Hellu

Så idag har jag fullföljt det här månadsuppdraget och gått på spa. Inte en helt oangenäm upplevelse. Fotmyset (fot och benmassage) var som att få en halvtimmes resa till paradiset. Ansiktsbehandlingen var väl rätt trevlig, men jag var himla förvirrad under den. Hon kletade in mig med nån kräm, sen nån peeling, sen något tapetklister som stelnade medans hon tröck på mina kinder... Men nu har jag provat det. Och fotmyset var som sagt rätt jävla underbart och mina fötter var väldigt tacksamma över mitt beslut efteråt.
Sen åkte jag hem och jag och Erika satte oss och stirrade på David Tennant som Casanova och sen tittade vi på två avsnitt av Sherlock också. Och teet som jag köpte igår är gott.
All in all a good day.

Det var visserligen igår också. Jag tror att jag klarade omtentan på kemin, lodade runt med Pontus och sen hamnade jag hos Kalle framför Doctor Who och med en vinflaska.

Ja, mina uppdateringar är fantastiskt tråkiga när jag har roligt utan att göra häpnasväckande saker.

Loopholes...

Kommer ni ihåg den där listan med saker som skulle vänta tills efter tentorna?
Ingenstans på listan stod det att jag inte skulle fangirla ännu mer över Benedict Cumberbatch. Och absolut inte att jag inte skulle utveckla en fangirlcrush på David Tennant. Så det har jag gjort. Jag är väl medveten om att jag kommer ångra det imorgon bitti. Men just nu är jag rätt nöjd med att stirra på alldeles för många bilder av de två, och lyssna på när Benedict läser in sexscener eller mysa över hur fint skotska låter... Och varför påstår internet att Tennant är gift? Det är himla dålig stil...
There.

Friday Night Project with David Tennant

Och härmed har jag hittat ett nytt program att tycka om. Åtminstone om alla avsnitt är lika bra som de med David Teninch...
Men såklart vill inte youtube låta oss se på klippen via min blogg så här är länkarna till avsnitten.

Avsnitt 1 del 1

Avsnitt 1 del 2
Avsnitt 1 del 3
Avsnitt 1 del 4
Avsnitt 1 del 5

Avsnitt 2 del 1
Avsnitt 2 del 2
Avsnitt 2 del 3
Avsnitt 2 del 4
Avsnitt 2 del 5
Blä


Världen är full av idioter, det är ingen nyhet. Men ibland så blir jag överraskad över hur nära mig de lyckats smyga. Så nu sitter jag i min tentakeldräkt (inte världens bästa klädsel för att hantera varken musplattor eller tangentbord) och hoppas på att bli lite mindre ledsen över att världen är dum i huvudet.
Jag borde försöka få Erik att göra varm choklad åt mig, det känns som lite väl svårgjort utan alla fingrar tillgängliga.

Inte för att ni undrade..

Men mina extremt spännande planer för fredag är att skriva tenta.
Förhoppningsvis inte faila på sagda tenta.
Sitta ned.
Ha på mig min tentakeldräkt.
Känna hur fint det är att ha 15 slemmiga lemmar.
Börja plugga för onsdagens omtenta.

Nu ska jag kasta mig tillbaka till böckerna efter att Beelz peppat lite till.

Någon dag...

Ni vet hur man under tentaplugg upptäcker allt annat som måste göras? Att det ska storstädas och tapetseras om, eller vad som helst. Så här är listan på saker jag inte får göra före den 25e när jag är klar. Men efter den 25e så ska de göras ändå.

  • Städa hela lägenheten
  • Frosta av frysen
  • Börja läsa Hungergames
  • Röja i "Jims rum" så att det kan bli "stång rum"
  • Fylla i mitt cutiemark på Pinkie Piecosplayen
  • Säkert massa andra saker men nu blankade min hjärna

He's done it again

Beelz vet hur man hittar bra serier. Punkt.


Månadsuppdragen...

Efterlyste inspiration på facebook. När folk slutade lista olika spel kom det faktiskt in några vettiga förslag. Så efter tentorna, lagom till att jag får pengar alltså, ska jag prova att gå på spa. Det blir som månadsuppdrag och pluggbelöning i 1. Och Beelz tycker att jag ska köra på en månadslång utmaning, så det måste jag tänka närmare på. Inget latmaskigt "hitta på när halva månaden har gått" här inte. Frågan är ju bara vad det skulle vara. Jag vill inte göra en månad utan särskild mat, men jag vet inte riktigt vad annat jag kan ändra på för att det ska bli en riktig utmaning?

Lite ditt och lite datt

Imorgon ska vi äntligen börja på det nya äventyret i Neotech, det där äventyret som jag skrev en fantastisk läkar-karaktär till för någon månad sen. Får se hur mycket av henne jag kommer ihåg, men det brukar ju komma tillbaka när man läser anteckningar och får börja leva ut karaktären.
Om en vecka har jag tenta i cellbiologi. Och det är en sån där elak tenta. Inte elak som rawr-jag-är-det-läskigaste-du-någonsin-kommer-stöta-på-elak utan elak som hej-jag-är-jätteenkel-och-ofarlig-inte-behöver-du-plugga-för-lilla-oskyldiga-mig-tihi-elak. Den luriga sorten. Men jag har börjat läsa nu så det kanske finns hopp om livet. Antagligen. Men jag är nervös ändå.
Jag har absolut ingen aning om vad jag ska hitta på för månadsuppdrag för en enda månad (förutom juni när jag ska jobba på UppCon) iår. Och nu har halva januari snart gått. Alla förslag uppskattas.
Min stång har fortfarande itne kommit, jag trodde helt säkert att den skulle bli levererad den här veckan, men jag antar att jag får hålla ut ett litet tag till. Men jag vill ju få hem och sätta upp den nuuuu!
Och så vill jag åka pulka nu när vi har ordentligt med snö. Men kanske inte före jag skriver tentorna... Den 26e får jag pulka hur mycket jag vill.

Tack Jo

Jag vet inte om ni kommer ihåg det, men i december så publicerade jag ett inlägg med copypasta från några tjejer med en underbar ide. Här är slutresultatet.
Jag syns vid 3.13 om någon var intresserad, och 14.20 så är det Susanne och Nikes bild.Disneydubbningar

Första klippet blev länkat på facebook och det är ju inte lönt att förneka hur lättövertalad jag är att klicka på saker som har med Disney att göra... Snubben som spelat in listan håller till på den här adressen.
Downton Abbey

Jag laddade ner Downton Abbey för flera månader sen när det enda jag visste var att det var kostymdrama och att Maggie Smith var med. Nu har jag faktiskt sett på serien också... De första två avsnitten så tyckte jag visserligen inte illa om den, jag var bara inte helt övertygad, men Maggie Smith var ju med, och den damen kan få mig att sitta igenom det mesta. Och trots att det kändes som att absolut ingenting hade hänt under 2/7 avsnitt så kändes det som att jag abra sat och väntade på en twist som skulle tvinga fram lite handling. Och så kom tredje avsnittet. Vilken twist! Jag hade absolut inte väntat mig det som hände, ännu mindre det som hände 5 minuter senare! När avsnittet var slut satt jag och försökte hämta andan medans jag snabbt som attan fixade en kopp te och satte igång nästa avsnitt. Och sen fortsatte jag bara trycka igång avsnitt efter avsnitt, i förrgår satt jag uppe till närmare 4 för att jag ville veta vad som hände och igår såg jag de sista 3 avsnitten av säsong 2 + årets christmas special.
VARFÖR MÅSTE JAG VÄNTA TILLS SEPTEMBER PÅ SÄSONG 3?

Tills vidare har jag iallafall laddat ner 7 säsonger av Karl för sin kilt som jag inte sett sen högstadiet. Varför den ena serien påminde mig om den andra har jag dock ingen aning om, likheten är ju i princip bara att de bor på stora fina slott.


Nyårsafton

Vi firade nyår hos Emelie, och när jag säger "vi" så innebär det: Jag, Erik, Pontus, Marit och Patrick. Emelie och Patrick gjorde jättegod mat, och jag och Marit hjälpte till lite grann med att typ skala potatisen och så. Vi gjorde smördegsinbakad fläskfile med någon champinjonstuvning och potatisgratäng. Och till efterrätt gjorde vi gino. Och allt var supergott!
Jag och Erik lyckades gå om varandra och glömma tequilan hemma, men vi kom ändå inte i säng förräns 5 på morgonen så det kanske var lika bra...
Så mellan middag och sömn roade vi oss med att prata, spela twister, skjuta raketer och dansspel.
Jag hade verkligen askul hela kvällen, men helt ärligt vet jag inte hur mycket av det roliga som jag kan, eller vill, förmedla till text. Så här får ni ett urval av kvällens bilder.

Marit
Erik
Emelie och Patrick
Pontus


Fläskfilen med svampsuvning

Giiinooooo!
Vissa poser blev intressantare än andra...
Och nej, jag blev inte bakis igår heller. Däremot var jag slutkörd, jag är för gammal för att festa till fem på morgonen... Så igår åkte vi hem, somnade om, vaknade vid middagstid och kollade på Coupling tills det var dags att sova igen.

Ännu ett år har gått


2010 gjorde jag alla de här häftiga sakerna. I år hade jag samma löfte, men med tillägget att stressa mindre över uppdragen, så visserligen har jag gjort färre saker, men enligt mig är de precis lika häftiga. Minst.

Januari: Jag och Erii blev sminkade och fotades för att leka modeller i någon timme.

Mars: Jag körde två timmars mörkerkörning, utan att folk dog.
Och så var jag med och tävlade mot Erik under SNÖ6 också.

Maj: Jag provade Poledance för första gången, och några veckor senare så släpade Beelz med mig på gym.

Juni: Först gick jag på UppCon, och när jag kom hem så flyttade jag ihop med Erik!

Juli: Juli började med att jag och Anette gick vår första ZombieWalk, sen reste jag, Erika och Susanne till London för att campa på Trafalgar square. Några dagar senare så fick vi faktiskt gå och se på den sista Harry Potterfilmen. Och så var jag zombiestatist vid en filminspelning i Sundsvall också.

Augusti: Jag kom in på Receptarieprogrammet i Umeå! Och så reste jag ner till Stockholm för en till zombiewalk. Ja, jag vet att zombiewalks vid det laget inte längre var "något nytt", men Stockholms var så himla stor och häftig att det räknas som nytt ändå.

September: Jag ställde upp i KawaiiCons cosplaytävling.

Oktober: Jag och Erik firade två år. Det känns konstigt at det har gått så lång tid, samtidigt känns det som att vi ar varit tillsammans så mycket längre än bara 2 år....

November: Kloning av självlysande bakterier. Jag tänkte slänga in "penecillin-makande" också, men vi failade ju med det.

December hann jag tyvärr inte göra något spännande som jag inte gjort förut, men på det hela taget tycker jag att det blev en rätt bra lista 2011 också. Nu ska vi bara se vad jag kan hitta på nu i januari....

RSS 2.0