Ladida

Igår blixtrade det under kvällen så att lamporna blinkade. Först trodde jag bara att jag blinkade så långsamt så att jag hann uppfatta det, men sen hörde mamma ett muller.
Erik låg hemma och var bakis och jag ville ha frisk luft så jag och Erika gick på promenad. Det var så himla häftigt väder, för det var relativt varmt, kolsvart utanför gatlyktorna, men stjärnklart och då och då lyste hela himlen vit. Men ovädret var ändå så långt borta att det tog någon minut för åskan att hinna ikapp. Men det var fint att gå så mitt i natten och prata om allt och inget.
Idag vaknade jag löjligt tidigt - halv 7 - och sen följde jag med mina föräldrar till en stor loppis där de hade hyrt ett bord och jag tänkte passa på att bli av med kläder och böcker. Kläderna har jag tyvärr kvar men jag fick iallafall så pass många gamla böcker och tidningar sålda att jag gick +15kronor efter att jag och Erika varit på bio för att titta på Dödsrelikerna en gång till.
Om 1½ timme ungefär ska Jim dyka upp. Ska bli intressant att se de två galningarna ihop när de inte träffats på en sommar...

What just happened?

Så jag sitter här, helt oskyldigt och har en nattlig chatt med andra Potterheads. Vi diskuterar favoritböcker och ändringar i filmerna. In kommer nån tjej som inte läst böckerna och därför inte fattar vad vi menar när vi saknar Peeves. Men hon hatar Umbridge så vi fokuserar på det istället.
Det kommer fram att hon inte läst böckerna för att "hennes syster tror att de är för tunga för henne". Genast väcks frågan om ålder. Efter någon gissning så svarar hon med att 8 år är relativt nära. Great, jag sitter alltså uppe mitt i natten och chattar med en 8åring. Tur att jag har några gymnasister med i chatten iallafall.
... Guys? Borta~~
Ok, så det är jag och en 8åring som sitter uppe sent (för vår kontinent) och snackar Harry Potter. Känns lagom knäppt.
Helt plötsligt börjar hon skriva skitkonstiga saker som inte ens har med HP att göra "haha jag gör alltid galna saker, när min mamma ber om hushållspapper får hon servetter". VA??!?
Efter alldeles för många konstiga super-off repliker lämnade jag chatten jag med. Med världens konstigaste känsla av att internetpolisen kommer komma efter mig som någon jävla groomer eller något. För man kan ju inte vara 22, klä ut sig till tentakelmonster, spamma facebook med My Little Pony och Harry Potter utan att vara ute efter 8åriga flickor från USA?


Jag gillar inte den här slutet-av-sommaren-traditionen...

Men nu har jag åtminstone skickat iväg ett tiggarbrev till CSN. Kanske inte det mest välskrivna eller övertalande. Men det är ärligt och jag får bara hoppas på att det är en förstående människa som läser det.

Dags att kavla upp byxbenen och be igen...

Kära CSN.
Jag vet att jag iochmed mitt val att prioritera bort Fysik B mitt under kursen blev 4.5hp lägre än vad ni hade hoppats på iår.
Men jag behövde inte kursen för att få behörighet och 55.5hp på ett år där man läst 67.5 poäng är väl inte helt dåligt?
Jag förstår, regler är regler och ni vill vara strängare på basårare för att vi verkligen läser kurser vi behöver. Jag förstår också hur orättvist det vore om mina godkända labbar skulle ge mig de poäng jag behöver när det är bestämt att labbar är obligatoriska men ger 0 poäng.
Men SNÄLLA ge mig pengar iår igen.
Jag lovar att inte misslyckas.

Nej, det där är nog inte riktigt ett sånt tiggarbrev som de vill ha. Men jag orkar verkligen inte skriva något vettigt. Sparka på mig imorgon? Jag har tills den sista på mig at faktiskt skriva något rörande.

I have a Confession to make...

Jag har fastnat så jävla hårt för en massa confession-bloggar på tumblr. Jag vet inte vad det är, men jag kan inte sluta bläddra i dem!
Så nu tänkte jag länka mina favoriter till er.

Harry Potter och Harry Potter Shipping




Disney och Walt Disney




Glee





Gossip Girl




Sen tycker jag det är rätt kul att gå in och läsa åsikterna om Supernatural, Twilight och Livet också.

Så nu vet ni vad jag gör när jag slösurfar.~~

FUCKING EPIC WEEKEND!

Yes, den här helgen tillbringades i Stockholm hos Dilde, men viktigast av allt på STOCKHOLM ZOMBIE WALK!
Det var så sjukt häftigt så ni anar inte! Hela gatorna kokade av nerblodade människor och förutom att jag fick ett getingstick i nacken/axeln så var allting helt fantastiskt. Men att bli stucken av randiga äckliga saker får man väl i och för sig räkna med när man är nerdränkt med sirap..
Jag gick hela walken med två killar jag träffade uppe på kullen där vi började, Jocke och Mathias som var jättetrevliga och vi bondade över delat blod. Efter walken var det sagt att man skulle röra sig mot Tantolunden för att äta och dricka och fortsätta ha zombieskoj, men det blev bara jag och mina zombiebuddies och Lady Gaga (Sarah), Miley Cyrus (Josephine) och deras kompis Michelle som tog oss dit efter att himlarna öppnat sig. Men vi 6 hade kul iallafall och satt där och snackade i säkert 3-4 timmar före vi insåg att solen började gå ner.
Det var skithäftigt att se hur gatorna kokade när vi gick stapplade hundratals med nerblodade människor som en flod genom staden, men man märkte av att folk vände mer på huvudet efter en ju färre vi var och när jag ensam väntade på bussen hem så var det en tjej på busstoppet som blev hysterisk och undrade vad som hänt mig, jag - som vid det laget inte längre tänkte på att jag var nerblodad - försäkrade henne att jag bara frös lite grann och att det inte var någon fara. Det tog rätt mycket av hennes panik för att jag skulle komma ihåg att jag hällt en halv liter fakeblod över mig och att hon skulle gå med på att jag inte behövde någon hjälp... 
Det var oerhört värt att åka ner för det här och jag måste verkligen se till att vara med nästa år också!



 Vi var en del som gick som sagt... 800-1000 enligt vad jag hörde
 Plants Vs Zombies  Zombiebuddies! Jocke i vitt, Mathias i grått
 Lady Gaga och Miley Cyrus!


Vissa var ju mer ambitiösa i sminket och allmänt läskigare än andra:

I fricking made it!

Matten är klar.
Fattar ni vad det innebär?
Det innebär att jag äntligen är på väg att få uppfylla den dröm jag haft i 1½ år.
Den 5e september så åker jag till Ume för att börja på receptarielinjen!
I can't wait!

Njuff

Festade igår. Inte alls lika "festig" fest som jag är van vid med det gänget men helt plötsligt så var jag och en annan tjej snorpackade. Och jag drack ändå bara 4(?)½ glas vin och en shot. Sen spydde jag. En gång i toaletten och sen en halvtimme senare ut genom balkongdörren.
Ibland är man ju smidig...
Men hade en rätt trevlig kväll ändå fram tills illamåendet dök upp efter första spyan. Sen kunde jag inte vara inomhus bland folk så när festen rörde sig ner mot stan i taxi så gick en av de förståndigare tjejerna med mig och minst-lika-fulla-Sara för att vi skulle få lite luft. Lisa tyckte nämligen inte att mitt förslag att lämna mig på soffan var bra. Ungefär lagom till att vi kom ner så hade de andra varit klart på tivolit och var redo att dra iväg och dansa bort natten på en krog, så jag som fortfarande mådde illa bara av att gå in i ett öltält bestämde mig istället för att tvinga mig med Pontus som skulle hem med buss. Hans golv är mycket bekvämare att sova på om man börjar sova när man fortfarande är full...
Idag är jag, som alltid, inte bakfull. Men det är sjukt varmt ute så jag är fortfarande rätt löjligt seg. Planen känns som att den borde vara en dusch nu när jag fått i mig lite mat men jag är äcklig och lat.
Och jag kan inte bestämma mig för om jag ska läsa fanfic eller titta på Borta med Vinden?

Kaaaallt

Det gick precis lika bra som vanligt att somna inatt, men natten i sig har varit så jävla kall! Jag har vaknat flera gånger för att typ en armbåge stuckit ut under täcket och måste klamra mig fast vid Erik för glatta livet om jag ska ha en chans att somna om. Bara för att vakna igen en timme senare...
Det var allt annat än behagligt att gå upp när klockan ringde imorse, inte ens en supervarm dusch kunde rädda mig. Så nu sitter jag här, med knästrumpor, långbyxor, långärmat och funderar på om jag verkligen kan ta en filt också. Det är trots allt bara bröjan på augusti...

Girls night out

Jag, Kix och Erika bestämde oss för flera veckor sedan när Erika fyllde år att när Bridesmaids väl hade premiär så skulle vi göra en tjejkväll av det med biobesök och massa choklad. Tyvärr så bor vi i en stad som suger så den ska inte visas på bio här.
Så vad gör man?
Man kliver på bussen till Sundsvall såklart.

Så igår åkte vi ner till Sundsvall där vi åt sushi som var rätt god (jag är inte helsåld än men det har blivit godare efter UppCon), köpte en massa choklad på hemköp och sen gick vi på bio. Trots att det var veckor sedan den hade preimär och att det var onsdag var vår salong nästan fullsatt - det fanns tom 6 killar med i publiken - och alla skrattade så de grät. Det var den absolut roligaste film jag har sett på evigheter och det var så häftigt efter att de senaste 5(?) åren bara sett mer eller mindre drama-klassade filmer på bio sitta i en salong som dånade av skratt under två timmar. Lätt värt pengarna, se den!
Efter filmen så tog vi bussen tillbaka hem men ingen ville säga hejdå än så vi gick vidare till Bittens där vi tog varsitt glas vin, snackade om allt och inget och sen gick hem igen vid 11tiden. Eller ja, Erika följde med mig hem och drack butterbeer i en timme också.
Så sjukt mysig kväll! Fan vad glad jag är att vi gjorde det här.


Huh, de har med en scen här som är helt bortklippt i filmen.


Braaaaiinsssss....

Så var biljetterna till och från Stockholm bokade. Den 19e flyger jag (gratis!) ner för att gå med i Stockholm Zombiewalk, och under helgen ska jag få sova på Dilde och Jonas soffa.
Men det har varit så himla kul att vara zombie i Sundsvall den här sommaren och så fick jag facebookinbjudan, där över 1000 redan anmält sig och så mindes jag nollningen i höstas där jag vann två gratisbiljetter (enkla resor) mellan Stockholm-Sundsvall och insåg att de ändå ska gå ut i spetember.
Så om två veckor flyger jag söderut för att kleta ner mig med blod igen. It's gonna be legendeathly!


Gruppfoto från när jag var zombiestatist i juli.
Filmen ska heta "Levande Skugglik Död", ni vet mer när jag gör.


All that's left

is hoping.

Skrev matteprov imorse, provet som hela höstens receptarielinje hänger på. Det kändes inte kasst, men när det är jag och matte så vet man tyvärr aldrig.
Pontus kom in till skolan när jag var klar, vi flummade på internet, jag slafsade i mig lunch och han gick igenom mitt matteprov. Jag vet att iallfall 2poäng är hopplösa, men i övrigt såg han inte jättebesviken ut när han jämförde våra svar så det kanske finns lite hopp ändå.
Men jag vågar inte hoppas på riktigt, inte än, inte förrän jag håller ett godkänt prov i min hand.
När skolbiblioteket stängde så gick vi och köpte godis före vi slog oss ner i hamngungan och snackade skit i någon timme. Han är precis lika lätt att snacka med som vilken tjejkompis som helst. I like that in a man.
Istället för att gå till bussarna som vi sade så hamnade vi på coffeehouse där vi tvingade oss på Emelie och hennes sällskap.
Jag vet inte riktigt vad vi pratade om, men helt plötsligt var klockan halv 7 så det måste ha varit spännande.

RSS 2.0