Ja jag veeeet att jag har en tenta att skriva

Men jag kommer verkligen ingenvart. Det här är mina frågor:

Uppgift 1                                                                        20 poäng  

a/ Läs KRUT-artikeln ”Norrköping vs. Linköping: Snobbungar och arbetarbarn”. Hur ska man förstå det faktum att betygspoängen från gymnasieskolan i genomsnitt var högre i Norrköping under åren 1997-1999 men att övergången till högre studier inom samma tidsintervall var högre i Linköping?  Utgå från Bourdieus synsätt och tillämpa relevanta begrepp som kan förklara detta.   (10 p)

b/ Ta fram, med stöd av kurslitteraturen (SOU2003: 96), så många argument för respektive mot att utbildningssubventioner bidrar till att uppnå utbildningsmålen: att erbjuda ”lika möjligheter för goda livsinkomster och till en jämn fördelning av sysselsättning och löner”.   (10 p)

Uppgift 2                                                                        20 poäng  

a/ Vad visar Bolette Moldenhawers studie (2000, s. 394-403) om den multikulturella skolan och undervisning i tvåkulturella klasser och hur tolkar hon resultaten? Redogör för detta. I din redogörelse ska bland annat begreppen minoritetselever, majoritetskultur, kulturrelativism, etnocentrism användas på ett relevant sätt.     (10p)

b/ På vilket sätt kan man säga att analysen sker utifrån ett intersektionellt synsätt? Är det någon aspekt som du menar borde läggas till för att den intersektionalistiska analysen ska bli mer fullständig? (10 p)

Uppgift 3                                                                        20 poäng  

a/ Eva Schömer (2003) behandlar i sitt kapitel ” Jämställdhetens dilemma” bland annat förhållandet mellan jämlikhet och jämställdhet. Begreppen är centrala i den demokratiska värdegrund som Sveriges författning och lagar utgår ifrån. Feministiska teorier/synsätt tolkar innebörden och utgångspunkten för västerländsk demokrati olika . Redogör för hur olika feministiska teorier/synsätt resonerar och förstår innebörden i västerländsk demokrati och hur de olika teorierna/synsätten menar att jämlikhet och jämställdhet ska uppnås.  (15p)

b/ Vilket feministiskt synsätt ställer sig Eva Schömer bakom enligt dig. Motivera ditt svar.   (5 p)


Yeah. Vet ni vad jag har för utgånsläge på de här frågorna? Ett dåligt! Det enda jag lyckats få in i huvudet är Bourdieu, KRUT och Foucault, och då ändå bara knappt nog för att hanka mig fram lite tvivelaktigt. FUCK!
Moldenhawer har jag inte hört förrän jag öppnade uppgiften och Schömer var hon som skrev i den där boken jag inte kunde få tag på och hon finns fan inte ens på wikipedia! Jag hittade EN referens som var användbar på google och då vet jag ändå inte hur användbar den var. Jag hade verkligen hoppats på ett D det här omprovet också, iallafall ett E men som det nu ser ut verkar det ju verkligen vara F som gäller. Fan jävla helvetes skit. So far har jag sammanlagt bullshittat ihop 163 ord på 3a, 94 på 1a och 99 på 1b. Lyckat det här... 1½ timme på mig att försöka få nåt annat än tomt babbel på de här sidorna och jag har ingen aning om något alls. Får jag studiebidrag resten av kursen om jag misslyckas med det här? CSNs hemsida görklarar ingenting för min förvirrade lilla hjärna. Hörde nåt om att det räcker med 75% godkänt på kursen för att klara sig från CSNs vrede men det innebär att jag, om jag misslyckas nu, måste klara både organisation och ledarskap och vuxenpedagogiken.
Fuck fuck fuck fuck fuck.
Har jag sagt att jag vill hoppa av och skaffa jobb istället? De lade ut en skiss på nästa termin på studentportalen idag - inte ett enda spännande delmoment, ens när det kommer till rubriken!


Kommentarer
Postat av: Thorssa

Så länge man studerar får man pengar från csn, resultaten har inte spelat nån roll för någon så vitt jag vet.

Däremot som det var för oss, får man inte läsa vidare med nästa kurs, såvida man inte klarat 75% av alla delmoment av den första kursen, vet inte hur det är för er. Men jag får mina CSN-pengar, trots att jag bara officiellt gjort klart 25% av förra terminens kurser (Har FORTFARANDE 2 grejjer att skicka in för att få 75%)

2009-12-11 @ 18:57:33
URL: http://thorssa.blogspot.com/
Postat av: Emelie

Fy tusan, det bara snurrar i mitt huvud när jag läser uppgifterna =S Va jobbigt ämne du valt XP Hoppas det går bra iaf!

2009-12-14 @ 12:27:05
URL: http://emeylie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0