Ingefärskakorna

Igår nämnde jag ju att jag skulle baka och att det var häftigare än ni anade.
Nu ska ni få höra varför det var så coolt.

Min mamma som är lika stor bloggnörd som jag, även om vi följer olika slags bloggar, skickar ibland länkar till olika inlägg. Oftast är det nånting där man bara höjer på ögonbrynen och suckar åt samtidigt som man undrar vad som var så "fantastiskt roligt" med det här?
Ibland hittar hon dock saker som jag finner intressanta och igår var en sån länkskickningsdag.
Hon länkade nämligen till det här inlägget.

Självklart skickade jag genast iväg ett mail och anmälde mig som frivillig receptprovare även om jag såg att datumstämpeln var ett tag sedan.
På eftermiddagen hade jag fått svar där hon bifogade ett recept med sagda ingefärskakor och nu har jag alltså testat det.
Före det publiceras i en kokbok. Jag har fått provbaka recept åt en ännu opublicerad kokbok! Förstår ni hur superhäftigt det är?!
Jag förstår precis hur häftigt det var och studsade mer än vanligt när jag rörde ihop smeten.

Och eftersom hon ska släppa en bok med det här receptet tänker då inte jag komma och förstöra bara sådär, så ni får hel enkelt bara några få bilder och en recension.


Här har jag laddat upp med allting som behövs för kakorna. Allt syns visserligen inte perfekt men det struntar jag i.

Receptet i sig var enkelt att följa och det var kul att se hur smeten hela tiden förändrades all eftersom, i andra smeter känns det som att de skapar sig en "look" och sen är det möjligtvis "krämigheten" som ändras, här förändrades det konstant.


 Rulla, rulla, liten kaka.

Men seriöst. Konsistensen! Konsistensen på smeten i slutskedet var helt fantastisk! Jag blev alldeles knäsvag av att känna hur den här porösa, viktlösa, mjukt lena saken rullade mellan mina händer. Det var så häftigt att jag var tvungen att ropa på mamma så att hon också skulle få rulla ihop en boll.
Ni ser ju mina tumavtryck i bollarna, och då höll jag ändå så löst jag kunde.


Så klart måste man ju provsmaka de här spännande sakerna före de svalnat. Och till ingens stora förvåning var de riktigt kalasgoda. De här måste jag göra igen!

Så nu tycker jag att alla ska kila iväg och köpa Theresias kakbok när den släpps. För om ett par anspråkslösa ingefärskakor är så här bra, är åtminstone jag fruktansvärt nyfiken på vad mer den här boken kommer ha att erbjuda.

Kommentarer
Postat av: Emelie

Haha, va spännande det här låter! Wow att testa ett recept som ska komma i en kokbok liksom! ^^ Roligt =D

2010-05-22 @ 13:05:04
URL: http://emeylie.blogg.se/
Postat av: Thorssa

Ta med en på onsdag? =)

2010-05-22 @ 13:54:19
URL: http://thorssa.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0