Dagens Goda Gärning

Som vanligt sov jag hos Jens. Igår hade han köpt hem kakor och skorpor, han åt några skorpor medans jag med liv och lust kastade mig över paletet med chokladdoppade kakor. Ändå är det jag som är smal av oss två? Eftersom jag skulle donera plasma på morgonen erbjöd han frukost mot att vi gick upp tidigare än vanligt.
Tidigare än vanligt my ass.
Klockan 5.40 ringer klockan, jag vaknar och sträcker på mig. Han slänger sig på snoozern och lägger sig sen ner och kopplar ett nytt björngrepp på mig före vi somnar om. Nästa ringning är jag klarvaken men återigen så snoozar han och vägrar släppa upp mig ur sängen. Proceduren upprepas ett antal gånger före jag vid ringningen 6.45 påpekar att han har snoozat i en timme och nu börjar om en kvart. Genast är allt mitt fel för att jag inte vaknat på en gång så vi kunde få i oss någon frukost idag heller. Snart ger jag upp på att försöka få den där snubben att kliva upp i vettig tid. Sagt och gjort, vi kliver upp, jag äter upp de resterande kakorna (men lämnade faktiskt den allra sista åt honom) och sen kastar vi oss ner till garaget.
Kommer hem, läser ut första boken i Ororon och läser ikapp mig på de läsvärda bloggar som finns där ute före det är dags att kasta sig iväg till sjukhuset för att sälja ... en del av min kropp.
Väl inne i tappningssalen så ser jag hur de måste byta arm på mannen som sitter mitt emot mig. Det här bådar gott... Efter några avbrott i uppmärksamheten så är det till slut dags för även min arm att bli penetrerad. Nålen sticks in och blodet börjar rinna genom virrvarvet av slangar före det delas upp i blod och sockerdricksliknande plasma.
Hälgetidningarna plöjs igenom medans jag smuttar på min juice och väntar på att det är dags att bli losskopplad och betald.
Idag glömde de bort mig. Jag fick ingen ny tid och ingen betalning. Great. De såg så upptagna ut att jag inte vågade gå in igen och störa deras arbete med de blodsugande maskinerna för att be om uppmärksamhet heller. Jag känner mig som världens fjantigaste fegis. Men blir jag stämplad som en extra duktig människa om jag gör det gratis, för bara ett glas juice och en macka?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0