Hopp om livet?

Såg en notis om något företag som skulle söka telefonförsäljare på arbetsförmedlingen idag klockan 10. Man skulle ha med sig CV men när vår skrivare för tredje gången bestämde sig för att mitt CV ser bättre ut med rader som saknas gav jag upp och bestämde mig för att försöka skriva ut det på plats. På plats öppnar klockan 10. När det öppnar klockan 10 är det kö. Efter ett tag får jag hjälp och 5 över 10 hittar jag till rätt sal med utskriven, om än missfärgad, ansökan.
Och ja, jag vet att jag sagt att jag aldrig skulle jobba som telefonförsäljare, men det är ju någonting jag borde klara av efter alla år på IB och det är ju ändå ett jobb att söka. Företaget var Svensk Mediaproduktion och det första han säger när jag smyger in lite senare än alla andra är att de gör filmer. Great, då kommer jag inte alls ha en chans att fatta det här jobbet. Varför skriva att de söker telesäljare om de gör film? Falsk jävla marknadsföring! Men nu är jag här så jag kan lyssna vidare. Mannen som pratar pratar sig varm om vad företaget gör och det låter faktiskt som en rätt vettig affärsidé. Sen dyker "vår" roll i det hela upp, varför de faktiskt visst söker telefonförsäljare. Fatta hur lättad jag blev! Inte nog med att jag faktiskt inte fått hela annonsen om bakfoten, de verkar faktiskt sälja något jag inte skulle behöva skämmas över att sälja till någon!
Han tar inte in några ansökningar från oss där men det finns ett papper där de intresserade kan lämna namn och nummer så ska han "kontrollera våra telefonröster" senare.
Så nu sitter jag och hoppas på att få ett samtal som leder till praktik som leder till provanställning och sen har jag kanske ett jobb! Som verkar vettigt dessutom!
Det vore väl kanske lite läskigt snabbt att få ett jobb så snart in i arbetslösheten men det skadar ju inte att hoppas. Håll tummarna för att han ringer och att jag får den här praktikplatsen!

Kommentarer
Postat av: Emelie

Låter spännande det där =) Håller tummarna för dig sötnos! <3

2010-01-13 @ 14:16:12
URL: http://emeylie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0