derp

Jim har åkt hem över jul vilket innebär att (bortsett från en helg i september) så har jag och Erik vår lägenhet för oss själva för första gången på hela terminen. Är jag hemsk som tycker att det är så det ska vara? För lite hoppas jag att när han kommer tillbaka för vårterminen så har han en egen lägenhet.

Jag och Micke skulle gå igenom den gamla övningstentan för tisdagens kemiprov men det verkade rinna ut i sanden när vi bara snackade om TVserier istället... Så jag tittade på det på egen hand. Hjälp! Visserligen sa han att det "skulle förmodligen vara lite mindre fokus på atomernas uppbyggnad och mer på den organiska kemin". Jag hoppas bara att det stämmer för jag kan verkligen inte svara på första frågan alls.

Ett grundämne har elektronkonfigurationen 1s2 2s2 2p6 3s2 3p5
Besvara följande frågor:
Vilket är grundämnet?
Hur många elektronskal innehåller elektroner?
Hur många valenselektroner har grundämnet?
Vilken laddning får en jon av grundämnet?


Jo tjena... Jag fattar ingenting av hur många elektroner som finns i de olika orbitalsutformningarna. Och nu förväntar du dig att jag ska kunna jonisera det här ämnet? Så det måste jag öva mer på. Och på att räkna ut pH-värden. Och memorera aminosyrorna som vi ska rita upp ur minnet. Fuck.

Efter det där provet kommer jag verkligen att behöva Emelies superkramar när vi ska ses på eftermiddagen för fika och julklappsbyte. Kan ni fatta att jag inte har träffat henne sen i augusti? Det är galet lång tid utan min andra hälft.

Kommentarer
Postat av: Emelie

Jasså, har ni delat er lägenhet med någon annan denna termin? (Du har säkert berättat det, men mitt minne är inte som det brukar vara, haha! =P) Men uff så drygt, klart du får tycka det är skönt nu när ni får er lägenhet för er själva, som det ska vara ja!

Lycka till med provet iaf, you can do it, heja heja! Ja, verkligen galet lång tid, ser fram emot att träffa dig sötnos, jag ska krama sönder dig då! <3

2011-12-17 @ 00:02:02
URL: http://emeylie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0