Hej igen

Hej, förlåt för att jag varit så väldigt mycket mer frånvarande än jag trodde den här veckan.
I måndags åkte jag ut till ingenstans, bokstavligt talat. Inte Ånge, inte ens Fränsta eller Torpshammar. Till nånstans däremellan som kallas Getterån och består av ungefär 10 hus bredvid en landsväg. Ungefär en kilometer ifrån de husen och busstoppet så stod ett annat hus. Ungefär 400 meter bakom det huset höll vi till. 
Hur vi hamnade där? Jessicas morföräldrar bor där i vanliga fall men nu skulle de resa bort någonstans så de bad henne att vara där och ta hand om hus, hundar och hennes häst. Kul, sa jag och Erii och hakade på.
Det var väl kanske inte så glammigt som vi hoppats på, även om Erii var glad över att få ha rinnande vatten, som dessutom blev varmt utan att stå på spisen. Själv var jag mest förtvivlad över att man var tvungen att kliva upp minst tre timmar före vi började bara för att enda sättet att ta sig till och från huset var med en krångel-krokig landsvägsbuss. Så började vi 8 var det bara att pallra sig upp strax före 5 om man skulle hinna rasta hundarna och få i sig nån frukost före man sprang till bussen som gick 20 över 6. Började vi 10 kunde vi lyxa med att sova en extra timme. Yay.
Men det fanns såklart förmildrande omständigheter, som Eriis kokkonst, pojken var en ängel och rörde ihop kokoskakor åt oss utan att vi hann be om det och förutom två kvällar så var det han som stod och domderade i köket kring middagstid. Hade det inte varit för Erii tror jag verkligen ine att vi klarat den här veckan så bra som vi gjorde. Vi har beskådat årets första norrsken, (kanske) hört vargar yla (det där var inget ljud en hund ska kunna göra och tydligen finns det varg därikring), sprungit ifrån dånande lastbilar på smala skogsvägar och druckit en box med billigt vin.
I lördags fick jag köra in oss till Sundsvall för att gå och se Black Swan på bio tillsammans med Erika. Fan vad bra den filmen är! Förstår ni vilken himla utmaning det varit att inte se om den, trots att den legat på min hårddisk sen i januari? Alla verkade iallafall vara överrens om att det var en grymt bra film som är lätt värd att se på bio eftersom den verkligen förtjänar en stor skräm så att man sjunker in i filmens galenskap på riktigt.
Mindre kul var det att köra hem i längs med en kolsvart landsväg som jag visste att det fanns isfläckar på. Dels var det min första riktiga mörkerkörning, dels var det en ny väg och det hjälper inte att de bilar vi faktiskt möter kör som biltjuvar. Hela jag var en enda stor muskelknut och ömma ögon när vi kom tillbaka till lägenheten (hennes morföräldrar kom hem på fredagen) efter att ha suttit där och stressat i drygt 6 mil. Blärk. Är jag en fjant som tänker försöka undvika mörkerkörning så mycket jag bara kan hädanefter?
Jag har antagligen en hel del mer att säga om den här veckan (shit, jag fattar inte att det var så kort tid, kändes som en evighet ibland) men nu måste jag verkligen sparka mig i röven och fixa mina fysiklabbar.

Kommentarer
Postat av: Emelie

Låter som du haft en spännande vecka iaf sötnos ;) Fick du rida någonting också då? =)

Och ja, mörkerkörning är fan läskigt, jag vet! Speciellt på små krokiga landsvägar, där som du säger, folk kör som idioter... >_< Så jag förstår dig, tro mig =P Tror man kan småvänja sig med tiden, men det är fortfarande lite läskigt ändå... xP

Jag vill också se Black Swan på bio! Just därför har jag undvikit att se den än, även fast jag har den på datorn, men jag hittar ju ingen som vill se den med mig! Grr... Nu Ska jag tvinga med nån på bio att se den med mig, så det så! Hehe ^^

2011-03-07 @ 23:08:17
URL: http://emeylie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0