Analysera Mera

Just nu sitter jag på en engelskalektion där jag förväntas skriva ett manus för när jag ska prata om min bok. Tanken är att vi ska tänka analytiskt omkring hela uppbyggnaden av våra böcker. Jag är inte bra på det där med logik eller analyser. Fast jag kan säkert slänga ihop nåt bara jag bestämmer mig. Jag har ju tid på mig och kan jag nu skriva ihop tal för retoriken som blir lovordade på 20 minuter ska det väl inte gå värre på engelskan när jag tillochmed vet vad jag ska prata om?
Det har varit härligt dimmigt sen i lördags kväll och allt är inlindat i vitt mörker. Kan man kalla det för mörker? Jag antar att man kan det, den trycker ju undan ljuset rätt bra om inte annat. Allt känns så mysigt mjukt. Igår gick jag en extra lång omväg från jobbet bara för att dra ut på tiden jag hade i dimman. Nere i hamnen kändes det som att jag vandrade runt i en filmmiljö. En stor lagerbyggnad med krossade fönsterrutor, några få tända gatlyktor som skymtar mellan dimsjoken som rullar över vattnet och in över land. Jag kom också fram till att man måste luta sig en hel del utåt ifall man ska kunna se ljuset från en mobiltelefon speglas i vattnet nedanför kajen.
Snart är det halloween. Det är en sån där tanke som gör mig barnsligt lycklig. Jag vill klä ut mig, det blev ju aldrig av ifjol, men jag vet itne till vad. Eftersom att dräkten aldrig användes skulle man kanske kunna plocka fram det jag tänkt använda ifjol. Fast då måste jag sno den där nättröjan från Anna och det ska man ju inte ta för givet att jag får. Men det skulle verkligen vara kul för det var en förjävla snygg het utstyrsel.
Min väska luktar gott, jag har två bananer och fyra äpplen liggandes i den så att man knappt har rum för skolböckerna. Folk har börjat äta clementiner i min närhet igen. Allt luktar så underbart gott och syrligt. Jag vill också ha!
Emelie ska köpa en klubba åt mig och Anna är skyldig mig en glass för att jag var duktig nog att o-ha sex i över en månad. Glass är gott. Godis är gott. Gratis är gott.
Kommentarfunktionen på min blogg är förresten uppfuckad för er som inte märkt det än. Om man använder < tecknet så syns inte någon av den text som skrivs efteråt, krokodilmunnen åt andra hållet brukar visserligen klara sig men just den som "gapar framåt" är tydligen lite känsligt läge ... dumma grej.
Hörlurarna på min mp3 är elaka och vill bara glappa, nu har jag gett upp. Alltså har jag inte längre någon musik i öronen. Det är en smärre detalj, men den ger mig fantastisk abstinens.
Har ni täntk på hur egoistiska gråtande människor är? De gråter bara för sin egen skull, vad det än gäller! Antingen gråter de för att de själva har ont, alltså för att det helt enkelt gör ont. Eller för att någon har dött, alltså för att de inte längre kan vara med personen i fråga. De kan gråta för att de blivit av med någon sak, alltså inte längre har tillgång till alla sina materialistiska ägodelar(rikedomar?). Om de gråter till filmer är det för att de kan identifiera sig med personerna eller händelserna och därför inbillar sig att de på något sätt råkat precis lika illa ut. Om de gråter över de stackars barnen i afrika är det precis samma anledning som filmerna så inte heller det kan räknas som direkt godhjärtat. Kort sagt, tårar är själviska. Fan vad självisk jag är ... precis som alla andra.
Halsdukar är trevliga. Raggsockor också. Jag borde skaffa ordentligare vantar men just nu överlever jag nog ändå ett bra tag till. Tackochlov.
Jag frågade tidigare vilka som ville byta julklapp med mig, vad vill ni ha allihopa? Svar i kommentarfältet?

Kommentarer
Postat av: Jenny

yay första kommentaren? jag är en duktig flicka! :D
Anyway, jag skulle gärna vilja byta julklapp med dig, vad sägs om lite sprit från båten? XD

2007-10-02 @ 00:24:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0