Facebook

Nej jag är inte rolig idag.
There, disclaimer finished.

Jag tänkte klaga lite på facebook idag.

Facebook är ett löjligt enkelt sätt att fördriva tid och fortfarande känna att man "håller kontakten" med folk. Ni vet, man kikar in lite snabbt och ser att Lisas status säger Idag bakade jag bullar! och bara för att du läser på facebook att Lisa bakat bullar idag och uppdaterat med foton från helgen som gått så tror du nu att du följer med i allt viktigt som sker i hennes liv. Så du slipper höra av dig och fråga. Facebook får fan inte kontakter att bli starkare någonstans. Visst, vissa kanske mot förmodan håller kontakt genom det, men det är i så fall en väldigt ytlig kontakt som inte kan jämföras med att bara sitta ner med varsin kopp choklad och prata om vad som händer i livet. Eller för all del bara ringa varandra i en kvart. På facebook är du inte utvald att få höra det jättespännande eller kunna bry dig. På facebook ser du bara att hon bakade bullar, inte att hon tröståt dem för att hon blev av med jobbet.
Jag hatar folk jag inte känner som ska envisas med att lägga till mig. Jag hatar ännu mer när dessa personer har 50 gemensamma bekanta från i princip alla umgängeskretsar jag har blandat från. Har ni inte också undrat hur Pelle kan känna 8 pers i din gamla klass från gymnasiet, 4 från högstadiet, 10 från förra jobbet och 15 som du festat med, utan att du har någon aning om vem människan är?
Jag hatar alla statusuppdateringar om sport. Nej, jag är inte ett dugg intresserad av att du ser på hockey. Måste man nu uppdatera att det är hockeykväll på TVn så nöj dig med det! Det är på inga sätt interessant för mig att veta att Modo gjorde mål. Och igen. Och igen. De som bryr sig om hockeyn ser redan på den själva, de behöver inte läsa det på din facebook efter matchen är slut. Jag lovar.
Kollar man facebook på morgonen så vill man inte läsa att folk försöker vara kryptiskt emodjupa med statusar som "om någon bara kunde fråga hur jag mår", ännu värre blir det när dessa statusar får kommentarer som frågar hur vederbörande mår och denne svarar med "nej det var inget" eller att de inte vill prata om det. Nej men så skriv det inte där dina 200 kompisar kan se det då! Skaffa en jävla dagbok för 60 spänn!
Låttexter är kul. Om man kan låten, annars är det bara förvirrande. Gillar fortfarande folk som skriver skämt eller smarta saker i sina statusar, det gjorde det liksom värt att knappa in "fa" i adressfältet.
Nykära människor jag inte känner som skriver om hur förälskade de är spyr jag på. Känner jag personen ler jag lite fånigt över att de är så glada. Dubbelmoral när den är som nästbäst.
När den är som absolut bäst är när jag stör mig på poster om att folk gått med i grupper eller blivit fans av saker enbart av den anledningen att de inte hittat något nytt, eller om det är nytt, något kul. Jag stör mig också på att facebook låter mig vara ett fan av 942 sidor utan att klaga men inte fler än 302 grupper, en gräns jag nått ungefär 15 gånger nu. Jag stör mig också på att går jag ur en grupp får jag genast inbjudan av folk att gå med i den igen. Nej, jag behöver inte vara med i alla grupper som är emot djurplågeri och trafficking, jag är med i Stoppa alla hemskheter! och det får räcka som aktivistgrupp. På tal om grupper så rycker det i mitt "medklickarfinger" varje gång jag ser folk som blivit fans av "att höja värmen ju längre man duschar" men det funkar liksom inte i mitt fall så jag gör tvärtemot. Något min stackars skållade pojkvän kan intyga. Man börjar ju på så varmt som möjligt för att det ska vara skönt, sen sänker man så att man blir pigg!

Så. Nu har jag ventilerat lite. I övrigt är jag bara störd över hur dumt de lagt upp nya designen, alla mina fina snabbknappar blir ju bara åtkomliga på förstasidan nu!


Kommentarer
Postat av: Emelie

Haha, stackars sötnos då.. Jo, facebook kan kännas bra drygt ibland.. XP Kändes bra skönt att ventilera lite iaf? ;P

2010-03-16 @ 22:17:35
URL: http://emeylie.blogg.se/
Postat av: Thorssa

Ingen klagan över alla jävla farmvilles och mafiawars osv?? :/

2010-03-17 @ 21:56:47
URL: http://thorssa.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0