Fjärde advent

Just nu sitter jag på pappas kontor och väntar på att solen ska gå upp. Han är ute med sina jaktkompisar och ska försöka mörda små bambisar, aka skjuta rådjur. Jag har följt med för att det var min enda chans att få vara med och välja julgran. Klev upp klockan 7 idag bara för det ändamålet, att få hugga gran. Det är inte ens ordentligt ljust ute än även om det nu börjar klarna lite. Det kommer kännas konstigt att gå runt och leta julgran utan pappa men någon gång ska man väl lära sig det också antar jag.


Idag har Marcus och jag varit ihop i 4 månader. Det är ett tredjedels år. Det är läskigt länge när man tänker på det. Underbart. Men läskigt. Vi sak byta julklappar idag också, undrar vad jag kommer att få. Jag hoppas verkligen att han blir nöjd med sin present. Men jag kan helt ärligt inte fatta att vi redan har varit med varandra så länge. Det känns inte alls som att det var 5 månader sen vi började umgås. Det känns som om tiden försöker lura oss för jag är minsann fortfarande nykär. Läskigt hur sånt där funkar egentligen.


Jag har varit full. Det var inte riktigt min grej. Jag tror jag tänker återgå till min gamla teknik att sluta, alternativt lugna ner mig, så fort jag känner att jag blir påverkad. Visserligen har många sagt att första fyllan inte brukar vara någon höjdare men om jag tänker reagera så där varje gång så håller jag mig hellre nykter.

Camilla släpade iväg mig till Bittens i fredags eftersom det var löning och hon mutade lilla lättköpta mig med en gratis cider. Jag drack 2 cider, 2 drinkar (en fyra och kanske en sexa) och tequilashots. På ungefär 1-1½ timme. Det var inte smart gjort av mig.

Vi kom dit, kastade pil och drack cider respektive öl. Sen kom Stor-Lasse från jobbet och bjöd på en drink. Sen betalade Camilla tillbaka sin ciderskuld till mig. När den cidern var nästan klar så frågade hon hur jag mådde eftersom det var det tredje jag druckit på en knapp timme. Jag sa att jag inte kände ett dugg, vilket var sant. Kruxet var att för att bevisa detta så svepte jag det sista alltför snabbt. Då slog tanken att "jag kommer kanske inte hålla mig nykter ikväll" till. Efter några minuter kommer en av Stor-Lasses kompisar och vi lyckas lura till oss varsitt shotglas bräddfyllt med tequila. Nu känner jag att jag inte längre skulle klassa mig själv som nykter, men vem bryr sig väl om det jag har ju bara gjort av med 40 spänn? Sagt och gjort, nästa drink blir beställd och efter två centimeter är uppdruckna börjar rummet vingla runt min stackars stol. Så jag drack upp drinken medans jag beklagade mig för alla som var i närheten att jag tyckte det var superläskigt att rummet kunde snurra så här mycket. Och jag hade aldrig varit full förut. Märktes det tydligt att jag var full? Usch vad läskigt allt var. Jerry påstod visserligen att de enda tydliga skillnaden han märkte av var att jag helt plötsligt inte längre sprang runt och betedde mig allmänt hyperaktivt som jag brukar. Men vem fan litar på hans omdöme? Camilla var i alla fall en ängel kvällen igenom som tog hand om mig och lät mig sova över. Hon kokte till och med te och ris åt oss till frukost.  Camilla vara snäll.


Idag är det fjärde advent och imorgon är det julafton. Jag kan inte fatta det. Det ser inte alls ut som december utomhus. Det ser ut som mars. Det har varit plusgrader hela veckan och man ska ha en förbannad tur om man ser någon snö. Is och kallt är det, men inte fan är det vinterkallt. Snarare så att man fryser om händerna när man går ut utan jacka. Det hörs till och med fågelsång när man är ute och går, ska det vara så??? Blääää!  Dumma bilister, allt är deras fel.


Kommentarer
Postat av: Jenny

Snällt av camilla att ta hand om dig efter en så ruggig kväll. Och jag håller med, jag har NOLL julkänsla i kroppen, och jag tycker att det är kallt ute. Men bara för att det är kallt ute så betyder det inte att det är december. Men så är det. Tragiskt nog. Jag vill ha riktig snö! Riktigt fin pudersnö.. Imorgon är det julafton. Jag kommer inte få träffa Magnus. De suger.

2007-12-23 @ 16:55:46
Postat av: Emelie

Haha, jasså du, du har varit full nu va ;P Men alltså, sådär mår man liksom första gången för man är inte riktigt van att dricka, och ja, det blir att man dricker för fort och sen är det kört så att säga =P Men man "lär sig" (och va det där lär sjukt, haha XP men du förstår nog vad jag menar =P (förhoppningsvis..))

2008-01-05 @ 13:41:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0