Spawn of Satan

http://satan.blogg.se/ är ännu en rolig blogg som jag måste tipsa om. Den kanske inte är lika välskriven som ViSomAlltidSaHora eller lika mysig som bloggarna Jenny och Emelie erbjuder men den är rätt duktig på att bli uppdaterad och han har en skevt roande världsbild som lilla jag (såklart) uppskattar hos människor.

EMELIE ÄR TILLBAKA!!!!

Emelie är äntligen tillbaka hos oss stackars små frusna svenskar för att åter lysa upp vintermörkret med sina snilleblixtar.
Jag ber om ursäkt om jag klängde lite för mycket på dig igår, men jag var ju tvungen att känna att du verkligen fanns där. (Nu vet du hur Teddy känner sig om inte annat~~)
Efter morgonens obligatoriska glompattack så var armarna i ett relativt stadigt grepp runt henne förutom när jag höll henne i handen eller lekte med håret. Usch vad jag har saknat dig gumman! Vi gick också ut och åt på Kebaborienten, för let's face it - vem vill fira vännernas hemkomst med brun skolmat som har med "lever" i namnet? Däremot var det (som valigt) inte världens smartaste drag att äta två stycken. Ingen middag här inte.

FREE HUG!

 

Den här videon är så otroligt vacker att jag inte kan hjälpa det, jag älskade den från första början. Vilka är med på att göra en Free Hugskampanj i sundsvall?

I Fucking Hate You

GAH!!!!!!!!!!!!! Jag får ju nåt spunkbrott på den lilla idioten!!!!!!!!!! Har jag sagt att jag inte str ut med Anna ibland???
Just nu sitetr hon och svär över mig på MSN för att jag hade lovat mig till henne under fredagen och hennes mobil kände inte igen mitt nummer och jag är världens dissare och allt vad det är.
I måndags så satt vi stallcaféet som vanligt efter lektionen och slöpratade. Jag berättade att Marcus och jag varit ihop i 3 månader på fredagen och hon gratlerade och frågade vad jag hade för planer. Hon berättade också om någon ny animeserie hon hittat och jag sa att jo det är klart vi kunde ses nån gång i helgen och titta på den.
I fredags när jag var på stan med Marcus och Erika efter jobbet så ringer hon och frågar när jag ska komma över. Jag säger så klart att jag är med Marcus och inte tänkte komma över alls eftersom det är vår 3månadersdag och jag vill tillbringa den med honom. Då börjar hon skrika om hur jag minsann hade lovat att jag skulle till henne på fredagen, när allt jag sagt var "nån gång i helgen".
När jag går hem från Marcus igår förmiddag så slängde jag iväg ett SMS där jag frågade om vi skulle ses då istället och får svaret "ja, ikväll ^_^" så jag säger bara att hon ska höra av sig när jag kan komma. Klockan sex när jag är dödstrött och hon fortfarande inte hört av sg så skriver jag att jag går och lägger mig och gör sen också det.
Nu loggar hon alltså in på MSN och insisterar på att jag lovat bort mig på fredagen eftersom det står i hennes almenacka och hon var bortlovad till Sandra på lördagen just på grund av denna bokning. Hon frågade också varför jag skrivit om att jag gick och la mig och när jag svarar att det var för att hon aldrig hörde av sig så var det naturligtvis så att hennes mobil hade satt de SMSen som okänd avsändare och hon därför antagit att det var Sandra som var förvirrad. Men nu har jag minsann dissat hennetre gånger i rad och hon är mycket irriterad. Kul för henne liksom, nåt svar på vilka de andra två gångerna var finns dock inte att finna. Men dissat henne har jag absolut gjort. Fy vilken dålig kompis man kan vara.
Jag förstår egentligen inte varför jag blir så upprörd på henne för det här är eftersom just det här beteendet är väldigt typiskt för den här flickan. Kanske har bägaren runnit över? Man kan aldrig så noga veta men det är verkligen itne omöjligt. Är jag hemsk som säger att det ska bli skönt att lämna Härnösand bakom sig nästan enbart på grund av henne? Ja, ok det är jag säkert, men just nu bryr jag mig inte. Jag är så otroligt less på hennes frispel över inbillade oförätter.

Enbart tillägnad henne så får hon inte bli Dagens Visa men nog fan ska hon få en sång.

I Fucking hate You - Godsmack
For everything you do
Id like to swallow you
And everyday Im gonna blame you
Even if you justify
Every fucking bullshit lie
It only makes me want to break you
You pull me down
And you crucify my name
You make me insane
Its broken now
Dont ever look my way
Dont even think Im playin
cause I fucking hate you
Youre such a liar
And I love to hate you
Youre all the same to me
When you repeated me
Take advantage of me
The only thought I get of you sickens me
Everybody knows your fate
Youre everything I fucking hate
And Im everything that you could never be
You pull me down
And you crucify my name
You make me insane
Its broken now
Dont ever look my way
Dont even think Im playin
cause I fucking hate you
Youre such a liar
And I love to hate you
Youre all the same to me
I fucking you hate you
Youre such a liar
And I love to hate you
Youre all the same to me
(fuck you)
(fuck you)
(fuck you)
You pull me down
And you crucify my name
You make me insane
Its broken now
Dont ever look my way
Dont even think Im playin
cause I fucking hate you
Youre such a liar
And I love to hate you
Youre all the same to me
And I fucking hate
Youre such a liar
And I love to hate you
Youre all the same to me
Fuck you (fuck you)
Fuck you (fuck you)
Fuck you (fuck you)
Fuck you (fuck you)

Sleepless

Jag var löjligt trött igår så när jag för andra gången upptäckt en sömnryckning i benet gick jag och la mig och hoppades på att få sova hela natten.Då var klockan 18.00. Fyra timmar senare vaknar jag utan den minsta chans att somna om. Ush fy och blä på att vara klarvaken när man annars brukar tänka på sömn.
Jag provade att bränna ner skivor med ny musik som jag tänkt på e rätt lång tid. Inte tröttare.
Drack en nappflaska med te. Inte tröttare.
Pratade med Kix. Inte tröttare.
Pratade med Kalle och drack te. Inte tröttare.
Fick tre telesvar. Inte tröttare.
Pratade med Teddy. Inte tröttare.
Pratade med Christoffer. Inte tröttare.
Började ge upp hoppet på både sömn och att få tag på någon långpratare.
Pratade med Mazzix och drack te. Inte tröttare, däremot lite räddare.
Fick två nya telesvar. Inte tröttare.
Pratade med Christoffer. Inte tröttare.
Tittade på klockan som långsamt passerade 05.00. Inte tröttare.
Hörde min skiva spelas upp tre varv. (Den är ungefär 45 minuter)
Vaknade klockan 09.05 utan en chans att somna om.
Har jag sagt att jag inte tycker om min kropp som förvägrar mig sådana grundläggande saker som en ordentlig sömn?

Idag ska jag försöka plugga inför det förbannade provet och så ska jag jobba. I åtminstone fyra timmar. Så det så!
Får se hur det går...

The Heart of Life

Häntextra
Igår var sista dagen på Kupan. Det känns otroligt skönt att få komma tillbaka till de gamla vanliga rutinerna igen. Även om det innebär tidigare morgnar än de fyra senaste veckorna krävt av mig.
Jag måste på något sätt skriva ihop ett utkast på manus till veckan för annars så vill Erika inte göra en pjäs längre utan mer informera för barnen. Jag har aningar om hur jag vill ha det men inte aningar om hur jag ska få det så. Nåja det löser sig säkert på något sätt, det brukar det göra.
För två max veckor sedan så köpte jag ett par nya vinterskor så att jag ska slippa frysa om fötterna i de gamla skorna utan sulor. Stora fluffiga stövlar. Med hål precis bredvid dragkedjan.  Inte fan hade jag kvar kvittot heller, nej, nej, hur skulle det se ut? Alltså får man smått panik men efter att ha pratat lite med mamma så går jag dit ändå och frågar om det verkligen ska se ut så där? Nej det är klart det inte ska, men en skomakare fixar det enkelt och det ska naturligtvis de betala. Så nu har jag ett kvitto från Wedins som jag ska lämna in samtidigt som mina skor där det står att jag slipper betala skomakaren själv. Ibland känner man verkligen att det finns hopp om en rättvisare värld.


Igår så hade jag och Marcus dessutom varit ihop i 3 månader. Grattis till oss! För er som inte märkt det än så är jag lite "konstig" och är obehagligt(?) förtjust i kyrkogårdar. En av mina favoritkyrkogårdar är den som ligger bredvid Säbrås kyrka och på något mirakulöst sätt gick han med på att gå dit med mig. Säbrå är en pytteliten by som enligt vägskyltarna ligger 5kilometer utanför Härnösand och på vägen dit så finns det ungefär sammanlagt 15 lyktstolpar. Max.

Tack och lov var det fullmåne så man såg hur tydligt som helst ändå. För er som inte upplevt det så är fullmånens sken betydligt starkare än vanligt månsken där man ser ungefär konturerna av världen och kanske ansiktsdrag om de är riktigt nära. Med en full måne är det däremot inga problem att se detaljer i ansiktet på en person kanske 2 meter bort. Så där gick vi, hand i hand, i intensivt månsken som målade världen silverblå. Vi gick hela vägen till kyrkan och pratade om jagvetintevad.

Han inte bara stod ut med att jag ville gå till kyrkogårdar utan han låtsades(?) till och med uppskatta det hela. Och när vi kom hem så hade hans mamma gjort en massa god pizza att trycka i sig tills man storknade. Har jag sagt att jag tycker om min pojke?


Dagens Visa

John Mayer är grovt härlig att lyssna på. Han har skön röst och soft musik. Starkt rekommenderad!  Här kommer The Heart of Life med en vacker livsfilosofi. Enjoy, mina små älsklingar!


John Mayer - The Heart Of Life
I hate to see you cry
Laying there in that position
There's things you need to hear
So turn off your tears and listen

Pain throws you heart to the ground
Love turns the whole thing around
No, it won't all go the way, it should
But I know the heart of life is good

You know it's nothing new
Bad news never had good timing
Then the circle of your friends
Will defend the silver lining

Pain throws your heart to the ground
Love turns the whole thing around
No, it won't all go the way, it should
But I know the heart of life is good

Pain throws your heart to the ground
Love turns the whole thing around
Fear is a friend who's misunderstood
But I know the heart of life is good

I know it's good

RENT

Har jag sagt att jag tycker om den här filmen?
Which RENT character are you?

You are Roger. He's cool, laid back, and a striving artist. You have AIDS and used to do drugs. After you lost your love, you stopped and tried to shape up. You're working on writing songs. You fall in love with a stripper(Mimi) who dies and comes back....what a life, man.
Take this quiz!

Quizilla | Join | Make A Quiz | More Quizzes | Grab Code *
Which Rent Charater Are You????

You are Collins a teacher who was run out of MIT and NYC for his theorys. you may be gay but you act like one of the guys. you also have aids.=(
Take this quiz!

Quizilla | Join | Make A Quiz | More Quizzes | Grab Code *
Which Character From Rent Are You? (Boyz and Girlz) (May get result for opposite sex)

Thomas B. 'Tom' Collins
Take this quiz!

Quizilla | Join | Make A Quiz | More Quizzes | Grab Code


dumma quizzilla sätter ihop men vem bryr sig ^^;

Spam

Jupp, beklagar sorgen men jag har återigen fått en bloggspammardag.
Jag mår piss. Huvudet vägrar sluta pulsera och det finns stora lock för mina öron. Jag har varit varm (för att vara jag) hela dagen. Började på 36. och gick till hela 37grader fast nu är jag på 36.7 igen. Men jagbrukar vara ungefär 35.8 så jag tycker det är rätt varmt, dessutom kallsvettas jag och jag chansar på att jag inte kan stå. Denna teori är dock inget jag tänker testa inom en snar framtid. Jag borde läsa Vittula, jag har typ 3½kapitel kvar - det vill säga max 3 timmar. Just nu sitter Jenny och skickar massa bra musik åt mig. Tack. Hon hittade Geeks Get The Girls och nu delar hon med sig av Ella Enchanted och RENTalbumen.
Jag somnade om imorse. Det var ljuvligt skönt. Jag somnade kring 1 och vaknade när klockan ringde 8. Då jag stängt av den kom jag på att jag ju inte behöver vara utanför dörren före halv1. alltså vänder man på sig och sover en timme till. Skööönt! Fast jag hade gärna legat kvar lite längre där i värmen, jag vet bfaktiskt inte vad det var som fick upp mig. Gammal vana att man måste upp snabbt för att hinna? Jag vet inte men jag har börjat misstänka att jag inte är ett dugg morgonpigg utan bara är van vid att kliva upp före solen. Det låter verkligen tragiskt.
Pappa har köpt de två första volymerna av Naruto. VARFÖR??? Varför lutar han köpa Kyo och knatar sen iväg och skaffar Naryto? Hur fan tänker gubben? Kyo är ju asbra medans Naruto suger från sidan 1 och aldrig slutar. Dumma han.
Jag har ont i nacken och jag har ingen aning om varför. Men jag har haft det i flera dagar. Dumma kropp. Som vanligt.
Jag har jobbat för lite den här månaden. När jag loggade ut igår hade jag jobbat 5.6 timmar under hela november. Mycket obra, alltså ska jag jobba både ikväll, imorgon och söndag för att inte tala om tis-fre nästa vecka. Det kommer behövas. Men jag vill inte. Blärk.
Jag har fortfarande inte orkat ta mig för att städa skrivbordet. Det är också en sån där dum liten sak man borde göra. Uffa. Golvet är ju rent om inte annat?
Jag vill ha fler böcker med Gravitation och Vampire Game. Hoppas inte de hinner konka före jag fått tag på dem. Hoppas hoppas hoppas.
Man kanske skulle äta något före det där mötet med den viktiga personen? Eller åtminstone dricka lite te... Jag ska nog fixa fram lite te. Kanske en macka också, det får vi se när jag tagit mig fram till köket vad jag känner frö då.
Blä jag vågar inte ställa mig upp med det här vingelhuvudet. Usch usch.

While Your Lips Are Still Red

Dagens Visa
Min lilla transa i Östersund har den här på hjärnan och den är mycket fin och mysig.

Nightwish - While Your Lips Are still Red
Sweet little words make the silence
Not so young, heartfelt love not heartache
Dark hair fall, catch in the wind
Light the way, the sight of a cold world

Kiss,
While your lips are still red
While he's still in silent rest
While bosom is still untouched
Unveiled on another hair
While the hand's still without a tool
Drown into eyes while they're still blind
Love while the night still hides the withering dawn

Kiss,
While your lips are still red
While he's still in silent rest
While bosom is still untouched
Unveiled on another hair
While the hand's still without a tool
Drown into eyes while they're still blind
Love while the night still hides the withering dawn

First day of love never comes back
Compassion, its power's never are wasted wrong
The violin, the poet's hand
Every thawing heart plays your theme with care

Emotionell masochist

Jag är så otroligt fjantig.
Jag vägrar tillåta mig själv må bra.
Antingen hittar jag nån liten pyttegrej att förstora upp eller så gör jag något korkat för att få må dåligt en kort stund igen.
Jag börjar tro att jag är en emotionell masochist.

Jag skriver förvirrade dikter eftersom jag inte längre kan frammana "mörka" sådana.

Jag lägger upp dessa patetiska excuses for alster på Haket för att på något sätt bekräfta mig själv.

Visa att jag visst inte mår bra, titta bara. Jag mår ju så dåligt att jag inte ens kan skriva något läsbart om det.

Det värsta är nästan inte att jag gör så här mot alla(?) mig själv utan att jag under hela mitt liv sett ner på dem som klagar på sitt liv och gör hönsgårdar av dunkuddar med problem.

Så lågt skulle jag aldrig sjunka.

My ass.

Varför blir det aldrig som man tänkt sig?

Här sitter jag alltså med vänner som jag älskar, en pojkvän som jag inte kan få nog av och till och med en familj som jag då och då trivs i.

Vad fan har jag att klaga över?

Ingenting.

Men nog fan gör jag det ändå.

Blä, usch och fy på mig.

Jag borde verkligen skämmas.

Jo tack, skäms gör jag.

För allt jävla skit jag hittar på för att få må dåligt en kort och ljuvligt befriande sekund, minut, halvtimme, timme. Ibland i dagar.

Vad fan är det för fel på mig?

Det enda jag kan komma på är som sagt att jag har ett sjukligt jävla behov av att få tycka synd om mig själv och enklaste sättet att tycka synd om sig själv är naturligtvis genom att må dåligt.

Jag är en emotionell masochist. Mycket obra.

Varför kan jag inte sluta i tid?

För det här kommer sluta illa, det behöver man inte vinna nobelpriset för att förstå.

Men jag gick över den gränsen för länge sen.

Den gräns där man slutar före man börjar plåga sig själv.

Egoistiska jävla idiotjag.

Att jag aldrig lär mig.


Less

Jag är dum. Jag är så jävla less och trött att jag egentligen bara vill stanna hemma med böcker och te med en massa honung i. Gör jag det, nej. Jag ska vara duktig. Jag ska gå till den förjordade APUplatsen och sitta där som en grå liten knappräknande mus inne på kontoret fram tills skymningen när jag ska gå till jobebt där jag fanimig inte ska ta någon rast eftersom jag var på rast 2 timmar senast jag jobbade. Sen ska jag knata hem och titta på House. Så ser dagsplaneringen ut. Så ska jag göra. Men jag vill inte. Hade igår varit idag hade jag verkligen kunnat stanna hemma eftersom jag var så trött att jag vara nära att däcka vid tre-fyratiden på eftermiddagen men idag är jag både piggare och har inte ens någon liten temperaturavvikning att komma med. Det enda jag skulle kunna skylla på är att jag har ont i halsen och orkeslös. Det kommer inte godkännas.
Dammit.
Men jag vill!

Innocence

Häntextra
Igår var jag med Erika och vi disskuterade hur vi nu skulle göra med vårt projektarbete, strukturerade det lite mer. Hon var jätteduktig och kom med en massa bra tankar hela tiden medans jag mest satt och nickade och kände mig bortdomnad i huvudet av sömnbrist. Och idag är det hon som har feber. Så jävla ironiskt. Krya på dig älskling (för Kupan är verkligen hemsk utan dig)!

Teddy har skaffat flickvän! Och inte vilken flickvän som helst heller, utan Ramona som gick i min klass i 5-6an. Jag minns henne som snäll och trevlig men kanske lite ... öm ... fladdrig, bitchig och på gränsen till slampig ibland... Hoppas att hon bara är snäll och trevlig nu för tiden, för det behöver, för att inte tala om förtjänar, han! Han har blivit så grundligt sårad av tjejer under det senaste halvåret att det är värt en eloge att han inte har förklarat Jihad på hela kvinnosläktet. Istället så har han fortsatt att falla för tjejer som efter ett tag bara har krossat honom under hälen som en annan insekt som inte förtjänar så mycket som en tanke ens. Och vi pratar om en väldigt känslosam pojke, en sån som inte snålar med sina känslor (oavsett vad det är för känsla) och säkert tar åt sig mer än han erkänner. Om man träffar honom direkt efter en underhälenkrossning så syns det på långt håll att han inte mår bra, men ändå lyckas han skämta och vara lika snäll som vanligt.
Jag förstår egentligen inte varför jag valt att ösa av mig på honom två gånger redan, för han har verkligen gått igenom tillräckligt med skit som det är utan att jag måste ge honom ännu mer dumheter att tänka på. Därmed inte sagt att jag inte är tacksam för att han är en sån fin vän och duktig tröstare, jag hoppas bara att jag inte ska behöva återgälda tjänsten på grund av Ramona. Jag lovar och svär att ifall hon någonsin gör något dumt  mot honom så ska hon få med mig att göra för ingen får göra illa min Teddybjörn på det sättet! Så det så!

Dagens Visa
Jag vaknade och hade Innocence från Avril Lavignes nyaste album spelande i huvudet vilket innebär att det får bli Dagens visa.

Innocence - Avril Lavigne
Waking up I see that everything is ok
The first time in my life
and now it's so great
Slowing down I look around and I am so amazed
I think about the little things
that make life great

I wouldn't change a thing about it
This is the best feeling

[ Chorus ]
This innocence is brilliant
I hope that it will stay
This moment is perfect
Please don't go away
I need you now
And I'll hold on to it
Don't you let it pass you by

I found a place so safe, not a single tear
The first time in my life
and now it's so clear
Feel calm, I belong, I'm so happy here
It's so strong and now I let myself be sincere

I wouldn't change a thing about it
This is the best feeling

[ Chorus ]

It's a state of bliss, you
think you're dreaming
It's the happiness inside that you're feeling
It's so beautiful it makes you wanna cry
It's a state of bliss, you
think you're dreaming
It's the happiness inside that you're feeling
It's so beautiful it makes you wanna cry

It's so beautiful it makes you wanna cry
This innocence is brilliant
Makes you wanna cry
This innocence is brilliant
Please don't go away
Cus I need you now
And I'll hold on to it
Don't you let it pass you by

[ Chorus ]

The coolest trap you've ever met

Jag var hos Kalle igår och skulle titta på mer Trigun. Varför blir det aldrig som man tänkt sig? Visserligen tittade vi på Trigun också, men jag tror vi tillbringade ungefär en timme på youtube före vi ens började. Inser ni hur underbart mycket skitgrejer den hemsidan erbjuder? Vi såg ungefär 5 (för honom nya) videos som parodierade EMOkulturen. Det var fascinerande att höra hur få klassiker han sett och bara titta på hans minspel när någon var emo. Vi tittade på emofilmer på youtube och varje gång någon såg ut som/betedde sig som en emo vred han sig som utav världens mensvärk. I de fall där filmerna inte framkallade skratt så kunde man ju alltid lita på att hans minspel skulle göra det.
Jag hittade dessutom något väldigt spännande inne i hans garderob. Jag hade hört rykten om att han hade söta personer inlåsta men inte kunde jag ana att det gått så lång tid sen de fått mat. Inte heller visste jag att söta döda människor blir till haloweenleksaker i plast istället för jord som resten av oss. För där inne låg *trumvirvel* en bödelsyxa! men inte vilken bödelsyxa som helst utan en otroligt snygg en med en dödskalle mitt på bladet, där skaftet är fäst och högst upp på skaftet fann också fyra(fem?) mindre skallar och blickade ut på världen. Jag blev stormförtjust och adopterade den genast (även om jag inte fick med mig den hem). Jag adopterade också en bössa med trasig avtryckare som låg bredvid yxan. Under de få Trigunavsnitt vi hann se så satt jag i soffan och studsade med en yxa och ett gevär. Han kallade mig för psykopat. Jag förstår inte varför? Efter att egenhändigt tömt en halv flaska trocadero och en sats päronsaft (de blir väl typ 1 liter?) så får man faktiskt ett smärre behov av att gå på toa. Och vad hittar jag inne på badkarskanten om inte en sån där djävulsanka man kan köpa på mique?! Sagt och gjort, bössan blir snabbt dumpad och ankan får hjälpa mig med de pipiga ljudeffekterna samtidigt som jag hotfullt(?) svingar den stora yxan. Återigen blir jag stämplad som psykopat även om han nu får mer och mer psykbryt på mig varje gång jag piper med ankan istället för att pipa eller kuttra själv. Eftersom jag är som jag är innebär naturligtvis det här att jag anammar det som fan och springer runt med en röd badanka och bödelsyxa i  plast resten av kvällen och skrattar hysteriskt åt hans plågade min. (bild på ankan längre ner, tyvärr ingen på yxan)
Efter ett tag hade hela hans familj meddelat att de gått och lagt sig och därför ville ha tyst vilket innebär att jag får välja film och så går vi ner och tillbringar resten av tiden framför TVn. Great plan. Lilla dumma Elisabeth ser Alien Återkomsten som hon misstänker suger eftersom den Alienfilm hon sett förut gjort det och väljer helt sonika denna film i hoppet att få hånskratta. Kalle, som däremot har ögonen på skaft ser PowerPuffGirls The Movie inne i skåpet och vips har Elisabeth insisterat på den också.
Alltså smyger vi ner för trapporna och jag får ploppa in PPG eftersom han "inte förstår sig på teknik från andra sidan av millennieskiftet" (läs: VHSspelare). Fy fan vad bra film! Man blev helt lycklig av den! Man får se hur de föds, upptäcker hur de ska hantera sina superkrafter och att Mojo Jojo en gång i tiden var en "vanlig" ond apa som lyckades lura över dem på sin sida. Mycket rörande och ett stort filmtips till alla er som inte vet vad ni ska se till helgen!
Nu var klockan ungefär 2 på natten och mitt sedvanliga mitt-i-natten-nu-måste-jag-tugga-på-nåt-sug infinner sig punktligt och bra. Vilket leder till en raid genom skafferiet och en kladdkaka inne i ugnen. Någon gång under själva bakprocessen råkar jag fisa. Ok, jag vet att ni inte är superintresserade av gaser och så (egentligen inte jag heller) men det är väsentligt för titelhistorien just den här gången. Nåja, efter att jag har släppt mig och han faktiskt kommit på att det var det jag gjorde, först såg han bara ut som han undrade vad som lät, så utropar han ett bestört "du är ingen flicka!" No shit sherlock. Jag svarar med en axelryckning att det hade han väl ändå inte förväntat sig, jag är ju en uppenbar trap* och undrar hur han kunnat missa det. När så kakan har blivit uttagen och jag förväntansfullt står där med min badanka och bödelsyxa och väntar på hans utlåtande så tittar han helt plötsligt på mig och säger att om kakan är god så är jag "the coolest trap I've ever met". Han älskade kakan. Mission accomplished. Jag är officiellt den coolaste trap som han någonsin mött. Jag känner mig djupt hedrad.
Jag somnade under Aliens. Jag drömde om fingerdockor om någon är intresserad, vad de gjorde kan jag dock inte komma ihåg.
image56
*För er som inte är bekanta med fenomenet trap:  http://www.encyclopediadramatica.com/Trap

Heaven

Häntextra
Jag bjöd Marcus på Choclate House i fredags. Han blev helt lyrisk över deras utbud men föredrog av någon konstig anledning den mörka versionen av husets choklad framför den ljusa. Konstiga människa. Jag tror att vi satt där nere i åtminstone 1 timme och gosade upp oss mot varandra med våra kakor och varma choklad. Han var jättesöt när han satt uppkrupen i soffan och stirrade runt sig på väggarnas chokladbruna nyanser och små fönstergluggar. Efter "andra laddningen", som hon i kassan så fint uttryckte det, var båda rätt chokladmätta och relativt övertygade om att vi inte skulle få i oss mer före det var stängningsdags så vi masade oss upp ur den förföriskt mjuka soffan och drog på oss jackorna före vi gick upp och Marcus föll för frestelsen att köpa en kaka mjölkchoklad före bussen.
När vi börjar närma oss Härnösand infann sig naturligtvis dilemmat som redan Magnus Uggla sjöng om: vem ska man gå hem till? Marcus var den som först tog upp det genom den enkla frågan "var ska du hoppa av?" varpå svaret "var tänkte du sova ikväll?" levereras. Söt som han är fattar han (för en gångs skull) hinten och replikerar snabbt med ett leende "inte nödvändigtvis hemma hos mig". Så var det avklarat. Vi ska alltså sova hos mig. Fast så blev det inte. Istället hoppade vi av inne i stan och letade reda på några filmer (team america och evil alien conquerors) på videoteket som innebär att vi hamnar hemma hos honom eftersom de har större TV. Size matters, gott folk.

På lördagen vaknar vi i rimlig tid och ligger alltså kvar ett tag till. Efter ett tag får jag ett sms från Emelie och efter att ha svarat på det tittar jag på klockan. 10.30. Inte bra. Särskilt inte om man ska vara på plats för APUarbete klockan 11.00 och det tar ungefär 40 minuter, halvsnabb takt, att gå ner till stan från honom. Ingen frukost här inte.
Jag har ingen aning om hur men på något sätt stod jag utanför dörren 10.58. Jag var verkligen löjligt stolt över att komma så pass "tidigt" men hamnade ändå inne på kontoret där jag satt och räknade samma gamla (och några nya) knappar om och om igen. Jag tror jag hittade tillräckligt för 4 påsar. Det är inte bra!
När jag skulle gå hem tittade folk på mig. Jag har ingen som helst aning om varför men någon anledning måste de ju ha. Det var åtminstone 14 pers som synligt ögnade mig ner-upp-ner-upp för att sedan ge mig någon konstig blick av ... förvirring..? Jag har ingen aning om varför, hade jag haft roligt i garderoben hade jag kanske kunnat förstå uppmärksamheten men grejen är att jag faktiskt anstränger mig för att se åtminstone relativt normal ut när jag är där eftersom jag har svårt att tro att pensionärsdamer som jobbar för röda korset skulle uppskatta katter, korsetter och skoluniformer. Jag har varit duktig och bara kommit dit i jeans och skjortor/linnen. Inte ett enda konstigt tryck eller någon djup ringning så långt man kan se. Så varför skulle någon titta konstigt på mig just nu? Dumma människor.
När jag kom hem till Marcus igen så hittade vi några gamla brädspel så vi spelade det där kulspelet med en gropig bräda ni vet? Först vann jag och sen blev det oavgjort. Sen körde vi ett varv fia med knuff som jag ledde hela vägen till slutet när han lyckades flörta till sig precis rätt antal prickar från tärningen så han fick in sina gubbar i mål medans jag bara fick stå där och studsa om och om igen. Jag vet inte hur men hans vinst i fia fick honom att tappa all sin schackaptit. Good for me liksom.
Hans föräldrar var bortbjudna på middag så det blev upp till oss att fixa middag, vi stekte kyckling och potatis och så fixade jag någon slags röra på creme fraiche, sötsur sås och paprika. Jag tror pojken behöver bli lite mer matkritisk för han blev, återigen, helt till sig av att jag var så bra som kunde göra något så gott. Inte det att det inte är kul med en liten boost då och då men han hade faktiskt stått bredvid hela tiden och visste exakt hur jag gjort så nu kändes det verkligen extra överdrivet. Nåja jag ska inte klaga för middagen blev riktigt god över huvud taget. Han borde börja ta åt sig lite mer ära för sina matlagningskunskaper tycker jag, oavsett hur ringa de än må vara.

Idag väcktes vi bryskt av att min mobil som tydligen hamnat i hans bokhylla börjar vibrera = högt ljud. Det var mamma som ringde för att fråga var stället vi var på i Egypten hette. Vi var där för 7 år sen, varför skulle jag komma ihåg sånt när jag är nyvaken??? Dumma fruntimmer. Gav henne namnet på hotellet och kom 10 minuter senare på vad platsen (som var den hon ville ha namnet på) hette. Nåja, det är smällar man får ta när man väcker någon på en söndagsmorgon. Så det så. När vi ätit frukost skulle Marcus ut till Källman och meka så jag fick skjuts till ungefär solenskolan och gick hem för att städa rummet istället.
Jag blev klar med städningen på ungefär 1½timme, något jag är riktigt nöjd med. Eller, ok, klar och klar, allt är en tolkningsfråga. Jag slängde en blick på skrivbordet och såg ett godispapper jag kände igen som någonting som suttit runt julklappsgodis jag fått i 9an. Jag tror åtminstone det var i 9an, kanske att det var 1an, men det känns osäkert. Nåja, faktumet att jag kunde se det här pappret gav mig onda aningar om att det skulle vara jobbigt mycket att gå igenom, särskilt som det mesta där trots allt är papper som är mer eller mindre viktiga och alltså borde behållas. Dryyygt! Jag tror jag ska ta itu med mina skrivbordsdemoner i pappersformat ikväll. När jag har samlat krafterna lite grann. Ge mig cred för att ha städat ändå?

Skolakuten
Nej, jag har fortfarande inte lyckats förmå mig själv att plocka upp kinesiskaböckerna för att plugga inför provet. Blärkigt värre är vad det är.
Jag tänkte försöka läsa ut Vittula senast imorgonkväll eftersom jag nu har lånat vampyrtriologin av Ann Rice från biblioteket här i stan. Får se om jag orkar men den är bra så det kommer åtminstone vara kul att försöka.

Dagens Visa
Lamb
är världens mysiagste band när man känner sig halvborta. Man bara sluter ögonen och drömmer sig bort med hennes lena röst och känner. det går inte att beskriva vad man känner, men känner gör man defenitivt. Heaven är mysigast just nu.

Lamb - Heaven
Soon, come soon
Sweet so sweet
Fall inside
Between the sheets

This could be
Heaven right
Here on earth
This could be Heaven
This could be
Heaven right
Here on earth
This could be Heaven

Peace, new peace
Mine, near mine
All the world
Fall in time

This could be
Heaven right
Here on earth
This could be Heaven
This could be
Heaven right
Here on earth
This could be Heaven

Sleep, to sleep
Sigh on sigh
All of this
A lullaby

This could be
Heaven right
Here on earth
This could be Heaven
This could be
Heaven right
Here on earth
This could be Heaven

This could be Heaven
This could be Heaven
This could be Heaven
Ths could be
Heaven


Bland tomtar och trassel

Jag får psykbryt på det här tangentbordet! X vägrar funka om man inte lägger åtminstone halva kroppsvikten bakom, så bli inte förvånade om det någonstans står eakt eller liknande istället för exakt... Dumma tekniska prylar.
Idag har väl inget jättesärskilt hänt, jag var på Kupan och sorterade knapar och såna där kransar man har runt ljus under jul. Efter det kom jag hem och åt Johans misslyckade "mat" före mamma och jag drog oss till bion och tittade på Hairspray. Hon höll med mig om att det är Travoltas absolut sötaste roll hittills. Han borde spela överviktig hemmafru oftare tycker jag.
Läste igenom gårdagens blogginlägg och upptäckte ett stooort yftningsfel! Det var inte Marcus som fick genomlida min gråtattack, eftersom han sov, utan Teddy. Ursäkta klantet, allihopa.
Jag har fortfarande inte städat mitt rum vilket jag egentligen tänkt göra i en vecka nu och dessutom hade avsatt tid för under söndagen. Nåja, shit happens... Nästa vecka kanske? I helgen ska jag ju vara med Marcus och visserligen är jag ledig på måndagen men då ska jag och Erika äntligen prata ihop oss ordentligt om projektarbetet. Tanken att vi borde göra det har slagit mig asmånga gånger men jag är som vanligt både lat, slarvig och glömsk så därför var det (som vanligt) hon som fick ta upp det. Tack för att du inte åkte utomlands och lämnade mig hemma för att sumpa ihop det här älskling!
Jag har lyckats hitta julklappar åt Märtha och Kix vilket betyder att det nu bara är Erika, Jenny, pappa, Johan, assar och mamma kvar. Frågan är bara vad de ska få?
Märtha - ljusstake
Kix - ljusstake
Assar - kommer att få godis
Jenny - CLUELESS
Erika - CLUELESS
Emelie - CLUELESS
Johan - CLUELESS
Pappa - CLUELESS
Mamma - ev. heldag med mig?
Marcus - Vi får se hur det blir på den punkten som sagt, men jag vill om inte annat ha med honom på listan över dem som ska få!
Jag ska tydligen ha kinesiskaprov veckan vi kommer tillbaka. Tackochlov har jag mina böcker här hemma men jag fattar fortfarande inte hur jag ska få in allt vi (ska ha) lärt oss i huvudet tills dess???
Kalle suger på att prata i telefon men på något vänster lyckades han hlla ut i tre timmar igår. Grattis till honom antar jag. Sen dog hans batteri. Sånt som händer antar jag...
Idag kom den andra biljetten till Manson, när jag kollade på dem så står det att den ena är "ståplats parkett 11" medans den andra är "ståplats parkett 13", betyder det att vi kommer hållas åtskilda eller bara att vi ska in i olika dörrar, om ens det? Nåja, tiden får utvisa vad som händer eftersom det nu ändå är ståplats borde det inte vara så svårt att flytta runt väl?
Jag har skor! Jag går itne längre runt med snörade hål på fötterna utan har ordentliga skor. Tyvärr gick de på 400 spänn. Det är bara att bita ihop, jag vet ju att jag behöver dem. Bakesale som gäller med andra ord!

Inu Yasha

Häntextra
Var som sagt hemma hos Teddy och skulle titta på Inu Yasha. Nu blev det ju inte mycket Inu Yasha av själva kvällen.Eftersom han inte tycker om avsnitten i början så började vi på avsnitt 82 som tydligen är hans favorit. Fine, kruet var att de flesta av hans avsnitt efter 90 är mer eller mindre uppfuckade så efter 96 gav han upp och istället tittade vi på Silverfang. Nostalgitripp någon? Ingenting varar för evigt och inte heller hans intresse för den här serien höll, nostalgivärdet till trots. Istället satte han igång Samurai Deeper Kyo som vi hann se ungefär fem avsnitt av, drack te någon gång vid halv4 (det värsta var att vi inte såg klockan förrän vi kommit ut i köket) och när jag halvsomnade under sjätte avsnittet föreslog han att vi skulle ta en sovpaus.
Att jag aldrig lär mig!
Man ska aldrig, under några som helst omständigheter, låta den pojken sova! Vi somnade stra efter 4 skulle jag tippa och nog fan vägrar han öppna ögonen ordentligt före klockan 2! BLÄÄÄÄ! Seriöst, vad fan ska man göra om man ligger i ett mörkt rum med en sovande person, som visserligen är lättväckt, men blir för jävla sur om man väcker honom "i förtid"??? Just det , man sover. Alltså sov jag i mer eller mindre 10 timmar. Jag är inte gjord för den mängden sömn, så enkelt är det. Jag kunde ju inte somna före klockan 2 eller nåt inatt bara därför. Stygg Teddy! Fast han är ju snäll iallafall.
Jag valde att gå hem från stallet igår istället för att snålskjutsa med Anna och under den här vandringen blev jag helt löjligt superdeppig. Marcus sov och hade stängt av mobilen. Dumma. Istället återstod alltså att kolla igenom telefonboken och när jag kom till hans nummer kom jag på att han har ju varit snäll en gång förut när jag blivit sån så det var kanske värt ett försök nu också? Han pratade med mig i en timme, varav jag tillägnade de första 20minuterna till storböl, hyperventilation och speedat, självömkande prat. Stackars pojke, men jag är väldigt tacksam att han stod ut.
Sen var det bara att gå hem och ställa sig i duschen med maxat varmvatten och en nappflaska bräddfylld med te. Har jag sagt att jag är nöjd med det köpet?

Min snöängel

Häntextra låter lite överdrivet. Egentligen har väl inget speciellt hänt... Det har snöat i princip hela dagen så jag och Marcus gick ut för att leka i snön. Det är en av alla saker jag har kommit fram att jag älskar hos honom. Han låter mig leka, nej, det där lät fel. Han inte bara låter mig leka - han leker med mig. Han är den första som har stått ut med att jag släppt fram mina barnsligheter ordentligt. De andra har väl i och för sig accepterat att jag dras till lekplatser och så men de har aldrig trivts och kämpat hårt för att få mig att sluta. Andreas låste in mig på sitt rum, Joel kunde sträcka sig till att bada och Christoffer lät mig inte ens svaja i takt till hans musik som jag egentligen bara ville hoppa och studsa till. För att inte tala om Jonacon som fick psykbryt på att jag fångade snö på tungan. Jag har visserligen varit medveten om den här underbara okonstlade friheten hela tiden men den blev så otroligt uppenbar idag när vi var utomhus.
Vi kastade snöbollar och mulade varandra, vi gick upp på kullen bakom mitt hus där jag utbildade honom i konsten att göra snöänglar och sen rullade utför backen, med honom tätt efter. Vi rullade ner för backarna på kullen och åkte sen kana på vägen som var glashal med packad snö. I tullportsparken påpekade han att jag drar väldigt mycket åt höger i mina rullningar och vi byggde en gigantisk snögubbe med taskiga proportioner och en stor häck. Efter att ha stått och tittat på änder som slogs om brödbitarna ett pensionärspar slängde ner i kanske 20 minuter traskade vi vidare till min älskade kyrkogård som ledde oss vidare till ICA där vi provade purjolökar, diskuterade julmust, tortillas, kastruller och trälim. Har ni verkligen tänkt på hur mycket snabbköp säljer? Det är helt otroligt vad man kan hitta om man bara vet var man ska kolla.
När vi var varma nog att gå ut igen så halkade vi oss bort till länsarkivet som ligger på en kulle på andra sidan gatan och naturligtvis var jag tvungen att rulla ner för de tre backarna som erbjöds här. Jag vinglade mer än de flesta fyllon jag sett och det var nära att jag drog omkull honom flera gånger. Stackars pojke, han rullade bara utför den sista av backarna för att kunna sympatisera lite grann men det kan inte vara lätt att vara ute med mig. Men han är fin. Han står ut med mig, till och med när jag snubblande sticker ner iskallt bortdomnade fingrar innanför hans jacka, och han kan fånga snöflingor på tungan. Han är allt jag skulle kunna be om, min alldeles egna snöängel.

Nu sitter jag och väntar på att tiden ska gå så jag kan ta bussen till Teddy och påbörja vår Inu Yashakväll. Jag har bakat en kladdkaka men jag är för en gångs skull osäker på slutresultatet. Den tog längre tid på sig än vanligt att bli klar och den är ändå inte helt hård på skalet i mitten.... Vi får se hur det blir för jag vågar inte ha den i ugnen mer än 10 minuter extra.
Igår bakade jag också en kladdkaka. Marcus åt tre små bitar och jag åt resten. På ungefär en halvtimme. Jag börjar oroa mig för mina matvanor känner jag, har varit rätt frossigt fet hela veckan. Nåja, jag får väl skylla på mensen och se om jag "bättrar" mig.

På onsdag ska jag och mamma gå och titta på Hairspray. Jag slipper betala... YES! Sånt gör mig alltid lika glad.


Hemligstämplat material

Häntextra
På min handled finns det en stämpel där det står "HEMLIG". Det var den som gjorde att jag fick komma in på Extravadanza igår kväll. Ska man då tolka det som att festen är hemligstämplad, what happens on the dancefloor stays on the dancefloor? Inte vet jag, men nog hände det mycket där.
Vi kom dit en halvtimme efter det stod att insläppet skulle börja och möttes av en lång kö framför stängda dörrar. I den här evighetslånga(?) kön så såg Märtha en snubbe som hon började prata med. Halvlång, sött blondt rufs och blå ögon. Överlag såg han väldigt ariskt söt och estetisk ut så jag trodde ett tag att de kände varandra sedan tidigare. Det gjorde de inte men det visade sig att han var trevlig och gick El i 3an på NTI. Efter att vi kommit halvvägs till dörren så kom vi fram till att vi ännu inte presenterat oss och då avslöjas att både han och hans kompis hette John och att den korta, tysta snubben heter Tobias. Vi går in tillsammans, kollar dansgolvet som fortfarande är början-av-kvällen-tomt före vi 18åringar (alla utom Märtha) kollar vad som finns i baren. Den tysta John köpte en Frisco (den är fööör söt!) och jag provade Dark Angel som tydligen består av vodka, jäger och red bull. Melikey. Det här är den enda alkoholen som dricks under hela kvällen för sen hamnar vi flickor på dansgolvet med den förstnämnde John, som efter ungefär en halvtimme blir informerad om att hans kompisar tänker dra hem eftersom festen suger. Alltså tar vi på oss ansvaret för honom under kvällen, man kan ju inte lämna en söt liten förvirrad pojke ensam bara så där bland en massa fjortisar.
Precis på tolvslaget så tänds lamporna och vi uppmanas av folk i röda jackor att röra oss ut på brandtrappan och ner eftersom brandlarmet har gått. Det är kallt att stå utomhus i linne en novembernatt om ingen av er visste det. Inom bara några sekunder stod alla tre flickor och huttrade och eftersom John är den söta lilla tönt (i ordets bästa bemärkelse) han verkar vara så tar han av sig sin yttertröja och sveper om oss så gott det går och ställer sig sen och håller om Kix som inte fick riktigt lika mycket tröja som vi andra. Den här gentlemannamässiga handlingen startar ju naturligtvis en diskussion om vilka fantastiska flörtmöjligheter killarna nu får med en massa huttrande, mer eller mindre packade, tjejer i små kläder överallt.
Efter ungefär 20 minuter kommer brandkåren också (polisen var där sen tidigare) till platsen för att kolla att allt är lugnt och vi kan gå in igen. 10 minuter senare får vi klartecken och ombeds nu återigen att bilda kö för att komma in i värmen igen. Naturligtvis är folk "smått" irriterade över det som hänt och mest tydligt visar en kille i vit jacka detta när han står och skriker i en mobiltelefon och flickvännen står bredvid och försöker få honom att tysta sig. Efter ett tag bestämmer han sig för att de ska dra och när han börjar armbåga sig igenom folkmassan så kommer det fram en kille och ber honom att lugna ner sig lite grann. Det här var ju uppenbarligen inte riktigt vad den vitjackade killen ville höra och när man stod mellan dem så väntade man bara på att slaget skulle falla, och inte fan fanns det en chans att röra sig ur fläcken i trängseln. Och DÄR for han ut med armen samtidigt som en annan kille kastar sig ut och trycker upp honom mot väggen för att förhindra ett bråk. Nu är det ju så att har man druckit så uppskattar man inte att någon flyger på dig utan egentlig orsak så den "diplomatiske" killen kastar sig efter mannen som nu inte har en chans och utan att jag vet hur eller varför står jag helt plötsligt framför honom och håller tillbaka honom med en bestämd blick. Inte vet jag heller varför han stannade för mig. Hade jag velat ha slagsmål hade jag fan inte blivit stoppad av en klen tjej som knappt når mig till axlarna men tackochlov var han tydligen inte så sugen ändå och jag fick känna mig lite duktig.
Nu tappade jag bort de andra tre men istället blev jag hittad av en snygg utländsk snubbe (han kunde om inte annat bara engelska) som satte på mig sin härligt tjocka och varma vinterjacka och varligt lotsade in mig bland de första och såg till att ingen knuffade på mig. Tyvärr finns det ju de killar här i världen som inte kan tänka sig att uppföra sig fint utan någonting i gengäld men när vi kom in och jag räckt över jackan med ett tack så sa han bara hejdå och gick. Jag tyckte om honom! han var uppenbarligen en snäll snubbe på riktigt, såna behövs det mer av!
Efter ytterligare "ett tag" så kom de andra in och vi återgick till dansgolvet där vi stäldle oss två och två på baslådorna som låg lite varstans på golvet. Jag och Märtha på en och Kix med John på en annan. Resten av kvällen kretsade om de två. Var för sig ser båda ariskt söta och oskyldiga ut men tillsammans blev de helt otroligt erotiska! I takt till musiken dansade de närmare och närmare varandra medan han smekte hennes höfter, mage och bröst. För att inte tala om kysste hennes nacke och hals samtidigt som hon höll honom i håret. ASHETT!!!!!!!
Tyvärr var vi tvugna att avbryta dem lite tidigare än vad de såg ut att vilja men snäll som han var körde han oss hem och de bytte nummer. Så nu håller alltså världen tummarna för att det ska bli någonting kul här!

image55
Är de inte söta???

Bitarna faller äntligen på plats

Pusselbitarna alltså. Idag har vi suttit instängda i ett trångt kontor med för få stolar i 6 timmar. För att räkna pusselbitar (och kontrollräkna såklart), para ihop knappar och kolla att en massa söndertrashade brädspel är intakta. Om någon är interesserad av lite random funfact kan jag nämna att vi idag har lärt oss följande:
¤Ett pussel som sägs ha 1500bitar har sällan just det antalet, men för att komma fram till detta måste du offra ca 40minuter av räknande.
¤Det går också att hitta pusslet dit två helblå bitar hör om du river i ungefär 10 lådor och jämför storlek på bitarna, färgen på baksidan, och hur tjockt lager själva bilden är.


Jag har också upptäckt att kultspelet Monkey Island gjordes 1991 och därför är så pass gammalt att det finns på disketter. Många disketter närmare bestämt. Det står också på lådan i vilken de ligger att this game requires 1mb of RAM. Hur gulligt är itne det??? Jag blev helt lyrisk över att datorer en gång varit så dåliga. Jag vill nästan köpa spelen bara för att de är på disketter men samtidigt är jag ju mer för att se andra människor spela... Hmm... dilemma? Tanken att köpa dem till Marcus i julklapp slog mig också när han reagerade med ett villhaande baserat på faktumet att de är på diskett. Nu är ju problemet att jag känner mig. Jag tror verkligen att det kommer att hålla mellan marcus och mig, det är inte det. Det är det lilla faktumet att jag alltid tror att det kommer hålla längre än det gör och på en månad kan min föresats att "det här ska hålla länge" bli drastiskt förändrad. Så jag har lovat mig att inte köpa någon julklapp till honom, för säkerhets skull(ja, jag vet att det är tragiskt), före ungefär en vecka före jul. Men jag vill samtidigt väldigt gärna ge honom de här spelen. Och de kostar ju ändå bara 30kr styck. Åsikt någon? 

På tal om julklappar så tror jag mig ha kommit på vad jag vill ge mamma. Så jag måste verkligen spara pengar. På något sätt. Jag vill ge henne en heldag med mig. En dag med resturang, bio och allmänt varande som jag betalar för. Jag tror verkligen att det skulle kunna bli en toppenpresent, för oss båda, men frågan är ju som sagt då om jag kommer att ha råd. Nåja, jag får väl sälja mycket kakor och tvätta lite extra mycket antar jag. På något sätt ska det gå ihop. Sen ska jag också hitta något till pappa, Johan och Jenny. Om det nu itne var fler som ville byta julklappar med mig? Vad de tre ska få har jag ingen aning om. Assar kommer få det sedvanliga hundgodiset i en massa extra roligt papper som han älskar så det är åtminstone en klapp som redan är avklarad...


Kliché!!!

Häntextra
Igår snöade det ordentligt. Jag kände mig så där härligt amerikansk klyscha glad som man ser dem bli när det snöar på slutet av julfilmerna. Fast jag var så glad hela dagen. Eller, jag var iallafall så glad så fort jag tittade ut. Igår var vi på det där stora mötet och lyssnade på hur man på bästa sätt tar hand om äldre. Oj, vad superintresserad jag var av att testa på sitta-ner-gymnastik till allsång av "Vi går över daggstänkta berg falera"!~~ Eller inte. Men som sagt var det ju åtminstone fint ute och jag hade min kära Erika.
Efter mötet åkte jag ner till Märtha och vi letade reda på presenter åt Kix, hon ska få en silvrig gosedjursgris som är en sparbössa, en disktrasa med varningstexter om städning och en kakform som ser ut som en dödskalle. Det känns som något hon skulle kunna uppskatta och gör hon inte det kan jag ta det hon inte ville ha. När vi hittat presenterna och bestämt att jag skulle få äran att slå in dem (det blev väl inte världssnyggt men jag skyller på att det var konstiga former) så åkte hon hem och lämnade mig åt mitt öde - att hitta affären som säljer biljetterna. Jag trodde jag visste var det låg, det gjorde jag inte. Hon hade angett adressen, där låg det inte heller. Så tillslut gick jag in på synsam och frågade snubben som satt bakom disken och såg (super-)cool ut var det låg och han pekade mig på rätt väg. Det låg löjligt enkelt till. Mig skämmas.
Åkte hem till Marcus som vägrar låta Herman dö trots att locket är alldeles svart på insidan och stackarn börjar få frostskador. Nu hade det visserligen inte snöat sen eftermiddagen, men det var ju fortfarande kallt och vitt ute så vi försökte göra snöbollar men det var inte särskilt kramig snö så istället gled vi på hala vägar och (i hans fall försökte) stoppade in snö innanför tröjorna på varandra. Det var lite skönt att få hämnas på attblivit slaktad i Tekken. Jag borde antingen ge upp att ens försöka klå honom eller köpa spelet i smyg och träna... Vad hejar ni på? När jag skulle gå hem någon gång mellan halv1-1 så hade det börjat snöa igen och eftersom jag är 1. Hopplös romantiker. 2. Klyschig och 3. lättrörd så snurrar jag runt och kastar mig om halsen på honom. Det gick liksom inte att se allt det där vackra med någon man tycker om utan att kyssas. Vad sa du? Självbehärskning? Nej, vad är det? Do tell me more. 

Första dagen på jobbet

Häntextra
Nu har jag alltså avklarat min första dag på kupan. Britt är en äkta pain in the ass! (Går det i namnet tro?) Jag och Erika skulle få hjälpa henne med att sätta upp bilder med passande texter om vad Röda Korset gör i Härnösand på anslagstavlor inför regionsmötet imorgon. Jag trodde aldrig att man kunde vara så manisk om vad som hänger på anslagstavlor! Det fanns två bilder som hängde över varandra och hon såg klart och tydligt att de hängde snett, alltså mätte hon och det visade sig att mellan botten och toppen på de två A4papprena så skilde det säkert ½cm! Har ni hört något så fruktansvärt??? Och regionsordföranden som kommer att komma och titta på det här! Det är minsann inte bara Härnösandsbor som kommer finans där! Gör om! Det här var ändå lindrigt jämfört med när hon ville att vi skulle skriva bildtexter. Hon gav oss papprena men klagade ändå på att vi skrivit på fel papper, på fel ledd, i fel storlek och var paranoid om vilken färg vi använde på texterna. Stackars kvinna, det kan fan inte vara enkelt att vara så manisk om allt man gör. För enligt den andra tanten där så var hon likadan i allt hon företog sig. Usch, blä och uff! Henne ska vi alltså dras med i 3 veckor. Vi får se hur det här blir...
Imorgon ska vi som sagt vara på det där mötet hela dagen och agera "små söta värdinnor" så jag antar att jag får leta reda på något anständigt, någon som kan låna ut höga string och/eller strumpor med strumpeband? Kort kjol och pytteliten korsett har jag ju redan. Nej då, något "vettigt" kan jag säkert hitta. Men jag antar att hon skulle tycka det såg för lumpigt ut, eller något åt det hållet om jag kom i stora slitna byxor och gigantisk herrskjorta... Men jag vill!~~
Vi hörde också om en riktigt söt liten insamling de ska ha, man säljer kramar från 20kr och uppåt, en "riktig björnkram" ska tydligen kosta 100. De frågade om vi skulle vara intresserade eftersom vi antagligen skulle få in mer pengar än tanter på 60 och uppåt. Det låter askul men det tråkiga är att det är i december, det vill säga efter att vi är klara med APUn. Därmed inte sagt att jag nu vägrar ställa upp, det skulle fortfarande vara roligt men det hade varit skönt att komma ifrån Britt och "slitet"(?) på Kupan under APUperioden för att stå på stan och krama på världen...
På tal om kramar så vill jag vara med Marcus men han verkar vara upptagen hela veckan med allt dumt pluggande han inte gjorde på lovet. Typiskt. Jag lovar att jag är oskyldig.

Big Blonde And Beautiful

Häntextra
Jag ska ut på APU idag. På röda korset. Jag känner mig lagom uppspelt nervig men det kommer säkert bli bra på något sätt. Ska hålla ögon och öron öppna för saker som kan vara med i pjäsen.
Den här veckan är det mitt ansvar att laga middag men dels så slutar jag klockan 5 vilket betyder att maten kommer vara klar ungefär 6 och dessutom har ingen förälder behagat stanna hemma under veckan så jag har inte kunnat handla nåt som behövs för att laga den här maten. Igår fick jag röra ihop något som föreställde en köttfärssås, den blev visserligen god men det märktes tydligt att ett och annat saknades. Mindre bra. Dessutom vill jag baka kladdkaka men som sagt så finns det typ ingenting (ägg) här hemma. Blärk.
Jag har hittat ytterligare en sån där smart gratis-sms-hemsida igår. Mig stolt. Skicka Gratis SMS här den vara.
Teddy tänker ha en InuYasha helg antingen den här helgen eller nästa och han pratar knappt om något annat bara för att han bestämt sig att jag är ovärdig för att jag skämtade med honom och skickade en liten fanart på Sesshomaru som skolflicka. Dumma humorbefriade Teddy som har en massa InuYasha.

Skolakuten
Förut trodde jag att jag skulle kunna dyka upp på iallafall tisdagmorgnarna och gå på kinesiskan men det sket sig ju. Jag skulle inte hinna hem i tid. Damn.

Dagens Visa
Soundtracket till Hairspray är äntligen helt nerladdat och det är verkligen bra låtar! Inte det att jag tvivlade på det när jag såg filmen men nu märks det verkligen tydligt hur härligt medryckande de är när man inte sitter i en soffa och stirrar på en skärm utan istället "traskar" runt i huset. Det går inte! Man måste studsa! Mig tycka om!
John Travolta är jättesöt som överviktig hemmafru och Seaweed är ascool med sin hyllning till att vara svart men hur bra de låtarna ändå är kan man inte förneka att Queen Latifah som Motormouth är en gudinna när hon framför Big Blonde And Beautiful!

Big Blonde And Beautiful - Hairspray OST
MOTORMOUTH
Bring on that pecan pie
Pour some sugar on it
Sugar don't be shy

Scoop me up a mess
Of that chocolate swirl
Don't be stingy,
I'm a growing girl 

I offer big love
With no apology
How can i deny the world
The most of me

I am not afraid
To throw my weight around
Pound by pound by pound
Because i'm
Big, blonde and beautiful
There is nothin' 'bout me
That's unsuitable

No one wants a meal
That only offers the least
When girl we're servin' up
The whole damn feast

Slice off a piece
Of that hog head cheese
Then take a look inside
My book of recipes

Now, don't you sniff around
For something fluffy and light
I need a man who brings
A man-size... Appetite

I'll use a pinch of sugar
And a dash of spice
I'll let ya lick the spoon
Because it tastes so nice

I'll keep it in my oven
'Til it's good and hot
Keep on stirring til it hits the spot
Because i'm...

Big, blonde and beautiful
And Edna girl, you're lookin' so
Recruitable
Why sit in the bleachers
Timid and afraid
When Edna,
You can be your own parade!

They say that
Black is whack
And big ain't in
Well that's just bull

Cause ladies big is back
And as for black
It's Beautiful

All shapes and sizes
Follow me
Who wants a twig
When you can have the whole tree

Macho Vs. Ninja

Häntextra
Igår var jag med Kalle. Anledningen till att jag åkte dit var att jag verkligen itne kände för att sitta hemma och slöa och han hade alla hittills subbade avsnitt av Sayonara Zetsubou Sensei. Ibland känner jag att mina krav för vilka människor som är värda att stifta bekantskap med kanske är lite för låga men det är ingenting jag tänker reflektera över nu. Sagt och gjort, jag satte mig på bussen ner till Sundsvall där hans mamma hämtar mig på Navet, hon var för övrigt jättehärlig och riktigt söt i personligheten.
När jag kommer in på hans rum så ser jag hur han ligger med pannlampa och kravlar under sin TVapparat som uppenbarligen bråkade på något sätt. Så var den isen bruten. Efter mycket joxande och bråkande med TVboxrar har han äntligen fått bild på de olika kanalerna som existerar och gör då en helomvändning för att få en chans att flasha med sin pimpade datorutrustning. Snubben har ett skrivbord som kan lysa i både lila, blått och rött(!) samt en mus som lyser blått i jättefina mönster. Me want. Nu byttes bilden på skrämen från TV4 till datorn där det som utlovat ligger (för mig) nya avsnitt med Zetsubou Sensei. Vi tittar alltså på dem och börjar sedan titta på någon dålig gammal rysare som gick på random kanal, jag tror att filmen var Evil Dead. Filmen sög stenhårt men höjdpunkten måste ändå ha varit när en av tjejerna i skogsstugan hörde ett ljud från skogen. alltså tar hon på sig morgonrock och går ut ensam. Inte smart när man är en skräckfilmskaraktär, även om jag gjort samma sak om det hänt i verkligheten. När hon har traskat utom synhåll från stugfönstren så känner hon någonting kring hennes ben. Det är trädrötter som sakta slingrar sig upp och river sönder hennes kläder för att sedan dra omkull henne på marken, hålla ner henne och sen kommer det en lite tjockare trädgren som försöker våldta henne. Tentacle Rape x Dendrofili någon?
Filmerna slutade inte här, nej nej. Vi tittade även på Amityville Horror, Halloween 4&5, Friday 13th 6&7 och någon annan random "läskig" film som sändes.
Har ni tänkt på Jasons och Myers väldigt olika sätt att mörda någon gång? Det är jättekul att jämföra! Myers kommer ju helt enkelt så där mardrömsgående med sitt utvalda vapen och biffar upp sig. Här har vi en äkta karlakarl! Han kan bli skjuten, slagen, sprängd, bränd, dränkt, levande begravd och krocka med bilar utan att verka ta någon som helst skada. Han bara reser sig upp igen och hugger ihjäl dig med en högaffel, elelr kniv, eller sax eller annat passande objekt. Inte en enda min rör han. Men han mördar ändå med en slags nyfikenhet, som om han tänkte "Vad händer om jag gör så här mot den personen? Jaha, men om jag gör så här mot nästa person då?" Myers håller också stilen under alla filmerna trots allt våld han råkat ut för. Cudos.
Jason å andra sidan är en fucking ninja! Han är redan död så du kan inte mörda honom, han kan hoppa ner ur träd och slakta tre personer på samma hugg. Han kan klara sig under vatten, har ett härligt varning-för-slakt-läte och mördar med glimten i ögat. Han är nyskapande och tycker om inte bara att stänka ner alla med massa härligt blod utan han styckar dessutom upp sina offer för att kunna leka extra länge. Tyvärr var han knappt hälften så mycket ninja i 7an som han är i 6an. Men en extra bonuspoäng måste ju ändå utdelas till faktumet att de får stopp på honom i sistnämnda är genom att åter kalla upp liket efter Tinas drunknade far med kedjor att dra ner honom igen med. Jag sa visserligen att det var så det skulle gå till men det var ju mest på skämt så vi blev lika chockade båda två när pappan plötsligt stod på bryggan med en kedja runt Jasons hals.
Så nu är ju frågan, vem vill man ha och vem är coolast? Trots en lång diskussion kunde vi inte komma på något bra svar.  Men det gjorde inte så mycket för efter en halvtimmes zappande började Disneychannel dagens sändningar och vi kunde förnöjt luta oss tillbaka till Quack Pack följt av Lilo & Stitch. Jag tror itne vi somnade före 8-9 i morse och nog fan innebär det att man vaknar klockan 12. Uscha, men det gjorde inte så mycket eftersom vi då hann börja titta på Trigun och jag hann övertyga honom om att DeathGame är ascoolt före jag var tvungen att skyndas iväg till en buss .

I Caught Fire

Häntextra
Halloween har hänt. Det var kul, jag klädde ut mig och alla som såg mig verkade bli gladare av att se att det finns knäppisar som jag här i världen. Jag och Marcus hyrde tre filmer; The Nun (en nunna som blev mördad hämnas 18 år senare), Saintsinner (en munk måste fängsla två demoner som flytt in i framtiden) och Meet The Feebles (Peter Jacksons version av mupparna - betydligt mer sex och splattrig). Inte en enda var läskig men alla var riktigt underhållande. Jag hade förresten rätt när jag trodde att Marcus skulle säga "katt" så fort han tyckte jag var dum. Jag vann! Eller?
På torsdagen gick vi iväg till Tempo och köpte en pumpa som vi döpte till Herman och såg allmänt förvirrad ut efter vårt ansiktsutskärande. Senare på dagen kollade vi på Bourne Supremacy, menolikey... Den var sjukt förvirrande och faktumet att jag inte sett ettan hjälpte säkert inte det heller upp min förståelse. Efter filmfiaskot så hittade han något slagsmålsspel där jag blev totalägd. Alla förvånade räcker upp en hand. Jag är patetiskt dålig på spel, så enekelt är det bara. De enda spel jag förstår mig på (därmed inte sagt att jag är bra där heller) är SuperMario. Jag är en officiell n00b när det kommer till TVspel. Efter middagen spelade vi Tecken och nog fan var jag en n00b där också. Riktiga gamers får inte ont i tummarna efter 1½ timme, så enkelt är det. Dessutom hade jag ingen aning om vad jag gjorde även om jag kunde få till ett och annat snyggt move med mina hysteriska tryckningar. Återigen; Elisabeth är en n00b!~~

Dagens Visa
Fråga mig inte varför men hela tiden har jag hört The Used i mitt huvud, och itne vilken låt som helst heller. Utan deras supersöta I Caught Fire. Varsågoda!

The Used - I Caught Fire
Seemed to stop my breath, my head on your chest.
Waiting to cave in
From the bottom I might
Hear your voice again
Could we dim the sun
And wonder where we've been
Maybe you and me
So kiss me like you did
My heart stopped beating
Such a softer sin

(I'm melting, I'm melting)
In your eyes
I lost my place
Could stay a while

And I'm melting in your eyes
Like my first time
That I caught fire
Just stay with me
Lay with me, Now

Never caught my breath
Every second I'm without you I'm a mess
Ever know each other
Trust these words are stones
why cuts aren't healing
Learning how to love

I'm melting (I'm melting)
In your eyes
I lost my place
Could stay a while
And I'm melting
In your eyes
Like my first time
That I caught fire
Just stay with me
Lay with me
(Stay with me lay with me now)

You could stay and watch me fall
And of course I'll ask for help
Just stay with me now
We could take our heads off
stay in bed just make love that's all
Just stay with me now

I'm melting (I'm melting)
In your eyes
I lost my place
Could stay a while
and I'm melting

In your eyes
Like my first time
That I caught fire
Just stay with me
Lay with me
In your eyes
I lost my place
Could stay a while
and I'm melting
In your eyes
Like my first time
That I caught fire
Just stay with me lay with me
(Stay with me, lay with me)

In your eyes
Let's sleep till the sun burns out
I'm melting in your eyes (I'm melting in your eyes)
Let's sleep till the sun burns out
I'm melting in your eyes

RSS 2.0