Hej igen

Så vad har hänt sen senast?
I tisdags skrev jag tenta. Den kan gå precis hur som helst, jag vet att det fanns en hel del jag inte kände att jag kunde så utantill som jag ville och de enklaste frågorna som funnits på övningstentorna fanns inte med. Men max var 40 och jag har för mig att de skulle dra gränsen på 50% vilket är precis vad jag räknade ut att jag borde kunnat skrapa ihop under de två timmarna jag satt inlåst på komvux och skrev. Vi får se som sagt. Sjukt trött blev jag i alla fall. Hade tänkt att gå över till föräldrarna och fixa lite grejer, hem och äta och sen ut på stan och fixa annat. Jag kom hem till mamma och pratade i kanske en halvtimme, gick hem och fixade mackor och te. Jag satte igång datorn och tänkte att jag kunde kolla mailen och facebook medans jag åt före jag gick vidare till stan. 7(?) timmar senare så får Erik upp mig ur soffan för att äta middag med honom. Yeah, jag var inte alls trött efter tentan, nej, nej.
På onsdag så drog jag ner till Sundsvall och Emelie för att ha massa tjejsnack, julklappsbyte och allmänt fikamys. Fan vad jag saknar henne under våra ifrån-varandra-perioder! Vi har inte setts sen i augusti nu, men samtidigt så kändes det inte som att det gått någon tid alls. Jag fick ett gott te (med chokladpraliner med mintfyllning i!) och en stor och söt tesil, och hon verkade glad för filmerna som hon fick.
Igår så satt jag hemma hos Kalle och tittade på Doctor Who i princip hela dagen. Och vi såg säsongsavslutningen när han säger hejdå till Rose! Nej, jag kan inte beskriva allt jag kände, men det var mycket.
Idag så har jag varit slöig framför TVserier mestadels, men jag var rätt duktig för ett tag sen när jag städade köket.

Och om någon av någon anledning inte tittade på den här videon när jag lade upp den på facebook så får ni göra det nu för hon är helt otroligt vacker och duktig.Shit girls say


Vart fan tog helgen vägen?

Nej, jag har inte supit ner mig och legat i en rännsten hela helgen. Men i fredags var jag övertygad om att det var typ tisdag eller onsdag och fattade inte varför alla skrev om hur de skulle supa, förräns det nästan inte var fredag längre. Igår och idag har kännts som en enda lång och lugn lördag, om det inte vore för tentastressen som inte går att skaka bort i mer än 10 minuter åt gången, om jag har tur.
Så idag har jag levt på rätt mycket socker. Nästan mer än igår. Och försökt komma underfund med hur fan det var man räknade ut pH-värden av blandade syror och baser, eller vilka enzymer som gör vad och hur jag ska komma ihåg de viktigaste aminosyrorna och vad det nu var som hände i citronsyracykeln och allt annat sånt där roligt som de kan slänga in. På övningstentorna har de deuustom kromatografi-frågor, som inte tas upp någonstans i vår litteratur. Tur att jag har boken för basårets kemi b här också...
Så imorgon bitti skriver jag tenta. Sen ska jag lägga mig ner någonstans och dö. Sen får vi se vad som händer... Men dö ska jag göra.


Jag har tråkigt, här, ta en lista

Under 2011 har du:
[] du har hittat ny musik du gillar
[x] du har fått nya kompisar
[x] du har varit utomlands
[x] du har varit ledsen
[] du har velat dö
[x] du har varit glad
[x] du har druckit alkohol
[] du har blivit kär
[x] du har känt dig sviken
[x] du har känt som att ingen har sett dig
[] du har suttit vid datorn mer än innan
[] du har skrivit en låt
[] du har känt hat
[x] du har varit "sjuk"
[x] du har varit sjuk
[x] du har dansat
[] du har bråkat med dina föräldrar
[x] någon har sagt att du är snygg
[x] du har bråkat med din älskling/kompis
[] det har vart ett dåligt år med andra ord
[] du har strulat med en främling
[] du har strulat med en av samma kön
[x] du har varit så uppjagad att du gjort misstag
[x] du har gråtit för något som hänt i ditt liv
[] du har kallat någon hora/slampa
[x] du har pissat utomhus/ dass
[] du har slagit någon
[x] du har spytt
[] du har knarkat
[x] du har sovit i motsatta könets säng
[] du har raggat på främlingar
[] du har kysst en främling
[] du har rymt hemifrån
[x] du har bakat
[x] du har sovit utomhus
[] du har åkt bil med fyllon
[x] du har varit full
[x] du har varit/är kär
[x] du har saknat någon
[] du har badat i havet
[x] du har solat utomhus
[] du har solat i solarium
[x] du har snackat i telefon mer än 2 timmar
[] du har fått blommor av någon från motsatta könet
[] du har gett någon blommor
[] du har sett en död människa

Slutresultatet

Så här blev vår gran med lite kulor och glitter på. Vad säger ni, är det en godkänd första-gångs-gran? Och ja, vi har bara 23 kulor och 10 meter glitter.


derp

Jim har åkt hem över jul vilket innebär att (bortsett från en helg i september) så har jag och Erik vår lägenhet för oss själva för första gången på hela terminen. Är jag hemsk som tycker att det är så det ska vara? För lite hoppas jag att när han kommer tillbaka för vårterminen så har han en egen lägenhet.

Jag och Micke skulle gå igenom den gamla övningstentan för tisdagens kemiprov men det verkade rinna ut i sanden när vi bara snackade om TVserier istället... Så jag tittade på det på egen hand. Hjälp! Visserligen sa han att det "skulle förmodligen vara lite mindre fokus på atomernas uppbyggnad och mer på den organiska kemin". Jag hoppas bara att det stämmer för jag kan verkligen inte svara på första frågan alls.

Ett grundämne har elektronkonfigurationen 1s2 2s2 2p6 3s2 3p5
Besvara följande frågor:
Vilket är grundämnet?
Hur många elektronskal innehåller elektroner?
Hur många valenselektroner har grundämnet?
Vilken laddning får en jon av grundämnet?


Jo tjena... Jag fattar ingenting av hur många elektroner som finns i de olika orbitalsutformningarna. Och nu förväntar du dig att jag ska kunna jonisera det här ämnet? Så det måste jag öva mer på. Och på att räkna ut pH-värden. Och memorera aminosyrorna som vi ska rita upp ur minnet. Fuck.

Efter det där provet kommer jag verkligen att behöva Emelies superkramar när vi ska ses på eftermiddagen för fika och julklappsbyte. Kan ni fatta att jag inte har träffat henne sen i augusti? Det är galet lång tid utan min andra hälft.

It's not easy being green~~

Idag har jag samlat vuxenpoäng som aldrig förr. Jag har köpt en julskinka, om än inte griljerat den än och på eftermiddagen så släpade jag med mig Erik till Ica och dollarstore för att köpa julgran och pynt. Det ni!
Men fuskgranar alltså... Jag fattar ju varför det alltid har varit en riktig gran hemma hos oss, förutom att de luktar bättre och det är kul att strosa runt i skogen i jakt på den rätta granen. Vi har skruvat ihop delar och vecklat ut kvistar så det stått härliga till. Och ändå så kan man se metallstommen. Det är ju tragiskt. Men det kanske blir bättre när den får lite pynt på sig imorgon. Men så här ser den ut för ikväll.


Not alone

Vi blir 4 som dansar på fredag! Och vi ska dansa till Doris Day. Och vi ska vara skitsnygga. Och Erik och Erika följer med. Och Angelica (vår lärare) sa att om hela gruppen var med på det och det var klargjort vilka som hade vårat tillstånd så kunde vi få bli fotade/filmade. Så jag tar med en kamera och hoppas på det bästa!
Det här ska bli så himla kul! Jag måste bara hitta rött, smalt, glitter någonstans.


Thank You, Jo

På tal om bra folk...
Det här rebloggade jag för någon vecka sen på tumblr. Men eftersom Beelz är den enda av er som är awesome nog att följa min tumblr så tänkte jag posta det här också.

 

All right Potterheads, I came up with this awesome idea to thank JK Rowling. We all love her and now that the series is officially over with the last DVD release (I know, I hate the word ‘over’ too) I thought we could thank her. Just thank her for something, because lets face it. We grew up with the series. It taught us to love, the value of friendship, and bravery. Also it taught some of us how to read, the love of reading, and the love of writing.

So, with this video, what the plan to do is, just take a picture of yourself with a piece of paper. You can leave it plain, or decorate it. As long as we can read what you wrote, then you’re good to go. If not, we will reply to you, saying that you need to redo it. On that paper you can say, here are some examples, you don’t have to write these.

“Thank you, Jo, for teaching me the value of friendship.”

or

“Thank you, for teaching me to read.”

Something like that. It doesn’t matter, as long as it’s appropriate and there are no curse words in it.

This will be sent to her, and I we will post it to youtube. That way everyone can see it.

Alright the email to send these photo’s to is thanksjkrowling@yahoo.com

Although I’d prefer it if you emailed your photo to us, if you must post it to tumblr, please tag it Thank You JK Rowling that way Erica and I can easily access this.

BE CREATIVE!!! This’ll be awesome, and I cant wait to make this.

The facebook event can be found here.

Just ask me if you have any questions on this!

DEADLINE IS DECEMBER 31ST!

Reblog, spread the word, and let’s do this!

- Stephanie

 Bra folk

Igår så satt jag och letade efter kurslitteratur till nästa kurs och fick tag på en av böckerna från en tjej på blocket. Den kom idag. Och inte nog med att hon skickade boken så pass snabbt att den kom dagen efter att jag hittat annonsen, hon var gullig nog att skicka med en lapp. Jag tycker om snälla människor, har jag sagt det?


Klockan är 9...

Vilket innebär att jag har varit uppe i drygt 12 timmar och därför gjort mig förtjänt av sömn.
Imorgon så måste jag ta mig upp till MIUN och fråga om jag kan skriva min tenta där!
Så då kan jag passa på att hämta mitt vin som jag lämnade hos Natalie igår också.
Och sen på kvällen så är det årets sista poledancelektion, hur jag ska klara mig tills januari är ett mysterium.
Om någon har svårt att hitta på en present till mig utefter de vanliga önskemålen "konstigt, barnsligt eller matrelaterat" så är stångbidrag väldigt uppskattat så att jag äntligen kan köpa en egen att leka på här hemma också, istället för bara två timmar i veckan...
Men nu ska jag sova. Eller ja, se på film tills jag somnar.

RSS 2.0