Årets första lista

Snodd från Beelz som klgade på att den var för lång. Vi får se vad jag tycker... Oh, och jag kommer svara utifrån gårdagen eftersom jag bara vaknat idag.

1. What happened today? If it was the last day of your life, how satisfied would you be with your final hours?
Satt hos Kalle och kämpade emot gråten när jag försökte fatta vad fan det var som stod i matteboken, till slut gick det tills jag kom till en bit där de ville att man skulle använda räknaren och jag inte hittade nån sån knapp för det på min. Skulle varit grymt besviken om det var min sista dag i livet, men den var väl överlevnadsbar som bara en i mängden av dagar, iallafall efter att vi tittade på My Little Pony - Friendship is magic.

2. Who are you? In comparison to who you used to be. What made you change?
Jag är fortfarande barnslig och knäpp, men om jag jämför med hur jag var tidigare ... eller, hur mycket tidigare förresten? Men tidigare som högstadiet så är jag väl betydligt mycket lugnare nu, med sämre utnyttjat ordförråd. Jämfört med första året efter gymnasiet är jag lycklig. Vet inte vad som fått mig att ändras fram och tillbaka, tror jag tappade mycket av mina snofsiga ord när jag slutade prata svenska varje dag under gymnasiet, och sen var det väl fel kille + arbetslöshet som drog ner mig och nu är det rätt kille + skola som fått mig på fötter igen.

3. Where have you been spending your time lately? Three/Five/Ten years ago would you have expected to be there?
Kalle om dagarna och Thorssa om nätterna.
Nja, för 10 år sen var jag liten så jag var övertygad om att jag skulle bo i någon rolig stad som Umeå eller Göteborg från den dag jag fyllde 18. För 5 år sen ... shit då var jag redan på gymnasiet, trodde väl att jag skulle kommit på vad jag vill göra lite tidigare och vara längre på vägen mot det målet och för 3 år sedan skulle jag nog vara väldigt förvånad över vart jag var på väg men ändå glad över att avra på väg. Och oavsett så tror jag att mina idigare jag hade velat få bort mig från den här skitstaden, även om de varit glada över Thorssa.

4. What do you think it means to be in love?
Att känna sig hemma med personen, som att det är där man ska vara, oavsett humör. Något slags lyckligt lugn över det hela och fjärilar i magen när man tänker på den andra.

5. Pick a song that projects the same mood as your day or week and explain.
Mitt humör? Hmm... har ju haft ungefär 3 låtar på hjärnan på sista tiden men tror inte de är riktigt mitt humör ändå...
Men vi tar väl Kelly Clarkson - Breakaway eftersom jag känner att allt jag gör nu är för att ta mig vidare och bort från den här hålan.

6. Talk about a recent experience that has effected you greatly and how.
Recent? Öööh... Tror egentligen inte jag har några nyligen påverkande händelser som jag kan komma på...

7. Think of the last person you hugged. What would you do if they vanished completely?
Kalle
Det skulle vara hårt som fan med tanke på att han just nu är min närmaste kompis, och inte bara geografiskt. 

8. Write about the first moment that comes to your head when you read the words “childhood memory”
När jag var liten så brukade min dagmamma, som bodde vid en skog men med ett dike mellan sig och skogen, alltid skotta upp en stor snöhög i skogsbrynet så att man åkte nerför den, ner i diket och sen upp en bit på husväggen och sen tillbaka ner i diket. Vi bråkade alltid ordentligt med våra tefat om vem som skulle få stå först i kön.

9. Where do you see yourself in 10 years?
31 år, well vid det laget ska jag jobba på apotek sen några år tillbaka, ha hittat en stad jag trivs i och gift mig. Kanske hus, förhoppningsvis, men får se vad framtida jag och mannen säger.

10. Did you have a good day or a bad day? Where do you think that defining line was?
Bra dag. My little pony och att få squee:a av sig lite gjorde det mycket bättre. Och hur mycket jag än ogillar matte så fattade jag ju till slu det jag bråkat med tidigare och när jag slutade var det inte för att jag var fail utan för att min räknare var det.

11. Do you feel protective over someone?
Oh ja. Över i princip alla mina kompisar, oavsett hur nära vi står eller hur mycket av ett arsle de kan vara emellanåt så nåde den som försöker göra något dumt.

12. If you could trade places with anyone for one week, who would it be and why?
Det skulle vara spännande att prova på kändislivet i en vecka, med filminspelningar och galapremiärer, för att inte tala om att få shoppa loss!
Men det skulle nog bli en smart person ändå, så att jag kan "snoka runt i deras hjärnor" efter spännande kunskap.

13. Where do you see your best friend in 10 years?
Märtha kommer att bli ungefär som hennes "bonusmamma" Karen och tillbringa sitt liv åt att ta hand om folk, gärna på ett mer spirituellt plan. Gift.
Emelie kommer ha bestämt sig för något hon vill göra och briljera som alltid, antagligen den mest karriärmässigt framgångsrika kompis jag kommer få. Gift.
Kalle kommer vara en ovanlig lärare som kommer bete sig som det kärvänliga as han är mot sina elever också med ungefär 50-50 på hat-kärleken från dem bli den coolaste läraren på skolan. Drygaste också. Borde vara gift men kommer inte orka hitta någon att gifta sig med.
Beelz kommer att antingen leva ett Barney Stinson-liv och bossa över folk om han inte genomgår en total transformation och blir supersvensson med volvo, villa och vovve.

14. When you are stressed, what can you use as an outlet? Why do you think it helps you?
Jag bakar. Jag får ta ut mina aggressioner när jag vispar smeten och får ett gott och ätbart resultat som kan muntra upp mig igen.
Om jag inte kan baka där och då så brukar jag skriva.

15. What do you believe in? And not just God or atheism.
Att människor i grund och botten är snälla och välvilliga. Det finns riktigt läskigt folk där ute, men de är bara en överrepresenterad minoritet och de flesta vill hjälpa om du ber om det.

16. What are you passionate about?
Ingen aning. Det finns mycket jag bryr mig om och tycker om men en hel passion? Just nu upptar skolan det mesta av min tid men jag tror inte att ajg kommer vara passionerad om den förrän jag kommit in på nån apotekslinje, just nu måste jag lära mig för mycket ointressant inom alla ämnesområden.

17. Who was the last person you kissed? (If you are still with them now, pick the person before them.) What would they say if they saw you now?
Thorssa. Men vadå "still with them" som att han sitter bredvid mig eller som att vi är ett par? Om det är det senare så vet jag inte säkert... kan inte komma på något kompishångel egentligen, så då borde det väl vara något jävligt sliskigt reboundstrul som jag hittade efter Jens för typ 1½ år sen.

18. Talk about your extended family. Why do you think they are the way they are?
Min släkt? Shit, vet ju inte ens hur de är. Eller, jag vet att min mormor är hemsk och att min moster fick alla bra gener och är rätt kul. Kan knappt nåt om min pappas sida förutom att hans storebror är längre och att han har en syster som tycker om djur. Hur de blev som de blev? Yttre påverkan antar jag.

19. If you could be anywhere in the world, but you had to be there for a certain cause, where would you be and why?
Queenstown, Nya Zeeland. Cause: Awsomeness.

20. Again, pick a song that projects the mood of your week or day.
Innocence - Avril Lavigne

21. Look back. Why did you choose this challenge? Do you think it says anything about you?
För att ha en ursäkt att uppdatera bloggen igen. Och för att jag tänkte att den kan vara kul att läsa igenom sen nån gång i framtiden. Om jag minns den då.

22. How do you think people see you? Be a little negative and a little positive.
Jag tror att folk ser mig som överraskande smart med tanke på hur duktig jag är på att framstå som flamsig.
Men jag tror att de lika mycket ser mig som en korkad egoist. Egentligen.

23. Explain your life plan for the next month, then the next year, then three years, then five years.
Nästa månad: Klara av skolan!
Tre år: Antingen är jag snart klar receptarie eller så är jag halvfärdig apotekare. Jag och Thorssa bor ihop i Upsala och allt är bra.
Fem år: Antingen färdig receptarie och jobbar på apotek eller så är jag i slutet av min apotekarutbildning. Förhoppningsvis fortfarande lika intresserad av den utbildningen efter så lång tid och förhoppningsvis fortfarande tillsammans med Thorssa.

24. Are you more social or independent? Why do you think that is?
Jag tror att jag kan vara rätt självständig, men jag trivs bättre med folk så det blir väl ändå mer åt det sociala hållet. Vet inte varför, men jag känner mig gladare och mer uppiggad bland folk.

25. What do you think it means to be a good parent?
Att lära sina barn hur man ska behandla andra människor med respekt, utan att för den delen glömma bort att de förtjänar samma bemötande tillbaka. Barn brukar väl i allmänhet vilja lära sig nya saker hela tiden så man borde väl försöka hålla kvar den nyfikenheten också.

26. Talk about a moment where you were truly happy. What was happening? Who were you with?
Senaste var väl på nyår, kring 2 på natten när vi gick hem efter festen. Hand i hand genom snöfallet och bara pratade om drömmar. Det var fint.

27. Is there a friend you are worried about? Why do they have you concerned? Do you think they’ll be okay?
Ja, för att hon inte förstår hur bra och fin hon är. Av tiotusen komplimanger och en förolämpning hör hon bara förolämpningen och spelar upp den så många gånger att hon till slut tror att det var en komplimang mot tio tusen förolämpningar. Jag hoppas att hon någon dag kommer inse hur bra hon är, det förtjänar hon att veta.

28. Would you rather someone tell you the truth up front but gently, or be lied to to spare your feelings?
Sanningen. Det är enklare att hantera en snabb sanning än att två år senare få höra lögnen, för de kommer ändå alltid fram i slutändan och då har de bara tilltagit i styrka... 

29. If you could be doing the same things you do now, only in your own way, how would a normal day in your life go?
Somna tidigt, vakna tidigt. Äta frukost och ta tag i studierna på en gång, kanske somna till igen under dagen om jag är trött, och sen ut och leka.
Fan, jag har ju inte haft tider att passa på en evighet, varför gjorde jag inte så?

30. Look back on this last month and talk about it.
Den har varit bra. Fullsmockad med mys med kompisar som äntligen tagit sig hemåt, mys med pojkvännen och en bra jul + nyår trots att jag inte hade så mycket julstämning.

Kommentarer
Postat av: Emelie

Nummer 13: Naaaw, sötnos, va gullig du är, är alldeles smickrad nu jag ^^' <3

19: Vill också till Nya Zeeland, let's go! x3

23: You forgot 'the next year' ;P

27: Får man fråga vilken vän du pratade om där? Man blir ju nyfiken när du skriver sådär men man vet inte om vilken av dina vänner du skriver =P



Rolig lista att läsa iaf =)

2011-01-08 @ 03:06:39
URL: http://emeylie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0