Tumblrian in the making

Hon pratar redan som en av oss... Nu ska hon bara bli övertygad om att skaffa ett konto också...

Legally Disney

Jag började dagen med att titta på hela Legally Blondemusikalen på Youtube. Så nu har jag låtarna fast i huvudet. Vilket innebär: Mer youtube!

Sorry, Erik för att jag glömde att logga ut från ditt youtubekonto före jag började mitt letande och att du nu får supertjejiga rekomendationer igen.

Vad fan umgås jag med för folk egentligen?

Jag känner personer som säger sig vara attraherade av män, men finner varken David Tennant eller Benedict Cumberbatch attraktiva.


Och jag känner män som påstår sig vara attraherade av kvinnor och inte förstår vilket fantastiskt exemplar Dita von Teese är!
Vad är det för värld jag lever i???

Oh well

G-gränsen var 40.
När jag räknade snålt fick jag 25, när jag räknad snällt fick jag 32.
Yeah... Ses på omtentan.

Men jag fick träffa Emelie efteråt i alla fall, vi satt på torget och njöt av solen och pratade om sånt som bara fangirls förstår och sen tog vi samtalet vidare till orientkebab. Det var jättetrevligt att ses igen, även om jag tröttade ut henne snabbare än vanligt!

Men det var ändå inte en helt bortkastad dag.

Vårkänslor

Jag gick nyss och handlade. Med bara linne och en öppen hoodie. Och jag frös inte ett dugg, på väg hem med påsarna var jag till och med jobbigt varm! Solen skiner, fåglar kvittrar, fler och fler gator börjar få gruset bortsopat... Helt plötsligt dyker det där fantastiska hoppet som kommer varje vår upp igen.
Och för två dagar sen så var det snöblandat regn och så stark blåst att jag trodde att balkongen skulle blåsa bort.
Just nu känns det som att jag kan klara morgondagens tenta bara jag pluggar ännu hårdare. Jag ser fram emot att umgås med Emelie imorgon och Kalle på lördag, och jag ser fram emot sommaren. Och Erik åkte för snart en vecka sen vilket betyder att han kommer hem igen om snart 2 veckor.
Finns det något bättre än såna där dagar när allt helt plötsligt känns möjligt?


Kroppstemperatur och självdiagnostik

Jag vet att kroppstemperaturen höjs när man tränar, under och ett tag efter träningen åtminstone. Och att blodcirkulationen i allmänhet blir bättre ju oftare man tränar.
Hela mitt liv har min normaltemp legat mellan 35.6-36.5'C men nu ligger jag tydligen på 37.3? När jag var sjuk för någon vecka sedan var jag uppe på 38, vilket är rätt ordentligt för att vara en isdrottning som mig, men sen gick jag ner till 37.3, och sen till 37.2 och då kände jag mig frisk. Sen vågade jag inte ta tempen en dag till för det skulle eventuellt innebära en inställd danslektion. Men inatt drömde jag att jag hade feber, så som den hypokondriker jag är tog jag tempen när jag vaknade - 37.3'C, men jag känner mig frisk...
Enligt googles första sida så höjs kroppstemperaturen absolut av träning, men max en dag efteråt - inte en vecka. Tydligen blir man däremot ungefär en grad varmare när man är gravid. För det var ju vad jag googlade på....
På riktigt. Sök på "höjd kroppstemperatur träning" och se att 60% handlar om graviditet.

Fail...

Jag kommer ingenstans med plugget.
Min middag var uppvärmd spaghetti och avokado. Och så täntke jag lyxa till det med en cider.
När jag var knappt halvvägs ner i flaskan började jag känna mig lullig.
Nu känner jag inte mina ben, och tycker att My Shiny Teeth and Me är världens bästa låt. Så den är på repeat medans jag dansar sittandes i soffan. För jag vågar inte stå upp.
Yeah... Jag är så jävla badass så ni anar inte.


Emelie, hjälp mig!

Jag fick någon rabattkod på en skosida hem i brevlådan så jag var ju tvungen att kolla in utbudet och innan jag visste ordet av hade jag klickat hem ett par jättefina skor.
Nu har de kommit och jag har insett att jag antagligen inte har några kläder alls som man kan ha dem till. Och skorna är i stort behov av att "gås in" före jag kan använda dem ordentligt. Men de är ju så söta, och kostar "bara" 359 kr.... Vad säger du?
*EDIT* Så skorna passar till: en svart klänning, och min prickiga klänning. Är det värt det?

Inte ett dugg sponsrat, bara sjukt överraskat.

För några månader sen drack jag vin. Rött, inte särskilt gott, vin som påverkade min koordinationsförmåga. När halva magen var röd och våt så var jag för onykter för att tänka på att blötlägga, salta, eller fixa fläcken på något annat sätt, den blev lite baddad med papper men inte mer än så.
Tröjan åkte i tvätten, utan effekt. En gång till, med blekmedel. Jag googlade och försökte med några av de föreslagna lösningarna. Före jag gav vika och köpte den minsta förpackning med vanish jag kunde hitta, fullt beredd att reklamera burken när fläcken inte gav vika.
Tröjan har nu legat i blöt en timme och ser bättre ut, så fort den nuvarande maskinen är tömd så ska den få åka ett varv tvättmaskin igen. Men det verkar faktiskt funka! Jag vill inte tro på hurtiga, dubbade tanter som säger "lita på rosa", men de har tydligen en del koll ändå. Så nu vet ni det, om ni gör en Elisabeth och fullständigt fuckar upp behandlingen av rödvinsfläckar på favorittröjorna så går de att rädda ändå.


Shut up and take my money!

Jag är inte världens mest ekonomiska person... Inbillar jag mig att jag har råd med något som jag vill har jag vääääldigt svårt att inte sen lägga pengar det ändå.
Så nu ska jag - åter igen - slänga pengar på vår dansstudio. Jag har nu anmält mig till nivå 3 (igen, för jag vågar fortfarande inte göra trick utan att hålla kvar iaf en hand...), en ny kurs som heter pole de la chair där vi ska mixa stolar och stänger (nähä?) plus två stycken prova-på-lektioner i polesque (gissa vad det namnet är en sammansättning av) och strip pole bara för att det var förra veckans rolig-tema-lektion-bara-för-att-folk-ville och jag missade den för att jag var i Umeå och tittade på kiss.
Jag är aspepp på allt!
Mindre pepp på fakturan som kommer, men tack och lov är de ju iaf schyssta nog att ge ena kursen för halva priset om man går två parallellt...
Så, nu ska jag duscha fram lite värme och läsa vidare i Game of Thrones.

Dagens Visa

Bara för att den här låten är så fin. Och för att jag vaknade med den i huvudet.


Texas Chili Council

Jag älskar den här serien! Varför bor inte jag på ett ställe med en Chili Hotline som drivs av coola svarta kvinnor?
Ja, kvaliten på klippet är kass, men kvaliten på dialogen är guld så klicka!

Good Christian Bitches

Jag har alldeles för roligt åt den här serien... Det är ju synd att det bara kommit ut 5 avsnitt än så länge.

@_@

Det är ju bra att jag hänger med i vad jag gör... Försökte nyss logga in på bloggen med lösenordet som jag inte haft på ett år, det tog 4 försök att komma på att det är bytt.
Har jag sagt att jag är sjuk?
Halsont, snorig och seg hela labbveckan. Kan eventuellt ha haft feber redan i torsdags kväll när jag verkligen kämpade för att få ner 4 tuggor middag. Vet att jag har varit varm sen igår åtminstone, även om jag svalnat av ner till 37.2 idag. Igår var det så illa att jag inte kunde lyfta något alls i princip, när jag skulle fylla på tevatten i vattenkokaren var jag nära att be Erik att göra det åt mig för att den var så tung att lyfta. När den var tom.
Drömde att jag handlade tallrikar, fyra stycken, och de var så tunga att jag gick dubbelvikt och tanter på rullatorer gick om mig - redan före jag hunnit till kassan. Antagligen är jag inte alls så svag som i drömmen, men det var sjukt ansträngande att bära en tillbringare med en liter juice från köket till vardagsrummet idag. Yes, jag är glamorös som fan när jag är sjuk, sitter här i soffan iklädd pyjamas, morgonrock och tjocksockar medan jag snyter mig så det låter som en velociraptor... Men jag har haft konståkning att titta på via SVTplay så ska inte klaga allt för mycket. Dessutom har jag ju den fantastiska turen att ha en väldigt snäll sambo som lagar mat åt mig, och till och med lyfter fram tallriken. Det är det inte alla som har. Imorgon är det inte ens jag som har sån tur, eftersom karln ska börja på någon 3 månaderskurs uppe i Umeå...


Beelz var sur för att jag inte bloggade om min födelsedag... Det togs inga bilder och jag sammanfattade den rätt bra i min facebookstatus.
Min familj kom förbi och åt tårta. Jag och Erik lagade en jävla massa pannkakor till pannkakstårta, och gjorde chili con carne på 1,6kg köttfärs. Det här åts upp av Pontus, Susanne, Erik, Kalle, Mia och jag. Vi pratade en himla massa, Mia vann i twister och sen även i Alfapet (som jag fått av mamma och pappa). Mina presenter var awesome, för att jag känner sjukt påhittigt folk och kanske också lite för att jag är rätt lätt att göra glad. Jag fick en julmust ("i väntan på en riktig present") från Pontus, en musikvideo från Susanne, Hunger Gamestriologin av Erik, kakor och en volym av Sugar Sugar Rune från Mia, en trollstav från Beelz och en kladdkaka från Kix som sprang förbi precis så lång tid som det tar att lämna av en kakform.
Jag hade kul, men det kändes som ett rätt otypiskt firande av en 23årsdag att spela alfapet tills halv 12 och bara dricka saft.

RSS 2.0