jag är att jag känner nån som kan - och vill - göra verklighet av en först bara knäpp idé om att vara tentakelmonster!Den 25e smäller det

Vet ni hur jävla bra IKEA är?
De har frukostbuffé för 30 spänn! Så vid 10 idag satt jag i Birstas ikearesturang och tröck i mig pannkakor, äggröra, bacon, stekt potatis, flingor, te, mackor och ägg. Finns värre sätt att börja dagen.
Jag, Kix var på Birsta och shoppae loss tillsammans med hennes storasyster Chattis och hennes bebis.
Min spendera-pengar-plan när jag åkte dit var:
Ladda mobilen, köpa smink för uppcon, köpa hårfärg och titta på en söt klänning jag sett på reklamskyltar.
Jag kom hem med:
Väldigt dyrt smink från make up store - jag skämtar inte, med såna priser är det inte konstigt att jag inte sminkar mig! Tack och lov rätt billig hårfärg och en hatt. Samt en ramlösa och tentagodis för imorgon.
Alltihopet gick på mer eller mindre 800, och jag fick typ 1300 från CSN eftersom det är en kort månad.
Heja mitt ekonomiska sinne...
Men vi hade iallafall väldigt kul under de 6 timmar som vi rände runt på ikea, klädaffärer, ÖB och småplocksbutiker.
Igår hade jag fått ett sms från chefen på apoteket där hon bett mig dyka upp någon gång den här veckan och skriva kontrakt och få mitt schema så efter Birsta så hoppade jag av bussen vid sjukhuset och gick dit. Såklart var hon inte där längre, men mina två favoriter fanns på plats så det blev att jag stannade och pratade med dem ett bra tag och eftersom de tydligen varit väldigt få idag och inte hunnit klart så passade jag dessutom på att plocka upp en låda med nyanländ medecin. Bara för att jag trivs så bra. Yes, jag är antagligen rätt knäpp, men det är samtidigt himla skönt att kunna trivas så bra med ett framtida yrke.
Så imorgon ska jag skriva kemitenta, få Kix att klippa och frga mitt hår och sen ska jag raka vägen till apoteket och fixa viktiga papper.
Vet att jag även lovat tentakelbilder men måste hitta nån som orkar och kan sminka mig ordentligt eftersom det blev en rätt ordentlig blandning av sminkgrejs som jag inte känner mig helt haj på. Men de kommer!

Fan va bra du uppdaterar bloggen. Verkligen.

Så för er som håller med Beelz (hej Emelie!) så slänger jag ut ett nytt inlägg. Yaaay!
Just nu så sitter jag inte och läser kemi som jag borde inför provet på torsdag, utan lyssnar istllet igenom en massa olika Wizard Rockband för att bilda mig en uppfattning. Heja Elisabeth, bra betyg!

Men bara för att fylla ut bloggen då.

Band jag kommit fram till att jag gillar:

Oliver Boyd and the Remembralls


Gred and ForgeDraco and the MalfoysThe Whomping Willows


Band jag är osäker på:

Ministry of Magic


Band jag kommit fram till att jag inte gillar:

Moaning MyrtlesThe Parselmouths


The Remus Lupins


Och för alla er som missat det (finns det fortfarande någon?) så finns det en underbar Harry Pottermusikal av Starkid Potter - A Very Potter Musical, som gav oss "Hufflepuffs are particularly good finders".


   FIND!

Tur att man har självdistans

Mitt majuppdrag då:
I lördags så förväntade jag mig att bli helt mörbultad. Tur nog så hade jag fel.
Efter många om och men blev det till sist bara jag och Anette som tog oss iväg på workshopen i poledance, men shit vad kul vi hade!
Vi var 6 elever och 3 instruktörer som stod i ett soligt rum på stadshuset med en uppmonterad stång på någon slags scen. Under den timmen vi provade på dansandet så fick vi börja med en massa övningar för att lära oss rulla på höfterna, puta med rumpan och slänga med håret. Efter att vi lärt oss hur man på bästa sätt gjorde hårflippar skulle vi lära oss gå sexigt, vilket tydligen innebär att man inte lyfter fötterna från golvet utan låter tårna släpa efter medans man går, så långsamt som möjligt skulle det också vara. Jag kände mer hur jag vinglade av att nästan stå på ett ben och skrapade bort huden på ovansidan stortån mot parketten. 
Sen kom tricken, vi fick lära oss tre tricks i följande ordning: "eldflugan", "snälla konstapeln" och nån slags "bugning".
Eldflugan var hur snygg som helst när alla andra gjorde den, själv kände jag mig bara fjantig som tyckte att det var hur läskigt som helst att släppa taget om golvet. Där skulle man hålla i sig i stången med båda händerna, lägga ena hälen runt stången och sen falla åt sidan vilket resulterar i att båda fötterna åker upp mot stången som mn snurrar något varv runt. Lättare än väntat men fortfarande rätt jobbigt att snurra utan att känna marken som sagt. De gör typ en sån snurr i den här videon 1:10 in, fast vi gjorde mer med fötterna än knäna.
Lägg märke till att det här var det första tricket vi fick lära oss! Vad för ondskefullt svåra saker kommer efter det mån tro?
Jo då kommer Snälla Konstapeln som går ut på att man ska stå på drygt rmlängdsvstånd från stången med särade ben, böja sig fram så att händerna vilar mot stången och glid så långt ner man kan med raka ben och utan att skjuta rygg, sen skulle man vicka på rumpan. Väldigt avancerat, jag lovar, inte alls som att det krävde mer självdistans än något annat.
Bugningen var om möjligt ännu simplare, man skulle stå på tå med ryggen mot stången och böjda ben, sen skulle man luta sig framåt och göra en hairflip. Löjligt simpel egentligen, samtidigt tror jag nästan att det var det snyggaste movet vi lärde oss. Det fanns väl egentligen ingen ful tjej där, men ingen man skulle vänd sig om efter på gatan heller (bortsett från nån blondin med oranget linne whos hips didn't lie), men när vi en efter en gick upp och slängde med håret så förvandlades alla i just det ögonblicket till nån slags sexig gudinna. Det är nåt särskilt med hairografy alltså...

All in all så hade jag himla kul med att få stå i ett rum fyllt med massa andra tjejer kvinnor och känna sig lite skojigt översexualiserad i en timme. Lätt någonting jag skulle vilja hålla på med oftare om jag haft pengar eller möjlighet! Även om jag har skrapade tår och blåslagna fötter.

Slimeball


Jag och Tott jobbade vidare på min cosplay igår. Fan vad glad jag är att jag känner någon som är så bra som hon och faktiskt kan göra verklighet av mina galna idéer!
Om någon mot förmodan misst det så ska jag vara tentakelmonster på årets UppCon och min dräkt är så sjukt jävla bäst. Igår så köpte vi ett kilo vadd och började stoppa tentaklerna och sy fast dem på kroppen, ett kilo och det räckte till alla utom en halv stor och de tre små ryggtentaklerna, så många extra lemmar ska jag ha att kramas med. Tygerna vi hittat är helt perfekta för syftet, när man såg högen av stoppde tentakler ligga där på golvet kunde man inte undgå vissa obehagskänslor, samtidigt som man ville provpeta på dem. Det intrycket blev ännu starkare när vi sytt fast dem över hela mig. Tyget ser och känns äckligt slemmigt så att man förstår alla små skolflickor som i början skriker av fasa och flyr för sin liv, men tentaklerna (när man är den som har dem på sig) är bara som stora myskuddar så jag tror ändå att jag precis som mina mer vana tentakelkollegor kommer få en hel del kärlek.
Bilder kommer när dräkten är helt klar och jag orkat köpa lila smink.

It gets betterDet här är en så himla viktig grej! Mobbing är under inga omständigheter något som är ok eller försvarbart.
Att bli utstött, slagen och traksserad för att man älskar någon är så snedvridet som det kan bli.
När jag gick grundskolan var det väl ingen direkt hemlighet att jag var utanför, och jag vet att många säkert haft värre mobbare än vad jag hade som liten. Ändå räckte det de sa och gjorde för att jag under större delen av min uppväxt (tekniskt sett fram tills gymnasiet när jag kom ifrån dem iochmed en ny studieort) skulle må dåligt, hta mig själv och tycka att jag var ovärdig det mesta. När jag var 14 år hade jag redan gått igenom olika former av ätstörningar, självmordsförsök och skar mig på regelbunden basis.
Och det finns de som har det värre! Det är ett under att så många barn faktiskt tar sig levande igenom skolsystemet som de gör. Det finns så mycket jag vill säga när jag ser de här videorna, säsrkilt Joel Burns tal. Jag vill krama om alla som inte orkade längre och säga ... vad som helst som hade kunnat göra det bättre, jag vill banka in skallbenet på de idioter som går runt och tror att de på något sätt fått rätten att trycka ner andra och jag vill visa för alla som går igenom det här dagligen att det på något sätt blir bättre.
TV3 har nu en serie som heter just "Det blir bättre" som man kan se via deras hemsida, jag har inte tittat på den än men det låter lovande. Där finns det också telefonnummer ifall någon är givmild nog att donera en 20 till Rädda Barnens version av projektet. Om ni missat det så finns det en jättefin förening i USA somhjälpar HBTungdomar som har det jobbigt, The Trevor Project, och hemma i Sverige känner ni såklart till RSFL, men jag länkar ändå.
Börjar se ett mönster här

Läste just på Emelies blogg om hur mycket hon har shoppat senaste veckn. Fy fasen vad svartsjuk jag kände mig! Jag vill också springa in och ut i butiker och prova massa vackra kläder och ha råd att ta med dem hem. Vart tar alla mina pengar vägen egentligen? Jag kan inte ens skylla på bussar längre för det tog ju det halva studielånet hand om.
Men sen slog det mig. Jag lägger visserligen pengar på en hel del onödigheter som jag vill ha, typ godis och pizza och annat ätbart trevligt. Det drar säkert läskigt mycket mer än jag vill låtsas om också. Men de stora utgifterna är ändå på minnen. Jag skulle också vilja ha råd att köpa jeans som ger mig en gudomlig häck, tröjor som påstår att jag har liite mer bröst än på riktigt, eller åtminstone plattare mage.
Men de senaste månaderna så har majoriteten av mina pengar ändå gått till: UppConbiljett, bussbiljetter till Emelie (ok, jag fick med mig rätt fina tröjor från det besöket också), flygbiljetter inför Londonresan i sommar, hotellbokning för densamma, tygköp för min UppConcosplay och nu idag ytterligare någon hundring på tåg ner till Beelz för att vara hos honom de sista dagarna före UppCon. 
Men jag vill också ha råd att köpa fina kläder! Och en större garderob så att den fktiskt skulle ha plats med allt jag vill ha... 

Look hither you filthy landlubbers!

Nu har jag facebookstalkat mig igenom ungefär 5 stycken piratalbum så här kommer lite bilder. Både från när jag fortfarande var med och även några efter att jag drog vidare.

Vi började som sagt vårt firande på Stora torget


... före vi kom fram till picknickplatsen.
 (OK, vi kanske var fler än 20-30 pers som vandrade)
 Kapten Tveskägge inspekterar vår besättning.

 Våra befäl från vänster: Styrman Tass, Kapten Sommarfågel och Styrman Gåslever.

Vi drack, som de pirater vi är


Det åts, som sig så bör på en picknick.


Det fanns såklart även en massa muskedunder på plats.


Kostymerna vittnade som sagt om en viss skillnad i motivation bland deltagare.


No pirates without wenches!


Pirater är ett krigiskt folk


... men det var mycket kärlek i omlopp under kvällen för det.


Och nu orkar jag inte lägga upp fler bilder, så ni får klara er med de här.

Valborg

Igår var det äntligen dags för årets piratpicknick! Tyvärr hade jag lyckats bli övertalad att dubbelboka och tog därför 20.15bussen tillbaka till Härnösand för att vara med på Tygge och Huldas inflyttningsfest. Det var en bra fest, hade det varit en vanlig helg så hade jag varit nöjd. Nu dök jag upp på en rätt bra fest med rätt bra folk (och Thorssa) i hopp om att få träffa Dilde. Som aldrig dök upp. Alltså hade jag lämnat ett fantastiskt piratgille med vackert väder, vackra flickor i underbara korsetter och fulla killar som skriker "ARRRRR!" åt allt man säger. I was disappoint.Men några timmar hann jag iallafall vara en full och lycklig pirat. Jag hade tur med bussarna och kunde ta mig in till sundsvall i tid för att gå med i piratmarschen från stora torget ut till Granlo. Vi var ungefär 20-30 personer i varierande former av piratutstyrslar. Allt från 1700tals fancy till slitna rockare med bandanas och barnmaskerad. Det fanns också tre ninjor som envisades med att försöka smyga på oss och kasta vattenballonger när vi stod på torget och sjöng skrek Drunken sailor, de försvann dock ganska snart när vi beslagtog deras vattenballonger. Efter 40 minuters gång ungefär där vi skrikit på varenda bilist som saktat ner för att beundra oss så kom vi till slut fram till Dödens kullar där vi skulle hålla till. Besättningarna presenterades och jämfördes, för att behaga Kapten Tveskägge utsågs jag och 4 till ur paraden till skepps-skökor vilket, i början av kvällen före folk är aspackade eller om man som i mitt fall inte är singel, innebär att vi ska passa upp på alla befälen. Jag hade egentligen blivit satt på att massera Styrman Tass fötter, men hon hann inte avkräva det före det var dags för mig att gå. Något jag däremot hann göra var att slita loss köttet från två kycklingvingar, snylta till mig kladdkaka och honungsmelon, hälla i mig en flaska vin, smaka på andras alkoholer och beundra och hjälpa till att snöra åt korsetter. Jag kände mig väldigt socialt välanpassad när jag gick tillbaka ensam till Navet vid 8 på kvällen, lätt vinglandes och fortfarande med vanan att skrika "YARRR!" åt var och varannan person jag träffade.
Bilder lär komma, både från min tid och senare under kvällen, men folk har itne vaknat och nyktrat till nog för att lägga upp sånt på facebook än.

The wedding

Jag hade kemiföreläsning när Kate och William gifte sig, så jag får kolla på det nu via SVTplay.
Några tankar:
De sa att Kate konfirmerat sig för att lagen säger att de måste vara kristna "på riktigt". Betyder det att hon faktiskt konverterat innerst inne, eller gjorde hon det bara för att få gifta sig med mannen hon älskar?
Hennes klänning, ja hela hon, är helt underbart vacker. Men jag kan inte undgå att föredra hennes systers brudtärneklänning framför hennes. Är det superkrav på att man måste ha stora extravaganta klänningar när man blir kunglig? Victoria hade väl en rätt enkel även om den hade super-släp?Yay för att de tagit bort biten om att bruden ska lyda sin make! Tillochmed adeln rör sig alltså in i 2000-talet.
Präst #2 som uträttade vigseln har en jättehärlig röst och ser ut som en trollkarl.
Westminster Abbey har en jättekonstig form, det finns jättemånga biter av kyrkan där gästerna verkligen inte kan ha sett bra alls.
Elton John är där, när de filmar gästerna under psalmsångerna så är han en av de få som knappt ser ut att sjunga alls. Blev han bara känd för att han var bög och hade glasögon?
Blomsterarrangemangen består av träd. Ja, träd. Hur jävla ... jagvetintevadmenrättcoolt är inte det?
Det var någon drottning från ett slöjbärande land som jag glömt namnet på nu som var där, hon hade helt ärligt en av de finare klänningarna av gästerna. Det gjorde mig glad.

RSS 2.0