Hårmodellande

För två helger sen så var jag som sagt hårmodell. Jag hade sett lappar på skolan om att ett gäng frisörer skulle "visa höstens hårtrender" och behövde frivillga kalufser att leka med.
Det verkade som ett kul sätt att få en ny (och gratis) frisyr så jag ringde numret på lappen och vips var jag med i leken.
Klockan halv 8 kom jag till en låst frisörsalaong och efter ett tag var vi kanske 4 stycken som stod där ute och väntade på att bli insläppta före ägaren kom och öppnade strax före 8.
Efter ett tag till dök frisörgänget som skulle fixa oss upp och helt plötsligt var det adrenalin överallt. Jag hade bestämt mig för att ge dem fria händer bara för att jag var så nyfiken på vad de skulle hitta på och även om jag nu, en vecka senare, fortfarande inte riktigt blivit van vid håret så är jag riktigt nöjd med det.
Det var en snubbe som färgade allas hår och nu är jag plötsligt väldigt blond. Sen var de tre frisörer som skulle klippa oss och det var väldigt häftigt att se hur alla förändrades så väldigt framför ögonen.
Men jag blev inte klippt.
Istället fick jag sitta och äta gratis kycklingsallad och läsa skvallertidningar medans alla andra blev omhändertagna och ompysslade. Det visade sig att varje frisör fick välja en modell var som de skulle klippa på scenen för att visa upp tekniken de använder, så jag hade helt plötsligt fem timmars dötid efter färgningen.
Att bli klippt på en scen inför närmare 100 människor som du inte kan se för att strålkastare bländar och du inte har en aning om vad som händer med ditt hår (eftersom det inte finns någon spegel på scenen) förutom att det faller längs med sidorna och de andra två modellerna bredvid dig ler uppmuntrande mot dig är en väldigt konstig känsla.
Lite grann förstod jag hur alla sammanbrott i Top Model går till när de får sina makeovers, och samtidigt inte alls eftersom all osäkerhet bara gav mig en enda stor adrenalinkick.
När jag äntligen var färdigklippt, hade fått snurra för att visa frisyren ur alla vinklar och sen stå kvar ett tag till medans färgen diskuterades fick jag stappla av scenen i mina lånade klackar och gå backstage där de andra modellerna stod och väntade. De var alla rörande överrens om att jag var skitsnygg i det nya håret och kastade iväg mig till en hiss i närheten där det äntligen fanns en spegel att titta sig i. Ni fattar inte vilken chock det var! Från mellanblondt hår strax nedanför axlarna till nästan platina och hur kort som helst.
Men man kände sig onekligen som en rockstjärna, särskilt när vi paradades upp på scenen igen med strålkastarna och folk applåderade en sista gång. Sen blev det ju inte mindre rockstjärnekänsla av att man fick gratis klippning och färgning, mat och hårprodukter.

Det finns fler foton från under tiden men de har jag inte fått än, så ni får tråkigt nog "bara" före- och efterbilder.

FÖRE:



EFTER:


Kommentarer
Postat av: Beelz

http://i884.photobucket.com/albums/ac43/SoulBurnOut/ImOkWIthThis.png

2010-10-10 @ 16:04:29
Postat av: Emelie

Som sagt; jäklar sikken skillnad! Men jag diggar det på dig ändå ;D Tar ju alltid tid att vänja sig vid något nytt, haha =P

Men det blev nice =) Som sagt får man kompensera med ganska mycket smink när man klippt sig sådär kort som tjej, om du förstår vad jag menar, och då ser det jäkligt häftigt ut ;)

2010-10-11 @ 13:29:32
URL: http://emeylie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0