Att dansa imorgon istället

Nej, det är bättre att spara kroppen till den riktiga lektionen. Men jag har iallafall fått lite mer än brekänat läst idag. Och nu ska vi jag göra sushi. Semlor vore också gott men Erik gillar inte mandelmassa, vilket betyder att de måste göras hemma och jag orkar inte stå och skära i vetebullar och gröpa ur mandelmassehål i mina.
Det skulle nog inte skada om jag fortsatte läsa ikväll, men just nu behöver jag en paus så vi får väl se hur pigg jag är när vi ätit...
Imorgon ska jag plugga ännu mer, och komma ihåg att ringa till hon den ansvariga på MIUN som ska vakta mig. Sen ska jag dansa!
På torsdag måste jag plugga in det allra sista och åtminstone titta på de gamla tentorna. Och någon gång ska jag packa också. För på fredag så ska jag skriva tenta, hem och plocka upp packningen, och sen är det tåg iväg till Falun för att gå på Rencon och vara med Susanne.
Önska mig lycka till?

Att dansa eller inte dansa..?

Jag börjar bli förkyld. Jag känner egentligen inte av mer än att jag gått igenom ett halvt paket näsdukar idag och att mat inte smakar som vanligt. Men inte trött eller så...
Ikväll är det open pole vilket betyder att man kan åka till studion och dansa hur man vill i två timmar och flera personer i gruppen tänkte gå dit och öva lite mer inför avslutningen på fredag (som jag missar för att jag ska sitta på ett tåg på väg till Falun då), och jag hade tänkt att passa på jag med. Men nu vet jag inte. Jag vill ju åka in och dansa, men om jag dansar idag kanske jag är sjukare imorgon vilket skulle betyda att jag missar den ordinarie lektionen. Men å andra sidan kanske jag mår precis lika ... "tillräckligt" imorgon ändå?
Vad tycker ni?

Rant...

Jag blir så less på alla dumma fördomar kring poledance!
Nej, vi tränar inte inför att jobba på strippklubbar. Nej, det är inte kvinnoförnedrande. Jo, det är visst en riktig träningsform.
Ok, jag fattar varför folk (killar mest) skämtar om det, det är sexigt vilket betyder gratis skämtmeterial. Det tar jag inte illa upp av, men när folk ska försöka argumentera för hur fel det är? Gaaah!

Vad är det de inte fattar med att det skulle vara en riktig träningsform? När vi lyfter oss själva utan problem, böjer oss i konstiga vinklar och håller fast oss i bara en hand så måste de väl inse att det finns x antal muskler som arbetar för att det ska fungera?Ok för att det här är långt, långt ifrån vad vi gör än på ett bra tag. Men de måste ju inse att man visst måste vara vältränad!


Det som tydligen gör dansandet så kvinnoförnedrande är att vi gör det "för att vara sexiga" och "dansar i underkläderna". För ni känner er så objektifierade och nedstampade när ni flörtar på krogen eller har på er en kort kjol mitt i sommaren? Det är jävligt skönt att få känna sig sexig bara för att känna sig sexig ibland. Precis som när man har på sig nya, snygga underkläder bara för sig själv. Inte för att någon ska se dem, utan för att man går med huvudet lite högre den dagen.
Och anledningen till att vi inte dansar i mjukisbyxor eller vad som nu hade varit "anständigare" är att man helt enkelt inte får grepp om sången då. Det är klart att du kan snurra dig nedåt med mjukisbyxor som tar bort all friktion, men inte en chans att du kan klättra uppåt eller sitta still på stången. Det måste ju vara mer förnedrande för volleybolltjejer som utan någon annan anledning än estetik tivngas spela i trosor. Även om folk var ilskna över den regeländringen har jag inte hört något om att sporten i sig skulle vara till för att förvandla kvinnor till runkmaterial.

Och den här dumma idén att poledance utvecklats från strippklubbar? Det började som en träningsform för män, sen kom någon på att det var snyggt när kvinnor också gjorde det. Ska ni dra fram historiska argument får ni faktiskt se till att ha hela historien.

Så. Nu ska jag fortsätta plugga.

Har jag sagt att jag tycker om min dansgrupp?

En av tjejerna jag dansar med förstorade sina bröst i måndags. Så nu får hon inte dansa på ... länge, inte helt säker. Men tydligen tar det 2 månader före hon får hänga upp och ner i alla fall.
Hon dök upp och hejade på oss medans vi dansade ändå, och ni kan ju gissa vad som var kvällens samtalsämne under uppvärmningen och efter danspasset. De är fortfarande svullna, ömma och har tejp, men de ser verkligen ut att bli jättefina. En annan kvinna i gruppen har också opererat sig för något år sen, och helt plötsligt stod alla och beundrade även hennes köp, och fascinerades över hur diskreta ärren var.
Så vi har två i gruppen med förstorade bröst, plus att vår lärare har det. Det är som att gå runt i en reklamfilm för plastikkirurgi....

Ungefär så här betedde vi oss. Fast utan klämmandet, just eftersom de fortfarande var blålila.


Inte för att ni frågat än...

Men i år har jag faktiskt andra förslag än "barnsligt/fulkult/knäppt/matrelaterat" om någon täntke ge mig en present.
I princip allt under "fandom" sökningen på Red Bubble vore väldigt uppskattat. För jag lyckas aldrig beställa något där, eftersom att jag inte kan prioritera ner det till en vettig mängd tusenlappar.... Aka jag vill ha allt förutom typ 3 grejer.
Så om någon känner att de har börjat få dålig fantasi utifrån  mina rätt diffusa önskemål så erbjuder jag er nu lite vägledning.


Sommaren är räddad!

Iiiiiiiiiiih! De ringde nyss från apoteket. De vill ha mig där igen i sommar. Hela sommaren det här året. OCH, eftersom jag går receptarieutbildningen så har de behörighet att skicka mig på egenvårdskurs. Vilket innebär att jag nu inte bara är anställd för att packa upp varor under förmiddagen, utan faktiskt får vara ute och stå i kassan och ge råd om alvedon och solskydd och sånt. Att jobba "på riktigt"!
Ååååh det här är skitspännande!

Någonstans...

När jag gick på grundskolan så vet jag att jag hade längdskidor, sen vet jag visserligen att de aldrig användes under gymnasiet. Men frågan är ju hur bortslarvade mina skidor och pjäxor är hemma i föräldrarnas källare. Det borde nog utforskas.
Nämnde jag att det är vackert väder idag?

Och imorgon åker mamma och jag ner till Stockholm, hem igen på fredag. Hon fick biljetter till något vernissage och undrade om jag ville hänga med. Utställningen ska på ngåot sätt handla om slöjd... Men det kan nog vara kul.

Nej, jag är inte särskilt spännande.

RSS 2.0